2015. október 3., szombat

KK Metalac - KK Partizan 67:64 (Adria Liga, 1. forduló)

Istenem, mennyire hiányzott már a kosárlabda.
Erre most, a meccs elején döbbentem rá.
De még a megdöbbenés előtt bemelegített a csapat.


(képek: Twitter)

A mérkőzés legelső találatát Vrabac szerezte büntetőből (0:1). A Metalac erre hárompontossal válaszolt (3:1), Vitkovac viszont gyorsan beszórt két hárompontost (3:6). A Metalac kiegyenlített (6:6), majd egy sor kihagyott helyzet jött mindkét oldalon. A Metalac felszívta magát, megszerezte a vezetést (10:6), a Partizan Đumić és Vitkovac találatával kiegyenlített (10:10). Sőt, átvettük a vezetést az újdonsült csapatkapitány, Marinković hárompontosával (10:13). A Partizan védelme nagyon jól működött. Sorra blokkoltuk az ellenfél próbálkozásait, közben Vrabac újra betalált (11:15). A Metalac szinte csak büntetőből tudott betalálni (12:15). Magdevski és Vrabac közben 10 pontosra növelték az előnyünket (12:22). Koprivica is betalált (14:23), ez lett az első negyed végeredménye is.

Ziccer Koprivica-módra
(kép: abaliga.com)

Milyen jó volt látni ezt a kosárlabdacsapatot, ahogy harcolnak, küzdenek, a tüdejüket kiköpik, a szívüket kiteszik a parkettre. A futballcsapat körüli botrányoktól és vereségektől leharcolt Átlagszurkolóba egészen visszaköltözött az élet.
Őszinte leszek: a szezon előtt egy kicsit aggódtam a csapatért. Predrag Danilović távozott, Duško Vujošević távozott, elment a fél csapat is (Saša Pavlović, Milan Mačvan, Milenko Tepić, Nikola Milutinov, Nemanja Bezbradica). Az új edzőnek, Petar Božićnak az alapoktól kellett újraépítenie a csapatot, ráadásul nem kis nyomás nehezedett rá. De nagyon úgy tűnik, hogy jól csinálja. Az új játékosok a régiekkel összeszokottan működtek együtt, a korábban sokat mellőzött csapattagok (pl. Milutinović) kifejezetten kellemes meglepetést nyújtottak.

(kép: abaliga.com)

A második negyed legelején Cvetkovićra kapásból technikai faultot fújtak a bírók, a lassítás alapján egy erős blokkolás miatt. Igen, itt már lehetett sejteni, hogy ezen a mérkőzésen is lesznek érdekes bírói ítéletek.

Üdv az Adria Ligában...

17:25 volt az állás és ez sokáig így is maradt. A Metalac összes támadását kíméletlenül blokkoltuk, ugyanakkor nem és nem tudtunk betalálni a kosarukba. A csendet végül a hazaiak törték meg (20:25).

A valjevói sportcsarnok parkettje valamiért nagyon csúszott. Nyilván nem sokkal a szezon előtt csiszolták-lakkozták újra, mert csak úgy csillogott, viszont a játékosok hatalmasakat estek rajta. Ugyanakkor ez hozott néhány izgalmas jelenetet, amikor mindkét csapat a padlón birkózott a labdáért.

Cvetković és Vrabac figyeli a Metalac játékosát
(kép: abaliga.com)

23:27-nél Milutinović dobott egy hárompontost (23:30), aztán Koprivica kétszer is dobhatott büntetőt (24:33). Minden simának tűnt, folyamatos 7-8 pontos előnyünk volt. 28:37-tel mentünk félidőre, Magdevski büntetője után.
A harmadik negyedben folytatódott a lendületünk. Cvetković 10 pontosra növelte a különbséget (32:42).

(kép: abaliga.com)

Miután a Metalac szépített, Milutinović állította vissza a kétszámjegyű előnyt (34:44). A Metalac felszívta magát, feljöttek 41:44-re, majd egyenlítettek (44:44). Cvetković sürgősen dobott egy hárompontost (44:47), utána még egyet (46:50). A Metalac nem hagyta magát. 48:50, majd 51:50, átvették a vezetést. 54:50, majd a negyed legvégén egy alley-oop figurával 56:50-re növelték az előnyüket.

Az egész csapat együtt próbálja blokkolni a Metalac játékosát
(kép: abaliga.com)

Az utolsó negyedben pedig 58:50-re... Sőt, kaptak büntetőt is, 59:50...
De a Partizant nem szabad leírni.
Cvetković. 59:53
Vitkovac. 59:55
Vrabac. 59:57. Itt a Metalac bedobott egy kosarat, de utána Koprivica is (61:59). 
Aztán Marinković kiegyenlített (61:61).
Megszereztük a vezetést! Vitkovac, 61:63!
A Metalac kiegyenlített (63:63), Koprivica büntetőből visszaszerezte a vezetést (63:64).
Aztán valami egészen hihetetlen jelenet jött. 
Pár másodperc volt már csak hátra. A Metalac játékosa hatalmasat esett a csúszós padlón, de a labda továbbra is nála volt. Mindenki egyből odaugrott, a padlón lévő játékos viszont egy mozdulattal a távolabb álló csapattársának passzolt. Ő elkapta, és miközben mindenki döbbenten bámult, ő nekiiramodott és egy mozdulattal bezsákolta. 
65:64
És már csak egy másodperc volt hátra.
Illetve a frászt. Mert az időmérő hirtelen 15 másodpercre váltott. Aztán 01.5 másodpercre. Aztán 2 perc 20 másodpercre. Közben Petar Božić időt kért. Végül a számlálóról eltűnt minden számjegy, ekkor a Metalac edzője is időt kért.

Menj haza, Adria Liga, részeg vagy.

Aztán végül sikerült életet lehelni az időmérőbe. 1 másodperc a hátralévő idő. A két csapat nekiindul, ketten összecsattannak... és a bíró eskü, direkt ítélt büntetőt a Metalacnak.
Be is dobták, ahogy kell.
67:64

A Partizannak az égvilágon semmi szégyellnivalója nincs ezután a vereség után. Egy egészen új csapattal, egészen új edzővel, éppen csak hogy lemaradtak a győzelemről. Lesz ez még jobb is! Szép volt, fiúk!


KK Metalac: Malešević (14), Pot (9), Čampara, Kutlešić (15), Janković, Majstorović (8), Jevtović (7), Jošilo (11), Rakičević, Đukanović, Babović (3), Gabrić

KK Partizan: Cvetković (13), Aranitović, Marinković (5), Petrov, Vitkovac (11), Đumić (2), Koprivica (8), Perović (4), Magdevski (6), Glišić, Vrabac (7), Milutinović (8)

A Liga jelenlegi állása:
1. Budućnost Voli 2 pont
2. Union Olimpija 2 pont
3. Cedevita 2 pont
4. Zadar 2 pont
5. CZ 2 pont
6. Tajfun Šentjur 2 pont
7. Metalac 2 pont
8. Sutjeska 1 pont
9. Partizan 1 pont
10. Mega Leks 1 pont
11. Cibona 1 pont
12. Igokea 1 pont
13. MZT Skopje 1 pont
14. Krka 1 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése