2015. szeptember 25., péntek

A JSD Partizan szurkolói blog nyílt levele a Partizan szurkolóihoz

Azok után, hogy szerdán hulladék, lelketlen játékkal sikerült egy nyomorult döntetlent kicsikarni, és rá egy napra a szurkolók teljesen jogos haragja zúdult a Partizan vezetőségére, ma Miloš Vazura megjelent a sajtó előtt és a szokásos kenetteljes vigyorával csak ennyit közölt:

- Nem lesz változás a Partizanban.

Ezt értsük úgy, kedves szurkolók, hogy minden marad a régiben. Marad Zoran Milinković és marad az összes élősködő seggfej a vezetőségben.
Erre már nem igazán lehet mit mondani. Már elmondtam, elmondtunk mindent.

Kedves Szurkolók, kedves Sírásók, Olvasók, kedves Barátaim,
Eljött az az idő, amikor már teljesen feleslegesek a szavak. Bármit mondunk, bármit követelünk, a vezetőség magasról tesz a véleményünkre. Ez a vezetőség tönkreteszi a Partizant és nem is csinál titkot belőle. Ennek a vezetőségnek mi, a szurkolók egyáltalán nem vagyunk fontosak. Ez a vezetőség meg van győződve, hogy bármit megtehetnek a klubbal, a hűséges Partizan-szurkolók úgysem fognak elpártolni.

Kedves Barátaim,
Ideje, hogy a kezünkbe vegyük a dolgokat.
Bojkottáljuk a mérkőzéseket. Ne menjünk ki egyetlen meccsre sem, kongjanak üresen a lelátók. Minden mérkőzésen, bajnokin és EL-meccseken egyaránt. A szavaink nem győzik meg a vezetőséget, akkor talán majd a tetteink meg fogják.
Legyetek szilárdak és határozottak. Az érzelgősködésnek, a "de hát úgy szeretem ezt a csapatot"-féle szentimentális nyavalygásnak nincs helye. Ha tényleg szereted a klubot, akkor otthon maradsz, nem fizeted ki a jegy árát, ami egyből Vazura zsebébe vándorol a játékosoké helyett.
Ne bántsátok a játékosokat. Ők nem tehetnek semmiről. Nekik legalább olyan rohadt rossz, mint most nekünk. A pocsék szereplés őket is megviseli, ráadásul valószínűleg még fizetést se kapnak. (Annyit biztos nem, amennyit megérdemelnének.) Mutassátok ki nekik, hogy mellettük vagytok (de a vezetőség mellett nem) - közösségi médián keresztül vagy akár személyesen, ha akkora mázlista vagy, hogy összefutsz valamelyikkel.
Tájékoztassátok a szurkolótársaitokat. Osszátok meg mindenkivel az összes olyan információt, ami a vezetőség korrupciójáról, arrogáns hozzáállásáról szól. Mindenkivel, a legidősebbtől a legfiatalabbig. Lehetőleg ne a bulvármédiából tájékozódjatok, hanem megbízható forrásból.
Ha véleményt nyilvánítotok, kerüljük az anyázást és a személyeskedést. Egyetlenegy logikus érv többet ér, mint a másik családfájának teljes felsorolása.
Ne pártoljatok el a Partizantól! Ez a legfontosabb. Most nagyon nehéz időszakon kell átmennie a klubnak. Ki kell tartanunk. Ez nem kérdés, ez kötelesség.
Tartsunk össze. Pokolba a szurkolói csoportok közötti ellentétekkel. Legalább mi tartsunk össze, ha már mindenki más hátat fordított nekünk.

Hajrá, Partizan!

Köszönöm a figyelmeteket.

a JSD Partizan szurkolói blog szerzője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése