2015. szeptember 13., vasárnap

149. örökrangadó: Crvena Zveza - FK Partizan 3:1 (Jelen SuperLiga, 9. forduló)

Rövid leszek, tömör és velős: katasztrofális meccs volt ránk nézve. Katasztrofálisan játszottunk, katasztrofálist taktikával (ha volt egyáltalán taktikánk) és rohadtul fáj kimondani, de megérdemeltük a vereséget.
A 2. percben Aboubakar indulhatott a jobb oldalon. Felfutott, rá is lőtt, fölé.
Az 5. percben már Kátai robogott a kapunk felé és adta be középre. A labda elpattogott a kapu előtt és kigurult a túloldalon, hálistennek. Egy perccel később Andrija Živković kapott nagy labdát Saša Ilićtől a jobb oldalon. Rá is lőtte, a kapus szögletre védte.
A 9. percben a portugál Vieira ugratta ki Srnićet. A Partizan védősora lemaradt (Balažic épp a földön fetrengett), Živko Živković kirohant és nagyot védett.

(kép: partizan.rs)

Az első negyedórában nagyjából kiegyenlített volt a játék harcos, kiélezett küzdelemmel, néha izgalmas jelenetekkel. Aztán a Partizan kezdett lassan, de biztosan beszorulni a 16-osa elé. A 21. percben Petković kapott egy passzt a jobb oldalon és rálőtte. A labda elgurult a kapunk előtt.
Három perccel később szabadrúgást kaptunk, úgy 30 méterre a gólvonaltól. Érkezett a beívelés, Aboubakar ráfejelt, rá az oldalhálóra.
Aztán a 27. percben középen jött fel a Zvezda-támadás. Vieira ugrott ki középen, faképnél hagyta az összes védőt és a kirohanó Živko Živković mellett a hálóba vágta a labdát. 1:0
Mi meg szép lassan magunkra húztuk az ellenfelet és bunkerfutballt kezdtünk el játszani.
A 29. percben kaptunk egy szabadrúgást, 25-30 méterre a kaputól, középen. Babović állt a labda mögé, úgy fölélőtte, mint a parancsolat.
Rá egy percre a Zvezda szabadrúgása következett, 25 méterről, a bal oldalról. A labda végigpattogott a 16-osunkon és kigurult a vonalon túlra.

A szurkolók elárasztották a hazaiakat szívük minden szeretetével
(kép: Twitter)

A 34. percben Kátai kapta a labdát a jobb oldalon. Beívelte középre, ott Vieira várt rá. Živko Živković a jobb kapufa mellett, pár milliméterre a gólvonaltól mentett.
A 36. percben szöglethez jutottunk. Andrija Živković beívelte, Balažic föléfejelte.
Közben egyre fojtogatóbb lett a bunker, hosszú percekre beszorultunk a térfelünkre. A 42. percben sikerült kitörni belőle, Stevanović küldött nagy labdát Aboubakarnak. A kameruni csatár felloholt, beívelte középre, ott már várta Stevanović és lendülettel úgy rúgta fölé a labdát, hogy kiszállt a stadionból.
Majd a 45. percben, már majdnem a félidő végén Babović ugrasztotta ki Stevanovićot középen. Stevanović pedig fogta magát és labdástul besétált a hálóba. 1:1!!!!!

(kép: partizan.rs)

A második félidő legelején Aboubakar kapott egy passzt és már indult is fel középen. Átcselezte magát a védőkön, majd oldalra adta Stefanovićnak. Stefanović rálőtt, a kapus kivédte. Egy perc múlva Srnić kapta a labdát a bal oldalon. A lassítás mintha kezezést is mutatott volna, mindenesetre a bíró nem fújt, Srnić kapura lőtt, kimaradt.
A 49. percben Vieirához került a labda. A portugál játékos pedig fogta magát, és rálőtte vagy 20 méterről, teljesen hirtelen és váratlanul. A labda pedig úgy hullott be a hálóba, mint az érett körte. 2:1, döbbenet, sokk, majd vad szitkozódás.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Aztán jött az újabb.
55. perc. Kátai kapta a labdát

pontosabban valaki a Partizanból eladta a labdát, Kátai pedig lecsapott rá

cselezett egy sort, megtehette, az égvilágon senki nem avatkozott közbe, majd fogta magát és egy 16 méteres bombával szétszaggatta a hálót. 3:1

Ennyi volt, gyerekek. Mehetünk is haza.

A hazai szurkolók pedig akkora örömtüzet gyújtottak, hogy percekig állt utána a meccs. A 60. perc körül folytathattuk.

A füstszünetet kihasználva mindenki rágyógyult az ásványvizes palackokra
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 62. percben szabadrúgást kapott a Zvezda, 25 méterre a kapunktól, középen. Ibánez állt a labda mögé, rálőtt, mellé.
Nincs ezen mit szépíteni: ez a két gyors gól hidegzuhanyként érte a csapatot. Mindenki síkideg lett, sorra rugdosták föl a Zvezda játékosait. A Zvezda pedig átvette az irányítást, lendületesek voltak, harcosak, egyszóval, akárhogy is fáj, de lejátszottak minket a pályáról. Az itt következő 10 perc arról szólt, hogy egyre görcsösebben igyekeztünk támadni, a Zvezda pedig az összes próbálkozásunkat meghiúsította.

Ibánez lehet, hogy el akarta tenni Andrija Živković mezét emlékbe
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan

Gyengék voltunk, és ahogy a félidő telt, úgy lettünk egyre fásultabbak. Végül a 72. percben a csereként beállt Bozsinov igyekezett valahogy lelket verni a csapatba. Rálőtt vagy 18 méterről, a kapus hatalmas bravúrral védett.
A Partizan pedig vergődött tovább. Végtelenül szomorú látvány volt, elhihetitek.
A 80. percben Aboubakar kapott hatalmas passzt Bozsinovtól. Kapura tört, ajtó-ablak nyitva volt, a kapus kirohant... és Abubakar fölélőtte.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Fizikai fájdalom volt nézni ezt a meccset, komolyan.
Végül, a 90+2. percben Leković kapott egy remek keresztlabdát Ninkovićtól. Rá is lőtte, fölé.
Aztán végre vége volt.

Sírásók a meccs alatt. Látványosabbak voltak, mint a mérkőzés

(képek: Twitter)


Maradt viszont egy rakás kínzó kérdés.
Igyekszem röviden, de velősen megfogalmazni őket.
- Mégis milyen taktikával küldte ki a vezetőedző a játékosokat a pályára? Volt egyáltalán taktika?
- Mit keres Babović még mindig a csapatban?
- Miért nem játszott egy percet sem Šaponjić? Egy ilyen kvalitású játékosért bármelyik edző a fél karját adná, itt meg a kispadon penészedik és alig kap játéklehetőséget.
- Mi értelme volt idehordani egy rakás játékost, a saját nevelésű és/vagy korábban már jól bevált és megbecsült játékosokat meg kölcsönadni, illetve kispad-melegítőnek használni? Miért van az, hogy Bandalovski, Luka, Ninković, Šaponjić, Bogosavac és a többiek alig vagy egyáltalán nem kapnak lehetőséget?
- Saša Ilić. Csak a lehető legnagyobb tisztelettel és áhítattal tudok róla beszélni, és csak így lehet róla beszélni. Élő legenda. Közel 40 évesen még mindig bajnoki mérkőzéseken játszik. De talán már ő maga is érzi, hogy lassan itt az ideje átadni a helyét a fiataloknak.

(kép: partizan.rs)

Minden tiszteletem és megbecsülésem az övé. Tényleg. Róla csak vigyázzállásban, tisztelegve tudok beszélni. De nem lehetett nem észrevenni a korábbi mérkőzéseken, hogy Saša Ilić már nagyon is öreguras tempóban csinálja végig a találkozókat. A kisebb csapatok ellen ez még simán elmegy, de egy ilyen meccsen, pláne egy európai találkozón ez már nem elég.

- Miért ül még mindig Zoran Milinković a kispadon? Miért nem csomagolt már össze és húzott vissza Voždovacba a sleppjével együtt?
- Miért nem húzott el a bánatba a teljes vezetőség, hogy soha többé még a színüket se lássuk a Humska utcában?
- Mikor jönnek ők vissza?... :(



A végére pedig itt van a nap tweet-je, Andrija Živkovićtól.


"Gratulálok a Zvezda csapatából a barátaimnak és a sporttársaimnak a megérdemelt győzelemhez! Röviden csak annyit mondok, ez nem az én/mi napunk volt!"

Íme a fair play tökéletes megnyilvánulása.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Rajko Mitić Stadion, Belgrád
Nézőszám: 35 000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Nemanja Petrović - gólbírók: Danilo Grujić, Nenad Đokić)

Crvena Zvezda: Kahriman - Petković (Luković, 86.), Pavićević, Jovanović, Ibánez - Donald, Grujić - Plavšić (Ristić, 74.), Kátai, Srnić - Vieira (Sikimić, 68.)
Vezetőedző: Miodrag Božović

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković - Babović (Ninković, 86.), Brašanac - A. Živković, S. Ilić (Jevtović, 74.), Stevanović (Bozsinov, 64.) - Aboubakar
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Vieira (27., 49.), Kátai (55.), ill. Stevanović (45.)
Sárga lap: Grujić (37.), Srnić (87.), Pavićević (88.), ill. A. Živković (33.), S. Ilić (37.), Brašanac (52.), Balažic (69.), Leković (77.)

Tabellát holnap hozok, mert még hátravan egy csomó mérkőzés a fordulóból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése