2015. szeptember 19., szombat

RK Partizan - Železničar 1949 32:29 (szuperliga 1. forduló)

Majdnem úgy volt, hogy a Partizan kézilabdacsapata nem indulhat az idei bajnokságban. A hírek szerint a többszörösen meghosszabbított határidő lejárta előtt sem tudta megszerezni a csapat az összes engedélyt és dokumentációt. Kb. 24 órával a bajnokság kezdete előtt úgy nézett ki, hogy a Partizan (rajta kívül még a Crvena Zvezda és a Železničar 1949) nem indulhat a szuperligában, a bürokráciának köszönhetően.
Aztán valami csoda történhetett, mert - valószínűleg a legutolsó utáni pillanatban - mégis sikerült mindhárom csapatnak beszolgáltatni a szükséges dokumentumokat a nevezéshez, úgyhogy a Partizan egyből össze is csapott a Železničar 1949-cel a banjicai sportcsarnokban.

Innen küldök egy tockost a kézilabda-szövetségnek, meg egy nagyon csúnyán összevont szemöldököt a kézilabdacsapatnak. Ugyanis a fentiekről egyikük sem tájékoztatott. Se a szövetség, se a csapat. (A csapat olyan szinten néma, hogy még a nyári felkészülésről sem lehet tudni szinte semmit.) Gyerekek, az istenért, mi lesz a szurkolókkal?...

A rendelkezésre álló információk elég szűkösek, azt mindenesetre tudni lehet, hogy már a félidőben is vezettünk 17:15-re. A mérkőzés hőse a Partizan csapatkapitánya, Igor Mršulja volt, aki egymaga 10 (!!!) gólt szerzett. Őt követi Ivan Popović 5 góllal. Nemanja Živković, Mihajlo Radojković és Stevan Sretenović egyaránt 4-4 gólt szereztek. Darko Stevanović hármat lőtt, Andrija Đuričić és Aleksa Maksić 1-1 találattal járultak hozzá a győzelemhez.
Ha lesz bármilyen kép vagy videó a mérkőzésről, frissítem a posztot. Tabellát holnap hozok, még van hátra mérkőzés a fordulóból.

Igor Mršulja kapitány, a nap hőse
(kép: rkpartizan.rs)

Update: képek a találkozóról.

 Ha egyszer Ivan Popović megindul...

...akkor megállíthatatlan, akkor is, ha az ellenfél le akarja vetkőztetni

Mihajlo Radojković

Popović-bomba

Radojković megállíthatatlan

Kupaktanács



"Rettegett Iván"

Igor Mršulja

A Kapitány akcióba lendül

Andrija Đuričić
(képek: Facebook/Super Rukometna Liga Srbije)


Update: a bajnokság állása az 1. forduló után

1. Rudar Kostolac 2 pont
2. Sloga 2 pont
3. Crvena Zvezda 2 pont
4. Partizan 2 pont
5. Metaloplastika 1 pont
6. Požarevac 1 pont
7. Železničar 1949 0 pont
8. Radnički 0 pont
9. Jugović 0 pont
10. Morava 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése