2015. szeptember 18., péntek

FK Partizan - AZ Alkmaar 3:2 (UEFA Európa Liga)

Optimista verzió: nyertüüüünk!!!!
Pesszimista verzió: igen, igen, de ezt a mérkőzést nem (sem) fogjuk kitenni a vitrinbe.
Negyedórával a mérkőzés kezdése előtt még majdhogynem kongott a Humska utcai stadion.

(kép: Twitter)

Azért csak összegyűlt 12 000 ember a végére.


(képek: partizan.rs)

Az első valamirevaló akció a 3. percben jött. Leković ment fel a bal oldalon, majd beívelte a labdát középre, a kapus leszedte. Két perc múlva szabadrúgást kaptunk, 25 méterre a kaputól, bal oldalon. Babović állt a labda mögé, nekifutott, ellőtte, de a rúgás rémesen rosszra sikerült, a labda végigpattogott a 16-oson és kigurult a vonalon túlra.
Aztán a 10. percben újból szabadrúgást kaptunk. A távolság kb. 18 méter lehetett. Most Andrija Živković állt a labda mögé. Rálőtt, de a lövés megpattant a sorfalon. Szöglet. Andrija Živković kötelességtudóan kikocogott a szögletzászlóhoz, nekifutott, beívelte, Aboubakar pedig felemelkedett és egy tökéletes mozdulattal a hálóba fejelte a labdát. 1:0!!!! Vezetünk, 10 perc elteltével!!!!


(képek: partizan.rs)

A hollandokat megzavarhatta a gyors gól. Kétségbeesetten próbálkoztak, támadtak, már szinte görcsösen akarták az egyenlítést. A Partizan védői pedig minden egyes alkalommal megakadályozták őket, legtöbbször még azelőtt, hogy elértek volna a 16-osunking. Szinte végig náluk volt a labda, egy alkalommal sikerült megszereznünk, a 21. percben, amikor Aboubakar kapott egy nagyon hosszú indítást a bal oldalon. Beívelte középre, de a kapus leszedte a lövést. A labda visszakerült a hollandokhoz, akik görcsösen igyekeztek tovább. A 23. perc volt az egyetlen olyan alkalom, amikor valamennyire veszélyeztették a kapunkat. Hupperts jött fel a jobb oldalon és adta be középre, de az érkező támadó lemaradt a lövésről, a labda pedig kipattogott a túloldalon.
Egy perccel később Andrija Živković kapta a labdát jobb oldalon. Beívelte középre Šaponjićnak, de a csatárt megelőzte egy holland védő és kifejelte a labdát. A labda Balažic elé hullott, aki kapásból egy ollózó mozdulattal kapura is küldte, fölé.
A 28. percben Brežančić küldött kapura egy hirtelen, távoli lövést a bal oldalról, Živko Živković simán leszedte.
Az amúgy sem gyors iramú meccs itt határozottan lassú lett, már az unalmas határán volt. Az egyetlen komolyabb eseményt az jelentette, amikor két Partizan-játékos összefejelt és mindkettőjüket ápolni kellett.
A 33. percben szabadrúgást kapott az Alkmaar, úgy 25 méterre a kaputól, a bal oldalon. A beívelést az egyik holland játékos középre fejelte, egyenesen a Partizan-védők közé. Őket meglephette ez a húzás, mert nagy kavarodás támadt közöttük. Aztán a labda van der Linden elé pattant, ő pedig fogta magát és bevágta. 1:1

(kép: hotsport.rs)

A 36. percben egy bedobás után Aboubakarhoz került a labda. Ő leheletfinoman továbbpöccintette, Babović pedig rástartolt. Nem volt les, Babović tökegyedül volt, a kapus kivédte.
Két perccel később Andrija Živković passzolt Vulićevićhez a jobb oldalon. Vulićević felszáguldott és beadta középre. Aboubakar pedig köszönte szépen, fogta és bevágta a labdát a hálóba. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! 2:1!!!

(kép: hotsport.rs)

A 43. percben Brašanac kapott remek passzt Andrija Živkovićtól. Messziről rá is lőtt, mellé.
A szurkolók közben Aboubakart éltették.

Šaponjić védők gyűrűjében. Šaponjićnak nagyon nem ment a játék, személyre szabott emberfogót kapott, aki felrúgta, valahányszor labdához ért. A Partizan csatára több időt töltött a füvön fetrengve, mint tényleges játékkal
(kép: partizan.rs)

Még az utolsó percben az egyik holland támadó kicsit átmozgatta Živko Živkovićot (aki egészen idáig valószínűleg békésen szendergett) egy nem túl erős lövéssel. Aboubakar pedig bármit csinált, a nézők tapsviharral jutalmazták.
A második félidőben a hollandok tovább próbálkoztak, mi pedig továbbra is megakadályoztuk a próbálkozásaikat. Az iram lassú volt, a közönség itt-ott fütyült, Átlagszurkolónak itt jutott először az eszébe az a kósza gondolat, hogy talán jobban járt volna a párhuzamosan zajló Franciaország-Spanyolország kosárlabdameccsel, ami amúgy a szemtanúk szerint kifejezetten izgalmas mérkőzés volt. No, de még az átlagos szurkolót sem faragták olyan fából, hogy egy dögunalmas meccs alatt elkapcsoljon. A Partizan-szurkoló arról ismerszik meg, hogy a végsőkig kitart, ki bizony.

Legfeljebb néha elbóbiskol.

Az 53. percben szabadrúgást kaptunk. Andrija Živković becsavarta a labdát középre, Balažic melléfejelte. Két perc múlva ismét Andrija Živkovićnál volt a labda.

(kép: partizan.rs)

Megindult középen és egy passzal szöktetni akarta Šaponjićot, de Rochet kapus megelőzte.
Ezen a szakaszon az égvilágon semmi nem történt a pályán. De tényleg semmi. Valamikor a 61. percben Janssen borzolta az idegeket egy lövéssel a bal oldalról, de jócskán fölément, lehetett tovább szundikálni, egészen a 63. percig, amikor Gouweleeuwnak érkezett egy beadás. A holland játékos ráfejelt, Živko Živković szögletre védte.
A 65. percben Aboubakar kapta a labdát a bal oldalon. Felloholt, cselezett egy sort, majd rálőtt, itt is szöglet lett belőle. Három perc múlva Andrija Živković birkózott két védővel a jobb oldalon. Végül sikerült beívelnie, de a kapus megelőzte Aboubakart.
A 71. percben Leković adta be balról Babovićnak a labdát. Babović belefejelt a lövésbe, de fölément.
A hollandok itt már szinte csak asszisztáltak a Partizannak, mi meg eléggé félgőzzel játszottunk. Az eredmény nem is lehetett volna jobb, a hollandok szemmel láthatóan beletörődtek a vereségbe, mégis mi a fenéért törjük magunkat?
Aztán a 76. percben Andrija Živković megelégelte a punnyadást. Megszerezte a labdát és végigcselezte magát a jobb oldalon, bohócot csinálva az összes védőből. Majd Babovićnak passzolt, de az ő lövését egy védő szögletre küldte.

Saša Ilić melegít
(kép: partizan.rs)

Aztán a 77. percben az olasz játékvezető kiállította Huppertset. Második sárga lap.

(kép: hotsport.rs)

A 79. percben egy holland próbálkozást semlegesített Živko Živković.

Eskü, úgy kell gereblyével összekaparni az említésre méltó mozzanatokat, mert itt már végképp leült a mérkőzés. Olykor egyenesen kínszenvedés volt. Néha megindultunk felfelé, beadtuk a labdát, de mintha a mi támadásainkban sem lett volna sok elképzelés.

Aztán jött a 89. perc.

Saša Ilić indította Andrija Živkovićot egy remek passzal...

 ...Andrija teljesen egyedül megindult és hatalmas szólót vágott le...

...utána lendületet vett...

...és irgalmatlanul belőtte.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! 3:1!!!!

(képek: partizan.rs)

A góllövő
(kép: hotsport.rs)

Atyaúristen, mekkora jelenet volt.
Ez felrázta a hollandokat is. A 90+2. percben Tanković lőtte rá távolról, bár ez inkább egy kétségbeesett próbálkozás volt. Egy perccel később viszont az egyik játékusok a bal oldalon harcolt a Partizan védőivel. Majd átpasszolta a túloldalra Henriksennek, a norvég középpályás pedig fogta magát és belőtte. 3:2

A végére azért kijárt az ünneplés
(kép: hotsport.rs)

Ide most tennék egy videót a gólokkal, de az a helyzet, hogy az UEFA elefánt méretű segge a szerzői jogokra hivatkozva az összes használható videót törölte, viszont egyetlen olyat sem töltött fel, amin rajta van az összes gól és/vagy momentum. Az UEFA ezennel bekaphatja, itt vannak viszont a szurkolók.


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 12 000
Vezette: Daniele Orsato (partjelzők: Lorenzo Manganelli, Riccardo di Fiore - tartalék játékvezető: Alessandro Giallatini - gólbírók: Paolo Valeri, Andrea Gervasoni) - ITA

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, Leković - Babović, Jevtović, Brašanac - A. Živković (Ninković, 90.), Šaponjić (Bozsinov, 66.), Aboubakar (S. Ilić, 83.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

AZ Alkmaar: Rochet - Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Brežančić - van Overeem (dos Santos, 63.), Rienstra - Hupperts, Henriksen, Haye (Tanković, 73.) - Janssen (Muhren, 73.)
Vezetőedző: John van den Brom

Gólszerzők: Aboubakar (11., 39.), A. Živković (89.), ill. van der Linden (33.), Henriksen (90+3.)
Sárga lap: Balažic (33.), Šaponjić (66.), Leković (87.), ill. Brežančić (23.), Hupperts (42.)
Kiállítva: Hupperts (77.), második sárga lap

Az L csoport jelenlegi állása:

1. Athletic Bilbao 3 pont
2. Partizan 3 pont
3. Az Alkmaar 0 pont
4. Augsburg 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése