2015. szeptember 21., hétfő

FK Partizan - Radnički Niš 0:0 (Jelen SuperLiga, 10. forduló)

Tragédia.
Egyszerűen tragédia. Erre nincs jobb szó vagy kifejezés.
Pocsékul játszottunk és egyetlen gólt sem tudtunk rúgni egy olyan csapat ellen, amelyik az előző szezonban kis híján kiesett a szuperligából. Ezzel a remivel harmadikok vagyunk a tabellán, a bajnokságot vezető vörösök 10 (!!!) ponttal vannak előttünk. És még a felénél sem tartunk.
A Humska utcai stadion kongott az ürességtől. Összesen 3000-en voltak kint a meccsen.

20 perccel a mérkőzés kezdése előtt. A déli szektorban alig lézeng pár szurkoló

A keleti tribün szomorú látványa a kezdő sípszó előtt nem sokkal
(képek: Twitter)

Az első 10 percben semmi lényegi nem történt. A két csapat nagy lendülettel esett egymásnak. Egyedül a 6. percben volt egy említésre méltó akció, Lukić kapta a labdát a jobb oldalon, cselezett egy sort és lepasszolta Brašanacnak. Ő továbbította Aboubakarnak, a kameruni csatár rálőtt, szöglet lett a vége.
A 11. percben újra Lukić jött fel a jobb oldalon

árulja már el valaki, hogy egy ilyen tehetséges gyereknek miért kell a kispadon penészednie?...

bepasszolta középre Brašanacnak. Brašanac ismét Aboubakarhoz továbbított, Aboubakar rálőtt, fölé.

(kép: hotsport.rs)

Még ugyanebben a percben Andrija Živković cselezte át magát a védősoron középen és továbbította Brašanacnak. Brašanac elöl tisztáztak a védők, de a labda egyenesen Andrija Živković elé pattant vissza. Živković rálőtt, a kapus elkapta.
A 12. percben szabadrúgást kapott a Radnički. Bogdanović állt a labda mögé, ráküldte, fölé.
A 18. percben, egy újabb Radnički-szabadrúgás után a bal oldalról érkezett be a kapunk elé a labda. Živko Živković hatalmas lepkét fogott

komolyan majdnem sírva fakadtam a látványtól

a Radnički játékosai pedig lecsaptak rá. Az volt az óriási szerencsénk, hogy az oldalhálót találták el.
Egyből indultunk is kontrára. Bozsinov rálőtt, a kapus védett.

(kép: hotsport.rs)

A 21. percben szabadrúgást kaptunk a jobb oldalon. Andrija Živković beívelte középre, a kapus leszedte a lövést. A 28. percben megint nála volt a labda, rá is lőtte jobb oldalról, de a lövés elzúgott a kapu előtt.
Mindkét csapat rengeteget rohant és küzdött, viszont helyzetek alig voltak. Aztán a 32. percben jobbról érkezett a vendégek támadása, Blažić ívelte be Apostolovićnak. Ő rálőtt, a lövés fölément.
Két perc múlva Andrija Živković cselezett középen, majd passzolt Lukićnak. Lukić átküldte a túloldalra Aboubakarnak, de őt megelőzte egy védő.
A 37. percben Bogdanović küldött egy távoli lövést a kapunkra, Živko Živković simán leszedte. Egy perccel később egy bedobás után Bozsinovhoz került a labda. Bozsinov rálőtt, a Radnički kapusa hatalmasat védett. A 39. percben Leković passzolt Lukićnak. Lukić rálőtt vagy 17 méterről, a kapus kivédte.
Közben a szurkolók görögtüzet gyújtottak, sokkal látványosabb volt, mint a pályán való kínlódás.

(kép: Twitter)

A 43. percben Bandalovski száguldott fel a jobb oldalon. A 16-osnál szendvicsbe fogta őt két Radnički-védő, a bolgár nagyot esett. Szabadrúgás. Andrija Živković állt a labda mögé. Beívelte, a kapus kiöklözte.

A második félidőre összeomlott a stream, amit néztem, és csak olyat tudtam találni, ahol nem volt kommentár. Így az információim eléggé hézagosak arról, hogy ki vezette a támadást, illetve ki lőtt, ki ívelt be. A rendelkezésre álló beszámolók alapján igyekszem összerakni az eseményeket.

A 47. percben balról jött egy beívelésünk, a kapus leszedte. Egy perccel később megint, Brašanac kapta a labdát, de az oldalhálóba lőtte.
Az 50. percben Andrija Živković megindult középen. Átcselezte magát a védősoron, a védők ugyan szerelték, de ő visszaszerezte a labdát. Előrepöccintette Brašanacnak, de neki túl hosszú volt a passz. Kirúgás.
Az 54. percben középen támadtunk. Aboubakarnál volt a labda, rá is lőtte, mellé. Két perc múlva már a Radnički támadása érkezett jobb oldalról. A Partizan védői kifejelték a lövést, pont Zemlianukhin elé. Ő rálőtt, fölé. Már mehettünk is kontratámadásra. Aboubakar rálőtt 17 méterről, a kapus kivédte. Még mindig az 56. percben voltunk, Andrija Živković cselezett, majd beívelte középre, egy védő szögletre mentett.
A 61. percben bal oldalról érkezett a Radnički támadása. Zemlianuhin rálőtt, mellé.

Közben a mi támadásaink ereje a lepkeszellentéssel vetekedett.

A 64. percben Šaponjić küldött kapura egy erős lövést jobb oldalról, Jovanović kapus lábbal védett óriásit. A labda visszahullott a mezőnybe, pont Leković elé. Ő is próbálkozott, de a támadás elhalt a védők között.
A 70. percben Bulatović

meg ne kérdezzétek, melyik

lőtt rá balról, rá az oldalhálóra. A 74. percben szabadrúgást kaptunk, 17 méterre a kaputól. Andrija Živković rálőtte, a kapus kivédte. Már indult is kontratámadásra a Radnički. Jobbról érkezett a támadás, nem volt veszélytelen, a védősorunk tisztázott.
A 77. percben Blažić küldött középről egy erős lövést a kapunkra, Živko Živković kivédte. Indulhattunk kontratámadásra, Stevanovićot közben fellökték a 16-osnál támadás közben. A bíró nem fújt.
Itt jött egy sor szöglet, de egyetlenegyszer sem tudtunk belőle betalálni. A Radnički teljesen beszorult az ötös vonalhoz, de egyszer sem tudtuk áttörni a védelmüket. Eskü, egy idő múlva már szórakozásból pöckölték szögletre a labdát. A közönség fütyült, Zoran Milinković vezetőedző fejét követelte, aztán végül, a 85. percben Leković küldött egy távoli, lapos lövést a kapura, ami még viccnek is rossz volt, nemhogy próbálkozásnak. A 90. percben Šaponjić kapta a labdát a bal oldalon, de nagyon gyengén lőtte rá. Még a 90+4. percre maradt egy próbálkozás, Stevanović lövése gurult el a kapu előtt.
A lefújás után pedig 3000 szurkoló üvöltötte kórusban, hogy UPRAVA NAPOLJE.

Tragédia. A Partizannak agyon kellene vernie Európát és táncolni kellene a sírjukon. Ehelyett ilyen öreguras tempóban, légszomjasan szenvedünk 90 percen át. Egy középcsapat lett belőlünk. Szégyen és gyalázat. A felelősök pedig a hájas valagukat vakargatják és mellébeszélnek.


Saša Ilić arckifejezése a meccs után. Többet mond minden szónál
(kép: Twitter)

Bandalovski sem boldog
(kép: hotsport.rs)



Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Dejan Dimitrijević (partjelzők: Vladimir Jovanović, Marko Dimitrijević - tartalék játékvezető: Vukan Gordić - gólbírók: Bojan Nikolić, Novica Anđelovski)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, Fabricio, Leković - Lukić (S. Ilić, 55.), Jevtović, Brašanac - A. Živković, Bozsinov (Šaponjić, 61.), Aboubakar (Stevanović, 74.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Radnički Niš: Jovanović - Petrović (Đorđević, 55.), R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Marjanović, Apostolović (Tomić, 67.), Bogdanović - Blažić, Ašćerić - Zemlianukhin (Mrkić, 90+2.)
Vezetőedző: Milan Rastavac

Sárga lap: Brašanac (18.), Leković (53.), Balažic (90.), ill. Petrović (24.), Marjanović (35.), Bogdanović (66.)

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 26 pont
2. Javor 20 pont
3. Partizan 16 pont
4. Vojvodina 16 pont
5. Čukarički 15 pont
6. Borac 15 pont
7. Radnički Niš 15 pont
8. Novi Pazar 15 pont
9. Rad 12 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 11 pont
11. FK Voždovac 10 pont
12. Metalac 10 pont
13. Mladost 10 pont
14. Surdulica 7 pont
15. OFK Beograd 6 pont
16. Jagodina 6 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése