2015. szeptember 27., vasárnap

FK Voždovac - FK Partizan 1:2 (Jelen SuperLiga, 11. forduló)

Hurrá, kiszartunk magunkból egy győzelmet!
Igaz, hogy a nagy erőlködés közben aranyeret is sikerült növeszteni, na de sebaj. Kuss legyen, győztünk!...
Az már teljesen másodlagos, hogy a Voždovac a 4. percben megszerezte a vezetést, hogy irtózatos nagy mákkal, tizenegyessel tudtuk mi megszerezni, és csak annak köszönhettük a tulajdonképpeni győzelmet, hogy a hajrában a bíró nem adott meg egy lesgólt a hazaiaknak.

Lehet, hogy ezzel magamra haragítok sok embert, állok elébe, de nem tudok örülni ennek a győzelemnek.
Azért nem, mert ez csak arra lesz jó, hogy betömjék vele a szurkolók száját, hogy Vazura megint kiállhason a sajtó elé a kenetteljes vigyorával és közölje, hogy minden a legnagyobb rendben van és Zoran Milinković továbbra is élvezi a vezetőség teljes bizalmát.
Hogy továbbra is lehessen folytatni a struccpolitikát és játszani a hűbérurat, miközben a csapat már rég szétrohadt.

A mérkőzés első 40 percében haldoklott a netem. A stream számtalanszor elakadt, lehalt. A rendelkezésre álló beszámolók, illetve videóösszefoglalók alapján próbálom rekonstruálni ezt a szakaszt. 

Szóval, az volt, hogy kikocogtak a csapatok a sáros, esőáztatta pályára, a szemerkélő esőbe, a Voždovac pedig fogta magát és megszerezte a vezetést. Nálunk volt a labda, Ćirković (aki nem azonos Lazar Ćirković-tyal) viszont simán szerelte a Partizan játékosát. Nekiiramodott, majd szöktette Ristovićot, aki tökegyedül felvágtatott a kapuhoz. A partjelző nem intett lest, Ristović simán kicselezte a kapuból kirohanó Živko Živkovićot és lazán a hálóba emelte a labdát. 1:0
A 6. percben Babović kapta Balažictól a labdát középen. Rá is lőtt vagy 18 méterről, a kapus szögletre védett. Három perccel később ő ívelte át a labdát Aboubakarnak a bal oldalra. Aboubakar cselezett egy sort, majd egy lapos lövést küldött a kapura. Mellé.
A 13. percben megint Aboubakar próbálkozott, most egy távoli lövéssel, mellé. Rá egy percre Bozsinov kapta a labdát középen, rá is lőtt, fölé.
20. perc. Andrija Živković. Távoli bomba. Fölé.
Aztán a 24. percben Bozsinov valahogy a földre került a Voždovac 16-osánál. A Partizan játékosai tizenegyest reklamáltak, de a játékvezető szabadrúgást ítélt, középen, kb. 20 méterre a kaputól. Babović állt a labda mögé, fölélőtte.
A 29. percben szabadrúgást kapott a Voždovac, vagy 30 méterre a gólvonaltól. Ristović állt a labda mögé, kapura küldte, fölé.
Azt lehetett látni, és ez jellemző volt végig a mérkőzésen, hogy a Voždovac védői röhögve, játszi könnyedséggel szerelik a Partizan játékosait. Szemem se rebbenne, ha ugyanezt mondjuk a Barcelona vagy a Real Madrid játékosai tennék velünk. A probléma ott van, hogy a Voždovac jelenleg hátulról a negyedik a tabellán, mi meg bajnokaspiránsok (bruhahahahaha) vagyunk. Értitek. Egy olyan csapat blokkolja simán, erőlködés nélkül a támadásainkat, amelyik minden egyes szezonban a kiesés ellen harcol.

Saša Lukić

És erre nem magyarázat az, hogy na de most a mérkőzésen végig zuhogott az eső.
Az volt még nagyon szomorú, Átlagszurkoló számára legalábbis, hogy a Partizan ötlettelenül ívelgette előre a labdát. A középpályán is tanácstalan tökölődés folyt. Nem volt a támadásokban elképzelés, mind ilyen "lesz, ami lesz"-alapon ment.
Hova lett a tűz?... Hova lett a mindenáron való győzni akarás?... Hova lett a "szívem kirakom a pályára"-mentalitás?... Ki tette így tönkre ezt a csapatot?...
Ezek után nem csoda, hogy Andrija Živkovićból a félidő végére kirobbant a düh és hevesen reklamált, a bíró meg az orra alá dörgölte a sárga lapot.

Andrija, menj el innen! Menj el Portugáliába, ahonnét már úgyis hívnak! Menj el innen, kérlek, a saját érdekedben! Menekülj ebből a mocsárból! Kinőtted már ezt a csapatot, jobb lesz neked külföldön! Menj el, menekülj innen!

Még a félidő legutolsó pillanatában kaptunk egy szögletet. A beívelő labdát Aboubakar ráfejelte, mellé.
A második félidőben, egyből a legelején, a 46. percben aztán Andrija Živković megelégelte a tötyörgést. Kapott egy passzt Babovićtól, nekiiramodott és 15 méterről a vetődő kapus mellett bevágta a labdát a hálóba. 1:1


Itt jött némi füstszünet, a jelen lévő, maroknyi Partizan-szurkoló örömtüzet gyújtott.
Az 54. percben Aboubakar loholt fel vagy 4 védőtől közrefogva, végül a kapus becsúszva védett. Két perc múlva már Ćirković vágott le hatalmas szólót, maga mögött hagyta az összes védőt, majd 16 méterről kapura lőtt. Mellé.
A Partizan próbálkozott, látszott, hogy a gól felpörgette a csapatot, de továbbra is össze-vissza rohangáltak, minden elképzelés nélkül.

Srácok, őszintén, milyen hosszú volt a mérkőzés előtti taktikai értekezlet?

Andrija Živković minden egyes lépésére legalább három védő figyelt

A Voždovac játékosai meg egymás között passzolgatták a labdát. Tehették, mi csak néztük ölbe tett kézzel. Az égvilágon semmivel sem voltak jobbak nálunk. Mi viszont egy rakás hulladék voltunk.
A 60. percben Stevanović kapta a labdát a bal oldalon. Beívelte középre, a lövés kigurult a túloldalon.
A 62. percben szabadrúgást kaptunk, vagy 20-23 méterre. Andrija Živković állt a labda mögé, rálőtt, a kapus szögletre védte. Két perc múlva Babović passzolt Stevanovićnak. Stevanović rálőtte, de olyan magas volt a lövés, hogy kis híján a pályát körülvevő védőháló fölé ment a labda.
Rohantunk, rohantunk, de egyszer sem veszélyeztettük igazán a Voždovac kapuját.
A 70. percben Andrija Živković kapta a labdát a Voždovac 16-osánál. Átpasszolta a túloldalra Stevanovićnak, a bíró viszont lefújta az akciót és 11-est ítélt, mert az egyik védő a földre  rántotta Aboubakart.
Babović állt a labda mögé. Be is lőtte. 1:2

Most nyilván oda meg vissza kéne lennem. Nem vagyok. Ez a tehetségtelen hulladék nem érdemli meg, hogy gólt lőjön a Partizannak.


A 76. percben Ćirković lőtt rá messziről, a labda szögletre ment.
Aztán valaki a Voždovacból hatalmas labdát kapott középen. Živko Živković kirohant, lábbal hatalmasat védett és már indulhattunk is kontrára. Stevanovićhoz került a labda, ő továbbpasszolt Aboubakarnak. Aboubakar visszaküldte Stevanovićnak, ő pedig rálőtt, de irtózatosan fölément.
Eskü, rossz volt nézni. A 82. percben Babović és Stevanović hihetetlenül nagyképűen passzolgatták egymásnak a labdát az ellenfél térfelén. Aztán a hazaiak valahogy megszerezték a labdát és kaptak is egy szabadrúgást 30 méterre a kapunktól. Ristović lőtt, Živko Živković nagyot védett.
A 83. percben a bíró kiállította Adamovićot a második sárga lapja után.
A 87. percben szabadrúgást kapott a Voždovac úgy 30 méterre a kapunktól, a bal oldalon. A lövés érkezett a 16-osunkra, ott Sinđić felemelkedett és befejelte a kapuba. A partjelző viszont lest lengetett, a bíró érvénytelenítette a gólt.

Zoran Milinković, hogy magának micsoda istenverte szerencséje van.

Aztán ami a pályán folyt, már nem is igazán lehetett futballnak nevezni. A 90+4. percben a Voždovac kapott egy szögletet, még Popović kapus is feljött fejelni, de kimaradt a helyzet. A legutolsó percre jutott még egy hazai szabadrúgás, de kimaradt az is.

Minden egyes csapnivaló szerepléssel nyilvánvalóbb lesz a vezetőedző és a vezetőség teljes alkalmatlansága. Az egész mindenség már omladozik és kilométerekre bűzlik a szarszagtól. Kíváncsi vagyok, a vezetőség meddig játssza ezt a komédiát.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Obilić Stadion, Belgrád
Nézőszám: 1000
Vezette: Milan Jeremić (partjelzők: Milan Mihajlović, Dragan Bogićević - tartalék játékvezető: Uroš Stojković - gólbírók: Bojan Nikolić, Lazar Lukić)

FK Voždovac: Popović - Radivojević, Mihajlov, Ivković, Jovanović - Pavlović, Marinković (Stojanović, 67.) - Adamović, Ristović, Mašović (Asani, 85.) - Ćirković
Vezetőedző: Bratislav Živković

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio - Glavčić (Kosović, 73.), Lukić, Babović, Subić, A. Živković - Bozsinov (Stevanović, 47.), Aboubakar (Šaponjić, 90+3.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Ćirković (4.), ill. A. Živković (46.), Babović (71., 11-es)
Sárga lap: Adamović (33.), Pavlović (62.), Jovanović (71.), ill. A. Živković (44.), Lukić (78.)
Kiállítva: Adamović (83.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Crvena Zvezda, 29 pont
2. Javor 21 pont
3. Partizan 20 pont
4. Borac 18 pont
5. Vojvodina 17 pont
6. Radnički Niš 16 pont
7. Čukarički 15 pont
8. Novi Pazar 15 pont
9. Rad 13 pont
10. Metalac 13 pont
11. Mladost 13 pont
12. Spartak Zlatibor Voda 11 pont
13. FK Voždovac 10 pont
14. OFK Beograd 9 pont
15. Surdulica 8 pont
16. Jagodina 8 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése