2015. szeptember 2., szerda

Rövid összefoglaló az átigazolási időszakról

Nem könnyű. Hétfő (augusztus 31.) éjfél volt a határidő, amikor az átigazolási időszak lezárult, a Partizan futballcsapata pedig versenyt futott az idővel. Hétfőn, egy nap leforgása alatt leigazoltak 4 azaz négy játékost. Név szerint Nikola Lekovićot, egy balhátvédet, aki kölcsönbe érkezett egy évre a lengyelországi Lechia Gdansk csapatától, aki a 3-as számot kapta...



...négyéves szerződést írt alá, és a 19-es mezszámot kapta Aleksandar Subić, szintén balhátvéd, a Borac Banja Luka egykori csapatkapitánya...


...a 16 esztendős Đorđe Jovanović, a Partizan ificsapatának a játékosa aláírhatta élete első profiszerződését...


...és végül, az utolsó előtti pillanatban sikerült leszerződtetni a svájci születésű szerb válogatott csatárt, Alen Stevanovićot, aki a 91-es számot fogja viselni.


Nyílt titok volt emellett, hogy a Partizan, de főleg Zoran Milinković mindenáron meg akarta volna szerezni a Vojvodina középpályását, Mirko Ivanićot. Állítólag a csapat másfél millió (!) eurót is hajlandó lett volna adni érte

honnét lett volna rá ez a temérdek lóvé?...

de a Vojvodina egyre feljebb és feljebb srófolta az árat, végül már kétmillió eurónál tartottak, amikor a Partizan besokallt és visszakozott. Bár állítólag Miloš Vazura továbbra is lengeti a lobogóit a sajtóban, hogy a csapat nem adja fel azt, hogy egyszer majd úgyis leszerződtetik a Vojvodina játékosát.
A vicces csak az, hogy Mirko Ivanićot a kutya nem kérdezte erről az egészről.

Aztán volt olyan is, aki távozott a csapatból. Javarészt kölcsön, de Ivan Petrović végleg távozott és aláírt a Borac Čačak csapatához. Kölcsönbe ment Nenad Marinković (FK Voždovac), illetve Miroslav Bogosavac (Teleoptik). Állítólag a Novi Pazar is érdeklődött volna Predrag Luka iránt, de Luka visszautasította az ajánlatot és azt mondta, inkább tovább küzd a Partizannál a csapatba kerülésért.
GIGARISZPEKT. Na ez a Partizan-szív.

Rossz nyelvek szerint nemcsak Predrag Luka, de Petar Grbić is visszautasított egy csapatot, akik el akarták vinni kölcsönbe - és állítólag mindkét játékost megbüntette a csapat vezetősége, amiért inkább a Partizant választották, és nem akartak más csapat színeiben játszani. Ha ez igaz, akkor tiszta szívemből kívánom, hogy az egész vezetőség fossa le a bokáját egy nyilvános rendezvényen. Egytől-egyig. Mindenki.

***

A kosárlabda-csapatban is változás történt. Milenko Tepić távozott a csapattól. A játékos szerződése már az előző idény végén lejárt, de ennek ellenére a szezonkezdő alapozáson ott volt a Partizannal. Most viszont talált magának csapatot; sajtóértesülések szerint nem is akárhová, hanem a görög PAOK-hoz szerződik.
Ha lesz bármilyen hivatalos bejelentés, azonnal frissítem a posztot.

Update: friss, ropogós és hivatalos. A PAOK a Facebook-on bejelentette Milenko Tepić szerződtetését.


O Milenko Tepic στον ΠΑΟΚ... #pamepaok http://www.paokbc.gr/news/news/4441
Posted by PAOK BC / ΚΑΕ ΠAOK on Thursday, September 3, 2015


***

A végére pedig a futballisták kötelező PR-vigyorpartija maradt. Az Audi, úgy is, mint szponzor, felajánlott néhány játékosnak, illetve Zoran Milinković vezetőedzőnek egy-egy vadonatúj Audi A3-ast, ill. A4-est. Elhangzottak az ilyenkor szokásos közhelyek, majd a játékosok és a vezetőedző megdicsőülten átvehették a kocsikat.






Van videó is az eseményről:


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése