2015. október 23., péntek

FK Partizan - Athletic Bilbao 0:2 (UEFA Európa Liga)

Ezt a meccset se tesszük ki a kirakatba, és nemcsak azért, mert kikaptunk.

Azért ez a transzparens nem volt semmi. "Franciaország szereti a Partizant". Kösz, tesók

A kezdőcsapat

Csoportos ölelés kezdés előtt

A mérkőzés elején csak kóstolgatta egymást a két csapat. Kb. 8 percig nem igazán történt semmi (kivéve talán azt, hogy Bozsinovot az egyik baszk legázolta az 5. percben), aztán a 8. percben jött bal oldalról egy veszélyes Bilbao-támadás, Fabricio mentett hatalmasat, kifejelte a labdát a mezőnybe.
Aztán folytatódott a bizonytalan, óvatoskodó labdázgatás. A baszkok többet birtokolták a labdát, de mintha nem nagyon tudtak volna vele mit kezdeni. Mi meg kezdtünk beszorulni a térfelünkre.
A 16. percben jobbról jött egy vézna beadás, elrepült a kapu előtt, Fabricio egy lendülettel kifejelte.

Fabricio volt ma a mezőny legjobbja, a brazil egész végig sziporkázott. 

Aztán a 18. percben szöglethez jutott a Bilbao. Benat beívelte a labdát, valaki ráfejelt, Živko Živković hatalmasat védett.

Živko ma nem tudom, hány góltól mentette meg a csapatot. Bearanyozni a kezét, a kesztyűjét pedig vitrinbe rakni és pénzért mutogatni.


A meccs pedig folyt tovább a maga elég lassú medrében. A Bilbao játékosai egymásnak passzolgattak, mi pedig betonfalat építettünk a 16-osunk köré.
A 24. percben Williams passzolta ki a labdát Aduriznak. Aduriz visszaküldte középre Williamsnek, végül a Partizan védői szögletre küldték a labdát. Két perccel később szabadrúgást kaptak a baszkok, 22 méterre a kapunktól, a bal oldalon. Benat állt a labda mögé, kapura lőtt, Živko Živković védett.
A 30. percben Williams eljátszotta ugyanazt a trükköt, amit a 24. percben Adurizzal. Kipasszolta balra a labdát, balról visszakapta, majd középen odacsúsztatta a már fent említett Aduriznkak. Aduriz ráfejelt, fölé.
A 32. percben a Bilbao megszerezte a vezetést. Jobb oldalon jöttek fel, Aduriznál volt a labda, ő beküldte középre, Raúl García pedig befejelte a hálóba. 0:1
A 35. percben Aduriz kapott messziről egy passzt. A partjelző nem lengetett lest, a csatár megindult, ketten próbálták lekapcsolni, de ő rálőtt. Živko Živković újfent hatalmasat védett.
Aztán a 39. percben végre kiszabadultunk kicsit a bunkerből. Fabricio és Stevanović kényszerítőztek a bal oldalon, majd Stevanović nekiiramodott, felfutott és beküldte középre - a gond csak az volt, hogy a középen érkező Bozsinov a Bilbao egyik védőjének a bokáját találta el a labda helyett.

Átlagszurkoló pedig kivonult a konyhába zokogni.

Még a 42. percre maradt egy akció, Andrija Živković kapta a labdát a jobb oldalon, cselezett egy sort, majd a 16-os vonaláról ráküldte, fölé.

Andrija Živković itt éppen Benattal küzd

A Partizan kosarasai is ott voltak a meccsen

Nincsenek előítéleteim, én mindenkit gyűlölök. Kivéve a Partizant

A második félidő 50. percében kis híján öngól lett. Raúl García kapta a labdát pár méterre a kapunktól. Fabricio közbeavatkozott, szögletre tolta a labdát, a labda pár centire a kapufa mellett hagyta el a játékteret.
Az 54. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 30 méterre a kaputól, középen. Fabricio állt a labda mögé, rásuhintotta, éppen, hogy mellément (mintha a labda még gellert is kapott volna a kapufán). Három perccel később Benat kapta a labdát középen. Rálőtt vagy 18 méterről, Živko Živković minden eddiginél nagyobbat védett.
Az iram lassú volt és a fentieken kívül eléggé semmi sem történt a pályán. A baszkok körülményeskedtek, mi meg valahogy nem tudtunk mit kezdeni magunkkal. Ja, és a bíró sem mindig volt a helyzet magaslatán. Még a 69. percben volt egy Bilbao-szabadrúgás, Benat lőtte kb. 17 méterről a bal oldalról, nem volt veszélytelen, Živko Živković nagyot védett.
Itt totál leült a meccs. 10 percen át az égvilágon semmi nem történt. Végül a 79. percben a csereként beállt Grbić kapta a labdát Petrovićtól. Grbić felment a 16-osig, ott visszaadta Petrovićnak, Petrović beadta középre, de mindenki lemaradt a passzról (a Bilbao kapusát kivéve). A baszkok már indultak is kontratámadásra, Williams lőtt rá, milliméterekkel ment csak mellé a lövése.
A 83. percben Ninković kapta a labdát a bal oldalon. Cselezett egy sort a 16-osnál, majd rálőtt, fölé.


Két perccel később megszerezte a második gólját is a Bilbao. Szabadrúgást kaptak kb. 25 méterre a kapunktól. Benat állt a labda mögé és egy klasszikus mozdulattal a hálóba csavarta a labdát. 0:2
A 90+3. percre maradt a talán egyetlen említésre méltó helyzetünk. Szögletet kaptunk, érkezett a beívelés, Fabricio szinte közvetlen közelről ráfejelt, a kapus hárított.

Összefoglalót hozok, ha lesz. Addig nézd a szurkolókat, sokkal látványosabbak, mint a meccs.


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 17 000
Vezette: Pawel Raczkowski (partjelzők: Tomasz Listkiewicz, Michal Obukowicz - tartalék játékvezető: Pawel Sokolniczki - gólbírók: Marcin Borski, Tomasz Kwiatkowski) - POL

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Fabricio, Leković - A. Živković, Lukić, Petrović, Ninković (Trujić, 84.), Stevanović (Šaponjić, 79.) - Bozsinov (Grbić, 64.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Athletic Bilbao: Herrerin - de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Williams (Boveda, 85.), San José, Raúl García, Benat (Elustondo, 90.), Susaeta (Merino, 55.) - Adruiz
Vezetőedző: Ernesto Valverde

Gólszerzők: Raúl García (32.), Benat (85.)
Sárga lap: Lukić (62.), Ostojić (84.), ill. Benat (42.), de Marcos (51.), Laporte (53.)

Az L csoport jelenlegi állása:
1. Athletic Bilbao 6 pont
2. Partizan 6 pont
3. AZ Alkmaar 3 pont
4. Augsburg 3 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése