2015. május 1., péntek

Hírek, eredmények

Van egy rakás mindenféle hírem és eredményem, némelyik egészen friss, némelyikkel már egy ideje tartozom nektek. Most megkapjátok mind, egy csokorban.
Kezdem a rossz hírekkel.
A röplabda szuperliga döntőjének első mérkőzésén a Partizan 2:3-ra kikapott a Crvena Zvezdától.
Ez volt az első, a LEGELSŐ vereségünk az egész szezonban. A legeslegelső. Itt, a döntőben.
Rémes volt. Az első szettben a torkunknak ugrottak, és mire kettőt számoltunk, megnyerték 17:25-re. Egész végig vezettek.
A második játékrészben összeszedtük magunkat. Az elején még vezettek a vörösök, tartották magukat, aztán 5:6-nál Lopar kiegyenlített, majd Majstorović a vezetést is megszerezte (7:6). Elhúztunk 15:9-re, aztán 20:11-re, végül miénk lett a játszma, megnyertük 25:17-re és ki is egyenlítettünk 1:1-re.
A harmadik szettben megint nem akart semmi sem összejönni. Két-három ponttal mindig előttünk jártak. Volt egy-két alkalom, amikor sikerült kiegyenlíteni, de ez nem tartott sokáig. Kemény, hosszas csata volt, végül a Zvezda elvitte a harmadik részt 21:24-re. Megint ők vezettek.
Itt jött a negyedik játszma és vele a Partizan zseniális menetelése. Lopar és a két Nikolić a hátukra vették a csapatot és parádés játékkal legyőztük a vörösöket 25:20-ra. Kiegyenlítettünk.
Jött az utolsó játszma. Az elején még itt is vezettünk 4:2-re, aztán a Zvezda kiegyenlített. Innentől kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat. 10:9-ig egész jók voltunk, aztán, nos, szar kimondani, de aztán valahogy a vörösökben volt több tartalék. Vagy nem tudom. De megnyerték 13:15-re, és ezzel az első meccset is megnyerték.
A mérkőzés hőse Marko Nikolić volt 23 ponttal, őt követi Lopar és Majstorović 13-13 ponttal. Mrdak sérülten játszotta végig a meccset, ennek ellenére 12 pontot szerzett. A többi pontszerző: Petar Nikolić (7), Popović (2), Kostić (1).
Folytatás vasárnap, 16:30-tól.

(kép: zurnal.rs)

***

A Partizan kosárlabdacsapatára megint rámászott a szövetség. Ezúttal közölték, hogy ameddig a csapat nem rendezi a rettenetes anyagi helyzetét, addig felfüggesztik a játékjogukat a szerb szuperligában.

Szeretném emlékeztetni az összes seggfejet, élükön az első számú vadbarom Gogić-tyal, hogy pont az ő hallatlan és mérhetetlen idiótaságuk, szervilitásuk és beszűkültségük miatt került a Partizan ilyen szörnyűséges helyzetbe. A tavalyi szezonban kirótt lehetetlen és nevetséges büntetések juttatták oda a csapatot, hogy anyagilag ellehetetlenüljenek. Most pedig azért büntetitek meg őket, ti Isten barmai, mert a tiáltalatok kiszabott büntetések miatt egy fillérjük nem maradt. Gratulálok. És még azt hittem, ennél nincs lejjebb. Hogy szorulnátok mind egy péntek délutáni csúcsforgalomban döcögő, szarrá tömött Ikarbusra, ahol minimum három Bus Plus-ellenőr feni rátok a fogát, mocskok.

***

Jöjjön valami jobb (bár a kezdet itt sem túl rózsás). A vízilabdacsapat immár a szerb liga rájátszásának elődöntőjében jár, ahol a Crvena Zvezdával csap össze. Az első mérkőzés itt is rettenetes volt, a vörösök 4:9-re legyalulták a csapatot. Viszont a második meccsen a Partizan 7:9-re visszavágott és kiegyenlített. Nem volt egyszerű, egészen a félidőig döntetlen volt a mérkőzés (4:4), sőt, a harmadik negyedben is vezettek (5:4). Aztán jött Gogov és két fantasztikus gól (5:6). Vico folytatta (5:7), Stojanović is hozott egyet (5:8). Az utolsó negyedben pedig Mandić tette fel az i-re a pontot egy fantasztikus, távoli lövéssel (5:9). A Zvezda már hiába próbálkozott, a Partizant nem tudta legyőzni. 7:9 lett a végeredmény a javunkra, a harmadik mérkőzésen dől el, hogy ki lesz a Radnički ellenfele a döntőben.

Dušan Mandić

***

Itt a végére pedig jöjjön a Grupa JNA legújabb single-je, a Kad jutro svane.
Van dalszöveg is, pogózás közben tudod ordítani. Hangosítsd fel, hadd hallják a szomszédok is.


Kad jutro svane, da brojim dane
Kada će doći nedelja
Da bodrim šampione
oblačim crno-bele boje
i odlazim na stadion
Hiljade Grobara misli isto što i ja
Humska jedan JNA
Mi smo tvoji Grobari
U porazu il’ pobedi
Mi smo tvoji Grobari

I kad se reflektori pale
I kad zagrmi stadion
I kada šanse su nam male
Samo da bori se bori se on


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése