2015. május 11., hétfő

FK Partizan - Spartak Zlatibor Voda 1:0 (Jelen SuperLiga, 27. forduló)

A legfontosabb mindig a bemelegítés, különösen, ha jó hangulatban zajlik.

(kép: pafteq)

A Spartak szembántó narancssárga mezben futott ki a gyepre, nem tudom, melyik szponzoruk kedvéért csinálták, de olyanok voltak, mint 11 sorkiemelő filc a zöld gyepen.
A 4. percben Grbić kapta a labdát Brašanactól a 16-os bal sarkánál. Kicselezett két védőt, majd 16 méterről rácsavarta. A kapus nagyot hárított, szöglet lett belőle. Két perc múlva Babović kapott óriási labdát, de nagyon rosszul lőtte rá, a kapusnak meg sem kellett erőltetnie magát.
A 9. percben jött az első Spartak-akció. A saját térfelükről kapta Torbica az indítást és passzolta középre. Az érkező Maksimović 17 méterről küldött rá egy bombát, de a labda kirepült a kapu felett.
A 12. percben Maksimović indult meg a Partizan kapuja felé. Levágott egy hatalmas szólót, majd lepasszolta balra Ivanovićnak. Ivanović rálőtt, nem sokkal ment fölé. Egy perccel később megint a Spartak támadott. Torbica kapta a labdát a jobb oldalon és passzolt Mrkelának. Az egyik védőnk megpróbálta kifejelni, de a labda Stefan Ilić elé pattant. Ő elegánsan lekezelte, majd 12 méterről ráküldte a kapunkra. Živko Živković épphogy bele tudott érni, így nem lett belőle baj, majd a védők tisztáztak.
A 18. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 17-18 méterre a gólvonaltól, a jobb oldalon. Drinčić állt a labda mögé.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Beívelte, Volkov megindult, hogy ráfejelje, de lemaradt róla,  egyetlen lépéssel.
A 20. percben szabadrúgást kapott a Spartak, 20-22 méterre a kapunktól, a jobb oldalon. A lövés átpattogott a bal oldalra, onnét már zúdult is a lövés a kapunkra, de fölé ment. A 26. percben Mrkela próbálkozott egy lapos lövéssel, Živko Živkovićnak nem okozott problémát.
Vérszegényen játszottunk, ez az igazság. A Spartak pedig ezt pimaszul ki is használta. Mi biztonsági játékot játszottunk, ők pedig mindig az utolsó pillanatban akadályozták meg a támadásainkat. Az volt a szerencsénk, hogy a kontratámadásaik gyengék voltak.

Volkov vezeti épp fel a labdát
(kép: pafteq)

Ezen kívül néha eskü, nem értettem, miért adott Mažić szabadrúgás helyett előnyszabályt.
A 35. percben Bandalovski egy nagy szóló után rárúgta a labdát 16 méterről, de egy védő blokkolta a lövését. Aztán a 42. percben megint ő volt az, aki elunta a tötyörgést és beívelte jobbról a labdát a Spartak kapuja elé. Ott már várta Grbić, rá is bólintott, de nagyon rosszul találta el a labdát, a kapus leszedte. Egy perc múlva Andrija Živković passzolt középre Babovićnak, de ő elügyetlenkedte a helyzetet. Végül a 45. percben Drinčić kapta a labdát Andrija Živkovićtól. Rá is lőtt vagy 30 méterről, de a labda megakadt a védőkön, végül Brašanachoz pattant. Ő továbbfejelte Babovićnak, Babović rá is lőtt 16 méterről, de a lapos lövés kipattogott a jobb kapufa mellett.

A szurkolók transzparenst tettek ki a rendőri brutalitás következtében május 7-én elhunyt lengyel futballszurkoló, Dawid Dziedzic emlékére
(kép: Facebook/Гробари ЈУГ!!!)

Lengyel nyelvű transzparens a rendőri brutalitás ellen
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidő 53. percében Mrkelához került a labda egy kirúgás után. Mrkela már száguldott is fel a labdával a bal oldalon és passzolt középre Ivanovićnak. Ivanović megkapta a labdát, hasra is esett benne (3 Partizan-védő szemlélte az eseményt pár lépés távolságból...), majd rálőtt. Živko Živković hatalmasat védett.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Az 55. percben Drinčić küldött a kapu felé egy 35 méteres bombát, de szögletre ment a lövés. Egy perccel később Andrija Živković kapta tőle a labdát a jobb oldalon. Átcselezte magát a védőkön, középen rálőtt, de a lövés kiszállt a kapu felett.
Rémes volt az egész. A próbálkozásaink rendre kudarcot vallottak. Elügyetlenkedtük a támadásokat, mindig a legvégén, a kapura lövésnél sikerült elbaltázni. A játékosok össze-vissza rohangáltak, sokszor elképzelés nélkül, közben a Spartak játékosai sorra rogytak össze izomgörccsel.

Volkov szövegel Antonić-tyal, Mažić próbálja csillapítani a kedélyeket, nem sok sikerrel
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 63. percben Brašanac kapta a labdát Volkovtól a 16-os bal szélénél. Megindult a kapu felé, de a lövése az oldalhálóra vágódott. A Spartak pedig szép lassan ráállt a bunkerfocira.
A 72. percben Drinčić zúdított egy szabadrúgást kb. 20-22 méterről a Spartak kapujára, de fölélőtt.
Két perc múlva Kojić kapott egy passzt jobbról, de föléfejelte.
Aztán a 75. percben Andrija Živković kapott HATALMAS passzt Drinčićtől. A középpályás már indult is az egyik elcsúszó Spartak-védő mellett és bombagólt lőtt. De a partjelző lest lengetett, Mažić játékvezető pedig érvénytelenítette a gólt. Egy perc múlva már Andrija Živković passzolt Kojićnak egy szédületes oxival, a csatár elszaladt a kivetődő kapus mellett és mellélőtt. Rá egy percre megint Andrija Živković passzolt Drinčićhez. Drinčić középre adta a labdát Saša Ilićnek, aki rálőtt, de egy pár lépéssel előtte álló védő blokkolta a lövést. A labda Brašanachoz került, ő rálőtt vagy 18 méterről, fölé.
Ezen a ponton már felpörgött a játékunk. A teszetosza ügyetlenkedés elmúlt és teljes erővel igyekeztünk átjutni a Spartak bunkerén. A hangulat feszült volt, a játékosok, és olykor a teljes Partizan-kispad a bíróval ordítozott, a közönség fütyült. A 81. percben újra Brašanac próbálkozhatott, jobbról kapott egy magas passzt és rá is lőtte a kapura kb. 10 méterről, a kapus elkapta. Két perccel később Bandalovski kapta a labdát és indult meg a jobb oldalon. Kicselezte az érkező védőt és beadta a labdát középre, ahol már Volkov várta - volna, de egy érkező védő megakadályozta, mind a ketten felbuktak, a labda pedig kirepült a kapu felett.
A 87. percben szögletet kaptunk. Már az egész Partizan-kispad talpon volt, de végül a kapusé lett a labda.
Aztán jött a 89. perc. Újabb szöglet. Drinčić beívelte a labdát, Brašanac egy egészen leheletnyit pöccintett rajta, a mögötte álló Ninković pedig egy mozdulattal a kapuba lőtte. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, te atyaúristen, mekkora! 1:0


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A lelátó felrobbant, a játékosok egy kupacba borulva ünnepeltek.


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Még Živko Živković is felrohant a pálya túloldalára, hogy a csapattársai nyakába boruljon.


Még a 90+2. percre is maradt szufla a csapatban. Saša Ilić passzolt Kojićnak. Kojić felrohant, közben két védő szorongatta, de végül mellélőtt.
Jöhetett a teljesen megérdemelt ünneplés.




(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Az öltözőben diszkréten, de elkezdték ünnepelni az egyre közelebb kerülő bajnoki címet. Saša Markovićnak és  Branko Ilićnek pedig még a cukiságfaktort is sikerült kimaxolniuk.


(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 4500
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Goran Stanojević - gólbírók: Dejan Anđelković, Momčilo Marković)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić, Brašanac - A. Živković, Babović (Ninković, 72.), Grbić (Saša Ilić, 56.) - Šaponjić (Kojić, 60.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Spartak Zlatibor Voda: Mirković - Farkas, Antonić, Kovačević, Milošević - Jočić, Maksimović - Mrkela, Torbica, Stefan Ilić - Ivanović
Vezetőedző: Stevan Mojsilović

Gólszerző: Ninković (89.)
Sárga lap: Bandalovski (57.), ill. Jočić (23.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 66 pont
2. CZ 58 pont
3. Čukarički 54 pont
4. Vojvodina 43 pont
5. Novi Pazar 40 pont
6. Rad 40 pont
7. OFK Beograd 39 pont
8. Mladost 34 pont
9. Radnički Niš 33 pont
10. Borac 32 pont
11. Jagodina 31 pont
12. FK Voždovac 30 pont
13. Napredak 28 pont
14. Donji Srem 26 pont
15. Spartak Zlatibor Voda 25 pont
16. Radnički 1923 15 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése