2015. május 5., kedd

Vojvodina - FK Partizan 0:4 (Jelen SuperLiga, 26. forduló)

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött a Vojvodina tegnap elhunyt egykori játékosa, Dobrosav Krstić emlékére.


A 2. percben már meg is indultunk, remek támadást vezettünk, de Šaponjić lesen volt. Aztán az 5. percben már jött is az első sikoltozós-szívrohamos, halálravált helyzet, amikor Pekarić és Gaćinović kényszerítőztek egymással a 16-osunknál. Pekarić sarkazta Gaćinovićnak, Gaćinović visszapasszolta, majd Pekarić nekilódult és az 5-ösről rálőtt. Živko Živković hatalmasat védett.
A következő 3 percben két újabb veszélyes Vojvodina-támadást sikerült túlélni, az első negyedórában pedig egész végig komoly nyomás alatt tartottak minket. Villámgyors és veszélyes kontratámadásaik voltak és a durvább belemenésektől sem riadtak vissza. A két csapat szorgalmasan aprította egymást, aztán a 15. percben Brašanac küldött egy lövést kapura a 16-osról, kár, hogy egy védő pont útban volt.
Egy perc múlva Balažic indult volna meg felfelé, amikor a semmiből feltűnt Ivanić, szerelte a Partizan hátvédjét és már loholt is a kapunk felé a labdával. A teljes védelem kétségbeesetten száguldott vissza, Ivanić kicselezett mindenkit és Ćurkohoz passzolt. Volkov érkezett és mentett, szinte az utolsó pillanatban.
A 17. percben szabadrúgást kaptunk, majdnem a felezővonalnál. Drinčić állt a labda mögé, beívelte egészen a 16-osra. Ott Šaponjić fejjel megtolta, de a kapus kivédte, közben a partjelző lest lengetett. A 20. percben ismét szabadrúgást kaptunk, most olyan 30-35 méterre a kaputól. Ismét Drinčić állt a labda mögé, egyből kapura is küldte, de Žakula kapus elkapta a lövést. Egy perccel később megint szívszélhűdés-közeli helyzet jött. Gaćinović passzolt a bal oldalon Ivanićnak. Ivanić berontott a Partizan 16-osára és kapura lőtt. Živko Živković kivédte a lövést, de a labda az 5-ös vonalán álló másik Vojvodina-játékos elé pattant. Ő azonnal lőtt, viszont Branko Ilić pont ott volt és semlegesítette, majd Brašanac kivágta a labdát a 16-oson kívülre.
A 22. percben Andrija Živković cselezgetett és lőtt rá vagy 20 méterről, de fölément a lövés. Két perc múlva Drinčićet szerelték és már indult is kontratámadásra a Vojvodina. Ćurko lőtt rá a jobb oldalról, fölé. Ebből indultunk kontratámadásra. Andrija Živković szaladt fel és passzolta Bandalovskinak. A bolgár védő középre ívelt, Babovićnak. Babović egyből rá is zúdította a 16-os vonaláról, Žakula hatalmasat védett, szöglet lett belőle. Két perc múlva Babović indította a felezővonaltól egy hatalmas labdával Šaponjićot. Šaponjić rálőtt, mellé.


A 29. percben szabadrúgást kapott a Vojvodina. A 16-os vonala mellett álltak a jobb oldalon. Érkezett a lövés, Ćurko éppen csak 1 milliméterrel maradt le róla (ha rábólintja, akkor vezetett volna a Vojvodina...), de a labda így is veszélyes közelségben pattogott el a kapu előtt. A 30. percben egy szöglet után Andrija Živkovićhoz került a labda. A középpályás rálőtt, de az oldalhálót találta el.
A 36. percben szabadrúgást kaptunk, legalább 40 méterre a kaputól, majdnem a bal oldalvonalnál. Drinčić nekifutott és beívelte a labdát a 16-osra. Ott Volkov kiemelkedett a tömegből és fejjel a hálóba küldte a labdát. GÓÓÓÓÓÓL!!! 0:1


Živko Živković is kiszaladt a kapujából ünnepelni

A gól még jobban felpörgette az egyébként is gyors iramot. Szinte pillanatonként változott a meccs képe a villámgyors kontratámadásoktól.
Aztán a 42. percben Gaćinović rohant fel a bal oldalon a labdával. Már a 16-oson belül volt, amikor Balažic becsúszva szerelte. A Vojvodina játékosai 11-est reklamáltak, a bíró viszont kirúgást ítélt.

Többször leadták a jelenetet, több szögből, kockáról kockára lassítva. Őszinte leszek: ha semleges néző lennék, lehet, hogy azt mondanám, hogy ez bizony 11-es volt. De nem vagyok semleges néző. Ezen kívül nem tudok nem arra gondolni, amikor az előző szezonban, pont a Vojvodina ellen játszottunk. 1:0-ra vezettünk és a bíró a 92. (!!!) percben ítélt ellenünk 11-est, ami viszont egyértelműen NEM volt az. Karma is a bitch.

A 44. percben mindenesetre kaptak egy szabadrúgást, de a labda kirepült a stadionból.
A második félidőben, a 47. percben már próbálkozott is a Vojvodina. Megindultak a kapunk felé, aztán beívelték a labdát, Bandalovski viszont lemaradt róla (rúgott egy baromi nagy luftot), végül kimaradt a helyzet. Nem volt veszélytelen...
A mi próbálkozásaink ezen a szakaszon rendre lessel végződtek. A Vojvodina elég jó hatásfokkal használta a lestaktikát. Közben a Partizan szurkolói görögtüzet gyújtottak.



Az 59. percben a jobb oldalon Andrija Živković kapta a labdát, hosszas birkózás után. Živković beívelt, egyenesen Šaponjićhoz. Šaponjić rálőtt, bele egyenesen egy védőbe. Brašanac csapott le villámgyorsan a labdára és akart rálőni, őt viszont egyből két védő kezdte cibálni, közben a bíró lest fújt.
A 62. percben Babović passzolta a labdát Andrija Živkovićnak. A középpályás átcselezte magát a Vojvodina védelmén, majd rárúgta. A labda megpattant egy védőn, végül a kapus elkapta.
A 71. percben szöglethez jutottunk. A beívelő labdát Ćirković lekezelte. A labda a kapus elé pattant, aki kétségbeesetten igyekezett hárítani, de hiába. Volkov lecsapott rá és a háló közepébe lőtte. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! 0:2



Még Lukač is bejött a kispadról gratulálni

A 75. percben Stojanović loholt fel a labdával a Partizan kapuja felé. Živko Živković kirohant és bemutatta egyik hatalmas védését. A 78. percben aztán Babović passzolt Andrija Živkovićnak. Živković felrohant a labdával, cselezett párat és rálőtt, a kapus hatalmasat védett.
Itt már egyértelmű volt a Partizan fölénye. A Vojvodina kezdeti lendületét elvette a két gól. Valamikor a 80. percben jutottak fel újra a kapunkhoz. Ivanić lőtte rá, kb. 8 méterről, de a lövés fölément.
A 86. percben ismét Andrija Živković cselezte fel magát a Vojvodina 16-osáig. Bandalovskihoz került a labda, ő beívelte, a kapus leszedte.

Hazavitte, megsütötte... oké, abbahagytam.

Már a mérkőzés legvégén jártunk, a 90. percben. Grbić adta Babovićnak a labdát a bal oldalon.


Babović beívelt,


a labda megpattant néhány védőn és egyenesen az oda fellopakodó Ninković elé vágódott. Džigi nem vacakolt sokat, rátűzte, a labda pedig szétszaggatta a hálót. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, de még mekkora!!! 0:3



De még hátravolt a kegyelemdöfés.
90+1. perc, valószínűleg már mindenki a hármas sípszót várta. A Partizan játékosai ráérősen passzolgattak egymásnak, aztán az egész mérkőzésen atomreaktorként üzemelő Andrija Živković kapta meg a labdát.


Nekiiramodott, felrohant a Vojvodina 16-osáig, beadta, középen pedig az érkező Brašanac besétált vele a kapuba. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! 0:4





Csak nektek, csak itt, csak most: 12 perces, masszív eksztázis, egyenesen Újvidékről.


Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Karađorđe Stadion, Novi Sad
Nézőszám: 5000
Vezette: Dejan Dimitrijević (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Jovica Milin - gólbírók: Igor Stojilković, Kis-Csepegi Róbert)

Vojvodina: Žakula - Vasilić, Pekarić (Novaković, 85.), Babić, Nastić - Sekulić, Rogac - Luković (Asani, 65.), Ivanić, Gaćinović (Stojanović, 73.) - Ćurko
Vezetőedző: Zlatomir Zagorčić

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic (Ćirković, 46.), B. Ilić, Volkov - Drinčić, Brašanac - A. Živković, Babović, S. Ilić (Ninković, 64.) - Šaponjić (Grbić, 74.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Volkov (35., 71.), Ninković (90.), Brašanac (90+1.)
Sárga lap: Luković (34.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 63 pont
2. CZ 58 pont
3. Čukarički 51 pont
4. Novi Pazar 40 pont
5. Vojvodina 40 pont
6. OFK Beograd 38 pont
7. Rad 37 pont
8. Radnički Niš 32 pont
9. Jagodina 31 pont
10. Mladost 31 pont
11. Borac 29 pont
12. Napredak 28 pont
13. FK Voždovac 27 pont
14. Donji Srem 26 pont
15. Spartak Zlatibor Voda 25 pont
16. Radnički 1923 15 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése