2015. május 7., csütörtök

FMP Železnik - KK Partizan 56:61 (szuperliga 3. forduló)

Ez a mérkőzés Milutinov meccse volt.


Az első negyed főleg arról szólt, hogyan tudja mindkét csapat a másik orra elől elhalászni a labdát. A negyed felénél 5:8 volt az állás vagy két percen keresztül, aztán Milutinov és Murić döntött úgy, hogy elég a szöszölésből (7:12). Milosavljević és Tepić ketten együtt összehoztak egy 2:6-os sorozatot (11:18). Már itt érződött a Partizan egyértelmű fölénye. A negyedet 11:20-szal zártuk, Milutinov még a vége előtt elegánsan beemelte a labdát a gyűrűbe.

A sérüléssel bajlódó Saša Pavlović a tribünről figyelt Petar Aranitović (tőle jobbra) és Ioannis Kouzeloglou társaságában

A második negyedben egy szakaszon kihagytunk több helyzetet is, az FMP pedig feljött (18:22). Tepić lelkiismeretesen bedobott egy hárompontost (18:25), Mačvan 9 pontosra növelte az előnyt (18:27). Az FMP megint a nyakunkon lihegett (26:29), most a Kapitány hozott egy hárompontost (26:32). A hazaiak nem hagyták magukat, az eredmény egészen szoros lett (32:33), végül Milutinové lett a félidő utolsó találata (32:35).


A második félidő elején kiegyenlített az FMP (35:35).

Ez volt a büntetés azért, hogy túl sok helyzetet baltáztunk el és hagytuk, hogy az ellenfél lazán szereljen minket, meg ellopja a labdákat.

Milutinov egy zsákolással visszaszerezte a vezetést, Murić követte a példáját (35:39). Innentől kezdve már nem engedtük ki a kezünkből az irányítást. Az előnyünk egyre nőtt, először 3 pont (43:46), aztán 5 pont (45:50), majd 7 pont (45:52). Ezzel a 7 pontos előnnyel vágtunk neki az utolsó negyednek.


A vége már rutin volt. Mačvan hol kosarat dobott, hol Milosavljevićnek asszisztált (47:56), aztán Milutinov találatával átléptük a 10 pontos határt (47:58). Mačvan megállíthatatlan volt (49:60). A végére az FMP szépített, de a Partizan megszerezte a 3. győzelmét a szerb szuperligában. Következik a Metalac, szombaton, 21:00 órától.

A végén volt sportszerűség, pacsizás és gratulálás

Még Filip Čović is kapott Mačvantól egy buksisimit


(képek: Twitter)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 6 pont
2. Partizan 6 pont
3. FMP 5 pont
4. Vojvodina 5 pont
5. Metalac 5 pont
6. Konstantin 3 pont
7. Mega Leks 3 pont
8. Tamis 3 pont

Ide tartozik még, hogy a Partizan egykori focistája, Aleksandar Mitrović megmentő akciót szervezett a neten a Partizan kosárlabdacsapatának. A csatár az Alo magazinnak nyilatkozott, ott mondta el, hogy szeretne pénzt utalni a KK Partizannak, miután megtudta, hogy a csapat rettenetes anyagi helyzetben van, ezen kívül arra biztatta a Partizan egykori, külföldön játszó játékosait, hogy ők is segítsenek a csapaton. A felhíváshoz csatlakozott Ivan Dimitrijević, ő videóüzenetet is küldött.


(Jelöletlen képek: Facebook/KK Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése