2015. május 27., szerda

Fotógaléria - Giccsparádé

Ezt nem tudom, nem lehet másképp leírni.
Ilyen ordenáré, gusztustalan giccsparádét rég láttam - és csak ilyenkor, amikor az első megrökönyödésből felocsúdik az ember, akkor jön rá, hogy mennyire boldog tudatlanságban élte idáig az életét, enélkül a förtelem nélkül.
Az volt, hogy a futballcsapat meg óhajtotta ünnepelni a 26. bajnoki címét. Az égvilágon nincs ezzel semmi gond. Abszolút megérdemlik az ünneplést, klasszak voltak, hősiesek voltak, a lelküket kihajtották, sokszor meghaltak a pályán. Kijár nekik az ünneplés, a taps, a pezsgő. Ez eddig is így volt, így is lesz. Így van ez mindenhol. És így van jól.
De a szentségit neki.
Nem így, nem ilyen ízléstelenül és harsányan. Nem úgy, hogy az egészet élőben nyomja a Pink 3 nevű bulvárcsatorna, nem úgy, hogy Biljana Obradović összetéveszti az eseményt az Oscar-díj átadójával, nem úgy, hogy az egész igazából semmi másról nem szól, mint Milorad Vučelićről és az ő méretesre hizlalt egójáról.

Amikor végre talált egy működő Pink 3-linket, az elszörnyedt Átlagszurkolót ez a látvány fogadta. Egy rakás, 26-os pólóba öltöztetett dobos.


Az egész cirkusz a belgrádi Crown Palace-ban volt. A színpadra feltaszigálták a játékosokat, miközben Biljana Obradović úgy csinált, mintha ő lenne az est háziasszonya.


Nem tudom, ki álmodta rá azt a ruhát, de annak a valakinek súlyosan lidérces álmai lehetnek.
Amúgy az a kupa alakú micsoda ott középen egy torta. Bizony.


A giccsparádé csúcsa az volt, amikor a kényszeredetten mosolygó játékosok a torta köré gyűltek, valaki a háttérből pedig gitáron elkezdte intonálni a szerb himnuszt. 


Utána az Amadeus Band húzta a talpalávalót. Ezt sem értettem: miért nem volt jó a Grupa JNA? Kinek sértette volna az ízlését? (Vagy inkább másképp kérdezem: ki járt ezzel jól?)


...és ezért valaki valahol baromi sok pénzt kapott.


Ott volt mindenki, aki számít...


...és az is, aki nem.


Voltak kifejezetten illusztris, tiszteletre méltó vendégek, mint például Duško Vujošević...


...Momčilo Vukotić...


...vagy Dragan Bjelogrlić színész.


A szivar valamiért roppant menőnek számított az este folyamán.


A nagyfőnök végigjattyolt a játékosokkal...


...aztán volt egy sor smúzolás...


...és az egészet elképedve bámuló játékosok.


Még csak annyi kérdés itt a legvégén felsorakozó uraknak: tessenek mondani, honnét volt erre pénz, élő közvetítésre, Amadeus Band-re, szivarra, anyámkínjára? (Csak nem az Auditól frissen leakasztott szponzorpénzből?...) Ja, és még hadd legyek egy kicsit demagóg és annyit hadd kérdezzek meg, akár maguktól, akár más nagyokosoktól: a vízilabdacsapat mikor fog ilyen ünnepséget kapni, tortával, rezesbandával, Oscar-díj-szerű külsőségekkel? Csak mert ők TÉNYLEG megérdemelnék.


(Képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Update: videó is került erről a fantasztikszenzációs eseményről.
Gyönyörködjetek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése