2015. május 26., kedd

RK Partizan - Metaloplastika 23:28 (szuperliga felsőház, 9. forduló)

A mennykő csapna bele az összes rohadt sportoldalba, hogy egyik sem képes egy nyomorult hírt lehozni a Partizan kézilabdacsapatának a mérkőzéséről. Egyedül a Sportski Žurnal kegyeskedett egy félmondat erejéig megemlíteni, hogy "a Partizan kikapott a Metaloplastikától", de náluk is inkább a Spartak - Radnički meccs tűnt fontosabbnak. Nem egyszer és nem kétszer küldtem már el az anyjába az összes sporttal foglalkozó oldalt, hogy nemhogy a Partizannal, de úgy általában a kézilabdával egyáltalán nem foglalkoznak. A szentségit, ha már ott van a bajnokság, a játékosok és a szurkolók, akkor már legalább annyival tiszteljék meg őket, hogy foglalkoznak velük.

Azzal együtt a tény még tény marad, kikaptunk. Ráadásul szomorúan kell kijelentenem, hogy a Metaloplastika jobb volt. Az volt a helyzet ugyanis, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk végig a mérkőzésen, a Metaloplastika pedig ezt kihasználta.
Az első félidőben mindkét csapat betonfalat húzott fel a büntetőterülete köré. Nagy harc volt a pályán, gól alig esett, kb. 10 perccel a félidő előtt 4:6 volt az állás. A vége felé kezdtek el gólokat hinteni a csapatok, 5 perccel a vége előtt 8:10 volt. Egy ponton sikerült kiegyenlíteni (10:10), ez volt az egyetlen alkalom, amikor beértük a vendégeket. 11:13-mal mentünk félidőre.
A második félidő elején a Metaloplastika már 13:16-ra vezetett, és ebből hamarosan 13:18 lett. Továbbra sem tudtuk belőni a helyzeteinket... Vanja Ilić dobott két gólt, kissé csökkent a hátrányunk (15:18), de továbbra is vezettek a vendégek. A 48. perc körül feljöttünk 21:22-re, de itt már nagyon töredezett volt a játék a rengeteg szabálytalanságtól. Valamelyik Partizan-játékos (nem nagyon lehetett látni távolról, hogy melyikük volt) úgy megsérült, hogy nem tudta folytatni a játékot. (Mršulja állt be helyette.) A Metaloplastika produkált egy négygólos sorozatot (21:26). Talán 2 perc volt hátra a mérkőzésből, amikor mindkét csapat elkezdte hinteni a gólokat. A baj csak az volt, hogy a Metaloplastika többet szórt, mint mi.
A mérkőzés hőse Vanja Ilić volt, 8 góllal. Őt követi Sretenović (4), Marsenić (3), Radojković, Kukić és Popović (2-2), valamint Mršulja és Pavić (1-1). Az első félidőt itt lehet megnézni, a másodikat itt.

A felsőház jelenlegi állása:
1. Vojvodina 18 pont
2. Spartak Vojput 10 pont
3. Partizan 7 pont
4. Metaloplastika 7 pont
5. Radnički 6 pont
6. Jugović 6 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése