2015. május 15., péntek

Napredak - FK Partizan 0:2 (Jelen SuperLiga, 28. forduló)

Megnyertük!!!
BAJNOKOK VAGYUNK!!!!
Most már függetlenül a hátralévő két forduló eredményétől, megnyertük a bajnokságot.
Kruševacban óriási volt a hangulat már a mérkőzés előtt. A Sírásók egyértelművé tették már a legelején: ők ide ünnepelni jöttek. Bajnoki címet ünnepelni.
A környező házak lakói is kijöttek az erkélyre és onnan nézték a meccset.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A Napredak viszont a 13. helyről várta a mérkőzést, nekik minden pontra égető szükségük volt, hogy elkerüljék a kiesésnek még a leghalványabb esélyét is. Ennek megfelelően egyből neki is ugrottak a Partizannak, mindjárt a kezdőrúgást követően. Minden kruševaci játékos ráharapta magát valakire a Partizanból és végig ott fityegett rajta, levegőhöz se hagyta jutni. Bevetették az egész pályás letámadást, küzdöttek, hajtottak, szaladtak. A Partizannak viszont muszáj volt nyernie ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a bajnoki címet. 
Hatalmas harc folyt a pályán, a fentiek fényében ezen nem is lehet csodálkozni. Főleg a középpályán folyt a játék, a kapuig nem nagyon sikerült eljutni, érdemleges helyzetet pedig még kevésbé sikerült összehozni. A 11. percben kapott a Napredak egy szabadrúgást úgy 30 méterre a kapunktól, de Živko Živković simán leszedte. Aztán amikor indultunk volna kontratámadásra, Andrija Živkovićot valahol félúton szerelte az egyik védő.
Két perccel később Babović beívelése érkezett balról Šaponjić felé, a csatár elől viszont Frimpong kifejelte a labdát. A 14. percben Andrija Živković cselezte át magát a jobb oldalon és lőtte rá vagy 18 méterről, de fölément a rúgás. 
Két perc múlva viszont egy hatalmas Napredak-helyzet maradt ki

a szívroham nem

a hátvéd Gobeljić rohant fel a labdával a jobb oldalon és adta be Trujićnak középre. A Partizan védői mind lemaradtak, a szerencsénk az volt, hogy Trujić 5 méterről fölélőtt.
Aztán folytatódott tovább a nagyjából egyenlő közelharc. Végül a 29. percben N'diaye próbálkozott éles szögből a bal oldalról, de Živko Živković simán leszedte.
A 31. percben Bandalovski küldött nagy labdát Šaponjićnak a jobb oldalról, de a Napredak kapusa közbevetette magát. Egy percre rá Andrija Živković kapott egy hatalmas passzt és már száguldott is fel és lőtte középre Šaponjićnak. A védők ott termettek és szerelték a Partizan csatárát. 
A 34. percben Napredak-szabadrúgás következett vagy 40 méterről, egészen a jobb oldali vonalnál. (A Partizan-játékosoknak pont a szemébe sütött a nap, nem győztek hunyorogni.) Jött a beívelés, N'diaye ráfejelt, mellé.
A 42. percben Bandalovskit rántották le a földre a Napredak védői a 16-oson belül. A bíró nem fújt 11-est, pedig nem is volt kérdés. A bili kiborult, mindenki ordítozni kezdett, a szurkolók kórusban szidták a játékvezető összes felmenőjét, aki ettől besértődött és leállította a meccset. Végül némi huzakodás után folytathattuk arra a pár percre, ami még hátravolt az első félidőből.
A második félidő csúszással kezdődött, ugyanis a hazaiak kapusa, Janković kb. 10 perc késéssel érkezett ki a pályára.
A félidő Bandalovski életmentő tisztázásával indult, egy veszélyes támadás közepén a támadó orra elől vágta ki a labdát. A 49. percben ismét a hazaiaknak volt helyzete, Stanojević passzolt a 16-osunknál álló Dimitrovnak. Ő egy pár csel után rá is rúgta a labdát, fölé.
Kezdett kicsit kellemetlenné válni a helyzet. A Napredak mindenáron gólt akart szerezni, nekünk viszont ezt mindenáron meg kellett akadályozni, továbbá nekünk is sürgősen be kellett volna rúgni legalább egy gólt. Ennek ellenére az 59. percben Urošević szerelte Andrija Živkovićot és küldött rá egy lövést a kapunkra, de nem talált.
A 62. percben szabadrúgást kaptunk vagy 40 méterre a kaputól. Drinčić állt a labda mögé.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Na most, ha Drinčić áll a labda mögé, az egyet jelenthet.
Bombaerejű lövést, jó messzire.
Akkora bomba volt, hogy Branko Ilićnek elég volt csak egy picit megtolnia fejjel, hogy bemenjen a kapuba.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Sikerült.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL,

irtózatos, hatalmas nagy gól! Vezettünk!!!!! 0:1

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A nézőtér felrobbant, annyira, hogy egy pár percig ténylegesen állt a játék, mert elborította a pályát a füst az eufórikus szurkolók petárdáitól és fáklyáitól.
A 67. percben Kojić került helyzetbe, miközben két védővel dulakodott egyszerre. A próbálkozás végül szögletre ment. Két perccel később már Gobeljić lőtte rá a labdát a kapunkra, Živko Živković simán védte. A 71. percben N'diaye küldött rá egy lapos, de erős lövést, Živko Živkovićnak ez sem okozott problémát. Aztán a 73. percben Bajić próbálkozott, a lövése mellément, Živko Živkovićot ez már valószínűleg fel sem ébresztette. 
A 77. percben Trujić kapta a labdát a bal oldalon. Nekiindult, cselezett egy sort, majd 16 méterről rárúgta a kapunkra. Živko Živković vetődött, a labda pedig hatalmasat csattant a jobb kapufa és a keresztléc sarkán.
A Napredak folyamatosan és kétségbeesetten rohamozta a kapunkat, ezen a szakaszon kicsit be is szorultunk a térfelünkre. A 79. percben megint Bajić lőhetett rá, mellé.
A 80. percben Babović mehetett volna a mennybe rögtön a kruševaci pályáról, de a 16-os vonalán állva addig toporgott a labdával, amíg végül a védők szerelték. Egy perccel később Andrija Živković szaladt fel és adta be a labdát Kojićnak. Kojić rálőtt, fölé.
Majd a 83. percben Kojić kapta az indítást és már szaladt is fel a Napredak kapuja felé. Középre passzolta az érkező Andrija Živkovićnak. Živković pedig a kirohanó kapus mellett, bal belsővel higgadtan a hálóba helyezte a labdát.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

0:2!!!!
Bajnokok vagyunk!!!!
Csak még a hátralévő rövid időt kell végigcsinálni.
A 86. percben Ninković rohant fel, az utolsó pillanatban szerelték a védők. A 87. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 20 méterre a kaputól. A Napredak játékosai reklamáltak, a bíró hajthatatlan volt. Drinčić állt a labda mögé, rárúgta, de a lövés mellément.
A 89. percben a Napredak kapott szabadrúgást a felezővonalnál. A lövés berepült a 16-osunkra, ott Trujićhoz került a labda. Trujić rálőtt, Živko Živković elkapta. Egy perc múlva újra próbálkozott a hazai csapat egy fejessel, Živko Živković ezt is simán leszedte. Aztán a 90+1. percben szabadrúgást kapott a Napredak 25 méterre a kapunktól, de a lövés kirepült a keresztléc felett.
Itt lehetett az, hogy a hangosbemondó bemondta: a velünk egyidejűleg zajló mérkőzésen Belgrádban a Crvena Zvezda 1:2-re kikapott a sereghajtó Radnički 1923-tól.
Aztán vége lett. Hármas sípszó.

BAJNOKOK VAGYUNK!!!!!

Jöhetett a mindent elborító eksztázis és az ünneplés. Egymás nyakába ugrálás, füvön hempergés, szurkolók közé felmászás, együtt ordítás.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Ott volt az egykori játékostárs Milan Obradović is
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Twitter)

(kép: Twitter)

(kép: Twitter)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Folytatás az öltözőben.

Vulićević eksztázisban

A vidámság tárgya itt épp Nikola Drinčić
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Az alábbi videóban a SOS Kanal ripotere kétségbeesetten próbálja megszólaltatni Drinčićet, akit épp eláraszt a társai boldogsága (1:36-tól, de érdemes az egészet megnézni).


A régi haverok, csapattársak, szövetségesek is már elkezdték küldeni a gratulációkat.







Partizan je šampion, peva cela Srbija! Čestitke mom Partizanu na 26. osvojenoj tituli u domaćem šampionatu! Parni...
Posted by Miloš Jojić on Wednesday, May 13, 2015



Čestitke Fudbalski klub Partizan na novoj, 26. šampionskoj tituli!
Posted by Lazar Marković on Wednesday, May 13, 2015

Természetesen a játékosok is ünnepeltek a közösségi oldalakon.





A photo posted by vovavolkov666 (@vovavolkov666) on


A video posted by vovavolkov666 (@vovavolkov666) on

Volkov Instagram-posztjainál érdemes figyelni, hogy milyen sörösdoboz van a játékosok kezében.

Ezt egészen egyszerűen muszáj volt, igaz? :DD

A bajnoki cím tehát már biztos, hacsak nem jön egyidejűleg szökőár, vulkánkitörés, földrengés és sáskajárás. Van itt viszont valami, amiről nem szabad megfeledkezni: ezt a bajnoki címet nekik is köszönhetjük. Nélkülük ez az egész nem jöhetett volna létre.

Ez a bajnoki serleg Petar Škuletićé, Danko Lazovićé és Marko Nikolićé is
(kép: srbijadanas.com)

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Mladost Stadion, Kruševac
Nézőszám: 9000
Vezette: Dejan Santrač (partjelzők: Vladimir Jovanović, Nemanja Petrović - tartalék játékvezető: Vladimir Čađenović - gólbírók: Srđan Obradović, Ilija Brdar)

Napredak: Janković - Gobeljić, Frimpong, Paunović, Urošević - Stanojević (Bajić, 73.), Vučetić - Lemajić, Dimitro (Majdevac, 73.), Trjuić - N’diaye (Vulić, 84.)
Vezetőedző: Slavko Matić

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Ćirković, B. Ilić, Volkov - Drinčić, Brašanac - A. Živković, Babović, S. Ilić - Šaponjić
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: B. Ilić (62.), A. Živković (83.)
Sárga lap: Gobeljić (86.), ill. Brašanac (11.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 69 pont
2. CZ 58 pont
3. Čukarički 57 pont
4. Vojvodina 46 pont
5. Novi Pazar 43 pont
6. Rad 40 pont
7. OFK Beograd 39 pont
8. Mladost 37 pont
9. Radnički Niš 36 pont
10. Borac 32 pont
11. Jagodina 31 pont
12. FK Voždovac 30 pont
13. Napredak 28 pont
14. Spartak Zlatibor Voda 28 pont
15. Donji Srem 26 pont
16. Radnički 1923 18 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése