2015. május 25., hétfő

Borac - FK Partizan 3:3 (Jelen SuperLiga, 30. forduló)

Az ember azt hinné, hogy a bajnokság legutolsó fordulója egész laza lesz, eljátszadozgatunk, simán megnyerjük egy, két, netán három góllal, aztán jöhet a pusziosztás, integetés, és mindenki mehet szépen haza, hogy megkezdhesse a jól megérdemelt pihenőjét.
Hát a nagy túrót, azt.
Tartalékos csapattal vonult ki a Partizan a čačaki pályára. Ismét Ninković volt a csapatkapitány és feltűnt a kezdő 11-ben Predrag Luka is, akit már időtlen idők óta nem lehetett látni.

Az okát nem tudom. Ha te tudod, írd meg kommentbe.

Az első említésre méltó történés a 7. percben volt, akkor is csak annyi, hogy Marković küldött egy távoli, gyenge lövést a Borac kapujára. Ebből indult kontratámadásra a hazai csapat, Jevtović száguldott fel, cselezett egy sort a 16-osunknál és rálőtte, mellé.
A 9. percben szabadrúgást kaptunk. Ninković állt a labda mögé, rá is zúdította, a kapus éppenhogy, ujjheggyel kotorta szögletre. A szögletrúgást Balažic fejelte a kapura, de mellément. Két perc múlva Vulićević küldött egy távoli lövést jobbról a kapura, a kapus elkapta.
A 12. percben szabadrúgást kapott a Borac, kb. 40 méterre a kapunktól. Balról érkezett a beívelés, kavarodás támadt a 16-oson belül, majd a labda Jevtovićhoz került. Ő Lukával birkózott, majd egy hirtelen mozdulattal rárúgta. Živko Živković hihetetlen reflexszel hárított.
A pályát a folyamatos eső teljesen feláztatta, már az első negyedóra után úgy néztek ki a játékosok, mint a kisdisznók. A 17. percben Grbić kapott hatalmas labdát, fel is futott vele a jobb oldalon és beívelte. Ninković egyből rá is lőtt, de Bajić kapus kivédte. A labda Luka felé repült, ő pedig lendült egyet és a hálóba fejelte. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! 0:1




A 21. percben újabb szabadrúgást kapott a Borac. Krunić állt a labda mögé, de a lövése kirepült a kapu felett.
A 28. percben Ožegović kapott nagy labdát a félpályáról. A támadó tökegyedül álldogállt ott elöl

lesgyanús volt, de nem derült ki a lassításból, sem az összefoglalóból

Balažic próbálta utolérni, de későn: Ožegović egy lendülettel bevágta a labdát a hálóba. 1:1
Túl sokat nem kellett várni a Partizan válaszára.
A következő percben Vulićević passzolt Markovićnak, ő pedig átlőtte a 16-os másik oldalán álló Marinkovićnak. Marinković pedig fogta magát és 16 méterről rálőtt, bele a kapu közepébe. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, ezzazzz, újra vezetünk! 1:2




A 30. percben újabb Borac-szabadrúgás jött, valahol a 16-os vonala és a bal oldalvonal között. Érkezett a beívelés, kavarodás támadt a kapunk előtt, majd Jevtović az égbe lőtte a labdát.
A Borac ezen a ponton felszívta magát és folyamatosan támadott. A 33. percben Jovančić küldött egy lövést a kapunkra vagy 20 méterről, mellé.

Közben felzúgott a rég hallott "uprava napolje"-kórus.

A 36. percben Ninković lőtt kapura balról, mellé.
Három perccel később a Borac szabadrúgása jött kb. 25-28 méterről. A lövés lapos is volt, gyenge is volt, Luka lendületből kivágta.
A 43. percben Lukić produkált egy fantasztikus cselsorozatot és lepasszolta a labdát Grbićnek.


Grbić Lukának továbbította, ő vissza Grbićnek, fantasztikus látvány volt, de a Borac védői szerelték a Partizan támadóját.
A második félidőben, rögtön a legelején volt egy tizenegyesgyanús helyzet. A Borac egyik játékosa esett el a 16-osunkon belül, a bíró

néha azért nekünk is lehet szerencsénk

továbbot intett. A 49. percben szabadrúgást kapott a Borac, 28 méterre a kapunktól, a lövés mellément.

Živko Živković a második félidőben sártengerben védett

Aztán egy perccel később Jevtović kapta az indítást és száguldott a kapunk felé, miközben két védő is cibálta. Felfutott, rálőtt a bal oldalról, Živko Živković kivédte. A labda viszont az észrevétlenül ott ólálkodó Zec elé pattant, ő pedig senkitől sem zavartatva a hálóba küldte a labdát. 2:2
Az 54. percben Petrović kapott egy passzt Grbićtől, rá is lőtt, fölé. Aztán 3 perccel később szabadrúgást kapott a Borac. Stefan Živković ívelte be a 16-osunkra vagy 40 méterről. Ott valaki fejjel megtolta, egyenesen Mutavdžić felé. Mutavdžić felemelkedett, bólintott, a labda pedig a kapunkban kötött ki. Ilyen nincs. 3:2
Az egyébként sem gyors iramú meccs itt kifejezetten lelassult. A Boracnak a lehető legjobb volt az eredmény, mi pedig... nos, ami minket illet, halvány elképzelésünk sem volt, hogy mi legyen.

Oké, értem én, egy erősen tartalékos csapattól nyilván nem lehet csodákat várni, meg az átlagos szurkoló mindig győzelmet, gólokat akar. De erre egyszerűen nincs mentség. 1:2-ről 3:2-re fordítani, ráadásul egy ilyen csapnivaló mérkőzésen, amikor mindenki nagyon jól tudta, hogy a Boracnak a bennmaradás a tét és egészen biztosan a legjobb játékosaikat fogják felvonultatni. Értem azt is, hogy nekünk már tét nélküli volt ez a meccs, de a szentségit neki, ez az ötlettelenül futballozó csapat NEM a Partizan. Ez nekünk megengedhetetlen, még a fakócsapatnak is.

A 61. percben Luka próbálkozott egy lövéssel, de szöglet lett belőle.


Aztán a 67. percben a bíró kiállította Ninkovićot. Második sárga lap. A Partizan innentől kezdve 10 emberrel játszott tovább.


A 75. percben debütált a felnőttcsapatban az ifjú Miloš Kukolj, Luka helyett állt be csereként.


A 77. percben Ožegović indult meg felfelé a labdával és a 16-osunknál lepasszolta Milojevićnek. Milojević visszapasszolt Ožegovićnak, aki rálőtt. A labda megpattant az egyik Partizan-védőn, Živko Živković pedig ismét nagyot védett.
A 79. percben a Borac 16-osán belül Maslać fellökte Petrovićot. Büntető. Teljesen egyértelmű, a bíró már mutatott is a 11-es pontra. Grbić állt a labda mögé és a jobb alsó sarokba rúgta. 3:3


Eskü, ez a 11-es mentett meg minket a totális égéstől.

A 87. percben Kukolj passzolt középre, de a Borac egyik védője előbb fejelt a labdába, mint a Partizan játékosa.
Aztán vége lett, a bíró lefújta a mérkőzést. Bajnokok vagyunk, most már hivatalosan is. Bár én csak remélni tudom, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőire ennél ütősebb játékkal fogunk kiállni.


Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Borca kraj Morave Stadion, Čačak
Nézőszám: 3000
Vezette: Majo Vujović (partjelzők: Dejan Potočan, Branko Pavlović - tartalék játékvezető: Jovica Milin - gólbírók: Aleksandar Vasić, Dejan Santrač)

Borac: Bajić - Boranijašević, Maslać, Gojković, S. Živković - Jovanović, Mutavdžić, Krunić (Stojanović, 82.), Jevtović (Milojević, 76.) - Zec (Đerić, 86.), Ožegović
Vezetőedző: Bogić Bogićević

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević (Bandalovski, 65.), Balažic, Ćirković, N. Petrović - Lukić (Ostojić, 82.), Marković - Luka (Kukolj, 75.), Ninković, Grbić - Marinković
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Ožegović (28.), Zec (50.), Mutavdžić (54.), ill. Luka (17.), Marinković (29.), Grbić (11-es, 79.)
Sárga lap: Ninković (39.), Petrović (80.)
Kiállítva: Ninković (67., második sárga lap)

A Jelen SuperLiga 2014/15-ös bajnokságának a végeredménye:

1. Partizan 71 pont
2. CZ 64 pont
3. Čukarički 57 pont
4. Vojvodina 52 pont
5. Novi Pazar 47 pont
6. Rad 43 pont
7. Mladost 40 pont
8. OFK Beograd 39 pont
9. Radnički Niš 37 pont
10. Jagodina 35 pont
11. FK Voždovac 34 pont
12. Spartak Zlatibor Voda 34 pont
13. Borac 33 pont
14. Napredak 31 pont
15. Donji Srem 26 pont
16. Radnički 1923 19 pont

Bajnok lett a Partizan

IGEN! IGEN! IGEEEEEEEN!!!!!

és ezzel szerepelhet a Bajnokok Ligája selejtezőjén (ahonnét remélhetőleg továbbjut a csoportmérkőzésekig). A Crvena Zvezda, a Čukarički és a Vojvodina az UEFA Európa Liga selejtezőiben szerepelhet.
Kiesett a Donji Srem és a Radnički 1923. A Prva Ligából feljutott az FK Radnik Surdulica és az FK Javor. A Napredak osztályozót játszik a Metalaccal.

Kedves Mindenki, ennyi volt a Jelen SuperLiga 2014/15-ös bajnoksága. Most mindenki elvonulhat rendbe hozni a megtépázott idegeit, mert azokra még nagy szükség lesz. Jöhet a jól megérdemelt pihenő, aztán ha minden igaz, június 22-én lesz a Bajnokok Ligája selejtezőinek a sorsolása, ahol a Partizan a 2. selejtezőkörben fog bekapcsolódni. A 2. kör mérkőzéseit július 14-15-én, ill. július 21-22-én játsszák. Mindenről időben értesülni fogtok.

(Képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése