2015. május 9., szombat

RK Partizan - RK Vojvodina 24:25 (szuperliga rájátszás, 6. forduló)

Az elején fej-fej mellett haladt a két csapat. 3:3, 5:5, a 17. percben 7:7 volt az állás. Aztán a 20. percben már 9:7-re vezettünk, közben a kapuban Ćućuz hihetetlen dolgokat művelt. A védelmünk betonból volt, a 23. percben elhúztunk 10:7-re.
A félidő vége előtt viszont összekapta magát a Vojvodina. Először feljöttek (12:10), aztán egyenlítettek (12:12). Kihagytunk egy csomó helyzetet, ezen kívül valahányszor a Vojvodina támadott, az egyik emberük mindig felosont a jobb szélre, ahonnét aztán orvul bevágta a labdát a hálóba a kétségbeesetten elé vetődő, de rendre elkéső Partizan-védők között.
A második félidő legelején még döntetlen volt az állás (15:15), aztán egyfelől a Vojvodina elkezdett vezetni (15:16), másfelől percenként kétszer került a földre egy-egy Partizan-játékos, a gyúró ingajáratban közlekedett ki-be a pályáról. Véres verejtékkel egyenlítettünk (18:18), de a 43. percben már 18:20 volt az állás. Nagyon erős volt a Vojvodina védelme, a kapusuk ráadásul mindent kivédett, a lehetetlent is, emellett a félidő második felében határozottan olyan benyomás kezdett kialakulni, hogy mintha talán a bírók sem igazán szeretnének minket.
18:21.
19:22. Vanja Ilić a földön, látszik, hogy valamije nagyon fáj, de hősiesen, összeszorított fogakkal feláll, megrázza magát és folytatja a játékot. Aztán az egyik játékosunkat védekezés közben belökik a büntetőterületre, a bíró sípol - és büntetőt ítél a Vojvodinának. Az egész kispad felugrál, mindenki a fejét fogja, a bíró hajthatatlan, a hétméteres pontra mutat. A Vojvodina játékosa rásuhintja, Ćućuz hatalmas bravúrral kivédi, de a labda újra a Vojvodinához kerül. Itt már nem kímélnek minket, belövik. 21:24. Közben egy gólt nem adnak meg nekünk, a Vojvodina kapusa meg lehúzza a rolót és gúnyos mosolyok közepette védi a védhetetlent is.
Ezzel együtt az 53. percben 23:25-re feljöttünk. Nem sokkal később büntetőt kaptunk, már csak egy gól volt a különbség (24:25). Kihagyunk egy helyzetet, a Vojvodina kényelmesen slattyogva, időt húzva jön föl, és... Ćućuz ismét hatalmasat véd. Már rohanunk is kontratámadásra. Kavarodás a szaggatott vonal körül, a bíró végül a szívére teszi a kezét és büntetőt fúj. Mršulja áll a hetes vonalra. Sípszó. Mršulja lendületet vesz... és a labda a kapufán csattan.
És már szól is a végét jelző duda.

Rohadtul nem lehet most egyszerű Igor Mršuljának. Nem elég az ilyenkor szokásos - és teljesen érthető - lelkiismeret-furdalás, a Sportski Žurnal már el is kezdte cikizni a kihagyott büntető miatt. Csak azt tudom mondani, amit már milliószor mondtam: tegye fel a kezét az, akinek a kritikus pillanatban még soha nem remegett meg a keze vagy a térde. Mršulja pedig hős, mert egy ilyen kiélezett helyzetben, egy ilyen kritikus pillanatban, amikor minden hajszálon múlik, a legtöbb ember összecsinálja magát, csak a legbátrabbak állnak oda, vállalva azt is, hogy netán nem fog sikerülni. Innen is pacsi és kalaplengetés az ifjú balbekknek.

A Partizan jelenleg az 5. helyen áll a tabellán 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel. Az élen a Vojvodina áll, ők az eddigi 6 mérkőzésükből mind a hatot megnyerték. A rájátszás további 4 csapata szombaton játszik.

Igor Mršulját cibálja a Vojvodina két játékosa a mérkőzés hevében
(kép: zurnal.rs)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése