2015. május 20., szerda

KK Partizan - Konstantin 89:80 (szerb szuperliga rájátszás 8. forduló)

Tök simának tűnt az elején. Kellemes, lötyögős meccs, sima győzelemmel, pont olyan, ami a megtépázott önérzetünkre ráfér a rangadó után.
Az első negyedben a legnagyobb gondunk az volt, hogy vajon Bezbradicának meglesz-e már a legelején a 10 pont, avagy várni kell a második negyedig. 25:14-re vezettünk, és ez a második negyedre sem hagyott alább. A különbség szinte folyamatosan 10 pont felett volt, és volt egy olyan - roppant kellemes - szakasz, amikor az ember már nem győzte számolni a potyogó kosarakat. A tempó kellemesen laza volt, pont egy nyár eleji kedd délutánnak megfelelő. Murić brillírozott, Đumić is szorgalmasan pakolta a labdát a gyűrűbe, a félidőben 52:39 volt az eredmény, Átlagszurkoló kiballagott a konyhába egy bögre kávéért és békésen nézte a szünetben a parketten futkározó gyerekeket.
Őszinte leszek: minden elismerésem a Konstantinnak, hogy a teljesen egyértelmű erőfölény és az esélytelenség ellenére nem feltartott kézzel jöttek ki a második félidőre. Bátrak voltak, harcosak, nem voltak hajlandóak feladni. Feljöttek 57:52-re, ezen a ponton mi is kénytelenek voltunk felgyorsítani a kényelmes tempóról. Murić és Marinković visszaállították a 10 pontos különbséget egy sorozat hárompontossal (67:57), de a Konstantin küzdött tovább (69:60). Végül 74:62 lett a harmadik negyed vége, de még hátravolt az utolsó játékrész.
A finálé 74:69-cel indult és itt már nem is nagyon tudtuk visszaállítani a 10 pontos különbséget. A Konstantin játékosai szórni kezdték a hárompontosokat, meglepően pontosan és precízen. Fel is jöttek 79:75-re. Tepić gyorsan dobott két kosarat (83:75), de a vendégek megint a nyakunkon lihegtek (83:79). Majd a végig remekül játszó Bezbradica vette a hátára a csapatot és Marinković-tyal a legvégére feltornászták az állást 89:79-re. A 10 pontos különbség csak azért nem jött össze a végére, mert a Konstantin még kapott egy büntetőt, amiből az egyik dobást értékesíteni tudták. (89:80)

(kép: zurnal.rs)

Itt a végén pedig a Partizan egykori futballistája, Predrag Mijatović kér szót. Ő is csatlakozott az Aleksandar Mitrović által indított "Mentsük meg a kosárlabdacsapatot"-kampányhoz. 


Ehhez már egyébként a szurkolók is tudnak csatlakozni: katt erre a linkre (szerb nyelvű). Mostanra már több, mint 4 millió dinár gyűlt össze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése