2015. május 24., vasárnap

Mega Leks - KK Partizan 95:96 (szerb szuperliga rájátszás, 9. forduló)

Röviden és tömören összefoglalva: az elején megmutattuk, hogy nem szabad kosarazni, a végén meg azt, hogy hogyan kell.
A kettő közt szívroham, depresszió, padló kaparászása és minimum két agyhalál.
Pedig tökjól indult minden. Ezen a mérkőzésen végre újra játszott Saša Pavlović, igaz, csak valamikor a második negyedben állt be.


A legelején fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán 7:7-nél a Mega Leks átvette a vezetést.
És aztán ez baromi sokáig így is maradt.
Rémes volt. Nem is az, hogy semmi nem jött össze, hanem inkább az, hogy a Mega Leks egészen egyszerűen jobb volt. Ők irányították a játékot és kihasználták az összes ügyetlenkedésünket. Murić ugyan kiegyenlített a vége felé (16:16), de Krstić a duda előtt, egy óvatlan pillanatban bevágott egy hárompontost. (19:16)


Pont ez volt a Mega Leks titkos fegyvere. Baromi gyorsak voltak a kontráik és ha csak egy kicsit nem figyeltünk oda, már meg is szerezték a labdát. A második negyedben ez már kifejezetten kínos kezdett lenni, amikor 10 pont fölé nőtt az előnyük (27:16). És hiába hozta Marinković a hárompontos dobásokat, hiába égett Mačvan megint ezer fokon, Webster csak kinyújtotta a karját, ellopta a labdát és bedobta (41:30). Közben néha egészen furcsa okok miatt fújtak ránk faultot

Andrić-tyal konkrétan mi bajuk volt a bíróknak ott az időkérés után?...

viszont ha nincs Andrić és a találata pont a végét jelző duda előtt, akkor 10 ponttal mentünk volna félidőre is. Így csak

csak?...

8 pont volt a különbség (42:34).

A sokadik alkalom, hogy a bírók teljesen érthetetlen ítéletet hoznak. Mačvan, Murić és a Mega Leks-es Kešelj veszik körül a játékvezetőt

A harmadik negyedben folytattuk a vesszőfutást.
Ugyanaz történt, ami az első kettőben. A Mega Leks irányította a játékot, szemtelenül ellopták a labdát nem egyszer és be is vágták a gyűrűbe. Miljenović és főleg Jokić megállíthatatlanok voltak. A különbség folyamatosan legalább 5-6 pont volt a javukra. Tepić, Mačvan, Milosavljević és Milutinov mind megfeszültek, és így valahogy 66:61-gyel zártuk a harmadik játékrészt.

Dragan Milosavljević valamikor a meccs folyamán

A negyedik negyed elején sem tűnt úgy, hogy itt bármiféle változás lesz. Ha netán sikerült is bedobnunk egy kosarat, azonnal jött rá a válasz. A mérkőzés hevében Šulović alaposan képen törölte Mačvant, a bíró nem fújt, cserébe 10 pontra nőtt a Mega Leks különbsége (76:66). Átlagszurkoló már kezdte fogalmazni magában a gyászos meccsbeszámolót. Pavlovićra és Tepićre (78:71) egyből Šulović és Jokić volt a válasz (83:71). Sőt, egy büntető után 84:73 lett az állás. A szentségit neki. Rég volt, hogy ekkora különbséggel, ennyire megalázva jöjjünk ki egy meccsből, ráadásul egy egyértelműen jobb csapat ellen.
És ekkor jött Saša Pavlović.


Saša Pavlović nekifutásból csinált egy 5 pontos sorozatot (84:78), de olyat, hogy a Mega Leks edzője azonnal időt kért. Az időkérés arra volt jó, hogy Pavlović még szusszanhatott egyet, hogy aztán folytassa a sremska mitrovicai csarnok felszántását (84:83). Egypontosra csökkent a különbségünk, Pavlović olyan volt, mint aki dúsított urániumot rágcsált a negyed előtti szünetben. Ő volt az, aki a vezetést is megszerezte (84:85), közben a Mega Leks csak döbbenten bámult. Aztán büntetőből egyenlítettek (85:85), Pavlović pedig annyira belejött, hogy a duda előtt egy pillanattal, félpályáról rádobta, de a labda mellément. Jöhetett a hosszabbítás.
Atyaúristen. Itt percenként jött a szívleállás és a sikoltozás. Šulović betalált (87:85), Pavlović kiegyenlített (87:87). Hatalmas a küzdelem, a bíró viszont - ki tudja miért - technikai faultot fúj Pavlovićra. Pavlović az ég összes szentjét tanúnak hívja, de hiába, a bíró hajthatatlan.


Aztán a bíró, ki tudja, miért, Zagoracra is faultot fúj. Mindkét oldal büntetődobást kap. Pavlović megszerzi a vezetést (87:88), a Mega Leks kiegyenlít (88:88). Sőt, megszerzik a vezetést (90:88), Mačvan kiegyenlít (90:90). Újra vezet a Mega Leks (92:90), megint Mačvan az, aki kiegyenlít (92:92). Sőt, még egy plusz büntetőt is dobhat. Vezetünk. (92:93)

A padlón már lassan lyuk fog keletkezni, annyit kapirgálom a feszült pillanatokban.

Újra Mačvan. Nem igaz, hogy micsoda teljesítményt nyújt. (92:95) Ekkor Pavlović kipontozódik. A közönség viszont ordítva skandálja a nevét. 93:95. Sőt, a Mega Leks kiegyenlít. 95:95, talán egy perc lehet már csak hátra a hosszabbításból.
És ekkor büntetődobást kapunk.
Tepić.
95:96.
És vége.
Nyertünk. Micsoda meccs volt.



A rájátszás jelenlegi állása:
1. CZ 18 pont
2. Partizan 17 pont
3. Metalac 14 pont
4. Mega Leks 13 pont
5. Vojvodina 13 pont
6. FMP 12 pont
7. Konstantin 11 pont
8. Tamiš 10 pont

(Képek: Twitter)

Update: összefoglaló videó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése