2015. április 30., csütörtök

FK Partizan - Jagodina 1:0 (Jelen SuperLiga, 25. forduló)

Nagyon érezni lehetett az előző forduló hatását, a csapat láthatóan hullafáradt volt (főleg fejben) a múlt heti rangadó után. Ez rányomta a bélyegét az egész meccsre, a 90 perc egy közepesnél lassúbb, fáradt tilitolit hozott, kevés helyzettel.

Drinčić a pálya széléről figyelt. A sárga lapjai miatt nem szerepelhetett a mérkőzésen
(kép: Twitter)

A Jagodina se nagyon tette oda magát, nem használta ki, hogy az ellenfél teljesen le van eresztve.
Ezúton is kösz.

Az első említésre méltó helyzet a 13. percben jött. Marković küldött egy távoli, erőteljes lövést a kapura, de Perić közbevetette magát. A 17. percben egy szögletet követően tisztáztak a védők. A labda Petrović elé pattant, a hátvéd rálőtt, mellé.
A 20. percben Saša Ilić adott nagy labdát Šaponjićnak. A csatár rá is zúdította 15 méterről, bele egyenesen az egyik védőbe.
A Jagodina a 23. percben jutott fel a kapunking, bár érdemleges helyzet nem lett belőle, egy baromi gyenge, vézna fejes indult meg a kapunk felé, de a labda bágyadtan kigurult az alapvonalon, max. arra volt jó, hogy Živko Živković kikocogjon érte, ezzel is kicsit átmozgatva magát.
A 25. percben egy Partizan-szöglet után balról érkezett be egy lövés. A lövést Balažic (?) fejjel megtolta

baromi nagy volt a kavarodás, utólag az összefoglalóból meg nem igazán derül ki, hogy ki merre állt

a lövést a kapus kivédte. A labda egyenesen Babović elé pattant, ő egy ollózó mozdulattal rátűzte, de a labda az egyik védő alkarjának vágódott.
Nem.
Nem volt 11-es.
A bíró nem sípolt. Pedig a Partizan összes ott lévő játékosa integetett, hogy kéz volt. De ez se Đokić játékvezetőt, se a gólbírót nem hatotta meg.

Az összes lassítás mutatta a nyilvánvaló kézilabdát. Újabb 11-estől sikerült megfosztani a csapatot. Brávó. Kösz az összes retkes illetékesnek.

Még Saša Ilić sem tudta meggyőzni a gólbírót a kezezésről

A 27. percben Živko Živković védett hatalmasat egy hirtelen, távoli lövésnél. Szöglet, majd kontratámadásra indult a Partizan. Andrija Živković száguldott fel, de az ő akciója végül szögletre ment. A beívelést a kapus kiöklözte, a labda Šaponjićhoz került, aki egyből rá is fejelte, a labda pedig a hálóba vágódott. 1:0

Živko Živković nagyot véd...

...Andrija Živković már meg is indul fölfelé...

...Šaponjić fejese a hálóban...

...és lehet is ünnepelni.

A 30. percben Andrija Živković és Šaponjić kényszerítőztek remekül a Jagodina 16-osán belül. Végül Markovićhoz került a labda, ő pedig messziről rárúgta, de mellément a lövés.
A 33. percben Andrija Živkovićot durván felvágták pont a 16-os vonalánál.


Szabadrúgás, Babović állt a labda mögé és egyenesen belelőtte a sorfalba.


De a labda még mindig nálunk volt, majd szögletre ment. A beívelés érkezett, Šaponjić rámozdult, de egy hatalmas luftot rúgott, majd a Jagodina indult kontrára, de valaki irgalmatlanul felvágta Markovićot. Đokić bíró újfent nem sípolt, helyette előnyszabályt integetett. Még szerencse, hogy időközben visszaszereztük a labdát.

Többször volt olyan érzésem a meccs alatt, hogy ha Đokić játékvezető normális, akkor én vagyok a hülye.

A labda folyamatosan nálunk volt. A Jagodina teljesen beszorult a saját térfelére, főleg a félidő vége felé szinte végig nyomás alatt tartottuk a kapujukat. A 39. percben szabadrúgást kaptunk, vagy 30 méterre a kaputól, de a kapus leszedte a lövést. A 42. percben Babović passzolt Šaponjićhoz, ő pedig küldte tovább a labdát Andrija Živkovićnak. Živković felfutott és majdnem az alapvonalról lőtte be középre, de ott nem volt senki... Brašanac is több lépéssel lemaradva, két védő közül figyelte kétségbeesve, ahogy a labda elpattog a gólvonal előtt. Pedig ha valaki lecsapott volna rá, az Év Gólja lehetett volna.

Eközben: gyönyörű naplemente a stadion mögött
(kép: Twitter)

A második félidőben, rögtön az elején Andrija Živković beadása pattant meg egy védőn és lett belőle kis híján öngól. Két perc múlva a Jagodina kapott szabadrúgást kb. 25 méterre a kapunktól. A beívelést Vladimir Ilić tolta meg fejjel, de mellément a lövés. Az 52. percben mi kaptunk szabadrúgást a Jagodina 16-osának a sarkánál, de Andrija Živković lövése túl lapos volt.
A második félidőre a Jagodina valamennyire magához tért, és többször is támadni próbált, de ennek ellenére a mérkőzés irama még lassúbb lett. A labdát továbbra is főleg mi birtokoltuk, de többször is inkább csak ráérős passzolgatás volt. A Jagodina érdemi támadást továbbra sem nagyon vezetett.
Az 54. percben Bandalovski passzolt Šaponjićnak. Šaponjić lepasszolta Saša Ilićnek, aki rálőtt, de a kapus kivédte. A 64. percben volt aztán a Jagodinának egy próbálkozása, Šušnjar fejelte fölé a labdát.
A 73. percben Bandalovski passzolta át a labdát a túloldalra Saša Ilićnek. A Kapitány rátűzte, de a lövése az oldalhálóba vágódott. Ebből indult kontrára a Jagodina, érkezett is a beadás jobbról középre Šušnjarnak, de a csatár melléfejelte.
A 76. percben Marković távoli lövését kapta el Perić kapus. Közben a szurkolók a déli tribünön görögtüzet gyújtottak.


Eskü, látványosabb volt, mint az egyre keservesebben múló mérkőzés.

A tempó pedig egyre lassúbb lett, a támadások egyre gyengültek. A 80. percben egy halovány Jagodina-próbálkozás után többen is izomgörcsöktől fetrengve maradtak a füvön. A 82. percben Grbić eresztett meg egy gyenge, távoli lövést, a kapus simán leszedte.
Az utolsó 10 perc már arról szólt, hogy mindenki a fülén szedte a levegőt és a játékosok leginkább egymással marakodtak. A legutolsó percben valamelyik Jagodina-játékos hátulról nekiugrott Petrovićnak és kis híján fellökte - a szándékosság teljesen egyértelmű volt -, viszont Đokić játékvezető Petrovićnak mutatta fel a sárgát, ki tudja, miért.
A hosszabbítás percei még hoztak két próbálkozást, először Ninković lőtte az égbe a labdát, utána, nem sokkal a lefújás előtt még Kojić-tyal próbálkoztak kényszerítőzni. Kojić rá is lőtt, de a lövés mellément.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Nenad Kurčubić, Marko Dimitrijević - tartalék játékvezető: Nemanja Petrović - gólbírók: Dejan Dimtrijević, Igor Paunović)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Petrović - Marković, Brašanac - A. Živković (Grbić, 73.), Babović (Ninković, 88.), S. Ilić - Šaponjić (Kojić, 61.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

FK Jagodina: Perić - Filipović, V. Ilić, Gašić, Antić - Đekić (Martinović, 83.), Milinković - Đurić (Arsenijević, 61.), Savković, Lepović - Šušnjar (Mihajlović, 81.)
Vezetőedző: Simo Krunić

Gólszerző: Šaponjić (28.)
Sárga lap: A. Živković (37.), Petrović (90.), ill. Savković (42.), Gašić (85.), Antić (90+1.)


A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 60 pont
2. CZ 55 pont
3. Čukarički 50 pont
4. Novi Pazar 40 pont
5. Vojvodina 40 pont
6. Rad 37 pont
7. OFK Beograd 35 pont
8. Jagodina 30 pont
9. Mladost 30 pont
10. Borac 29 pont
11. Radnički Niš 29 pont
12. Napredak 25 pont
13. Spartak Zlatibor Voda 25 pont
14. Donji Srem 25 pont
15. FK Voždovac 24 pont
16. Radnički 1923 15 pont

(Jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése