2015. április 20., hétfő

KK Partizan - KK Crvena Zvezda 73:81 (ABA Liga elődöntő, negyedik mérkőzés)

Kiestünk.
Ez de szar volt, gyerekek.

Iszonyatos, elképesztő telt ház volt a Pionir Hallban. Állítólag már az előző meccsen se lehetett leejteni egy gombostűt sem, de most még annál is többen voltak.


A szurkolók a mérkőzés előtt egy Bogdan Bogdanović arcképével ellátott transzparenst lengettek

A közönség soraiban ott voltak a focisták is, akik valószínűleg lóhalálában rohantak át a Humska utcából

A VIP-páholyban további legendákat láthattak a kedves látogatók

A pillanat, amikor a két edző kezet fog.


Mennyire beszédes, a mindig ideges, izgága Radonjić és a rezzenéstelen, szinte halvérű Duško Vujošević...

Azért a kezdés nem volt rossz. Milosavljević úgy becsapta a nagy, lomha Marjanovićot, hogy öröm volt nézni.



Milutinov mutatott be egy GIGANAGY zsákolást (össze-vissza kerestem a Youtube-on, hátha van róla videó - nincs semmi, de van legalább egy kép) (6:0)


Aztán a Zvezda elkezdett feljönni (6:5). Azzal együtt síkideg volt az egész csapat, Mitrović az első 3 perc alatt 2 faultot szedett össze. Murić dobta be magát a köztudatba és dobott 4 pontot (10:5).

Murić volt a mérkőzés legjobbja.

Az itt érkező Kalinićot füttykoncert és hangos pfújolás fogadta, Kalinić pedig közben lehet, hogy úgy döntött, hogy megpályázza az Év Suttyója díjat. Máris elkezdték egymást aprítani Pavlović-tyal.
Mačvan közben megszórta a vörösöket, 14:9-nél szinte a palánk túlsó fele alól bűvészkedte be a labdát a gyűrűbe (16:9). Murić hozott egy tiszteletet parancsoló találatot (18:11), Tepić révén 10 pont lett a különbség (21:11). Williams viszont felszívta magát és a hárompontosai révén 24:22-vel zártuk a negyedet.
A második negyedben már a pankráció is beindult. Földön fetrengések, birkózások, egymás diszkrét gyepálása. Milutinov közben egy elegáns és végtelenül megalázó blokkot prezentált Kalinić-tyal, majd Zirbesszel szemben, öröm volt nézni.
Ezen a szakaszon egy rakás kihagyott helyzet volt mindkét oldalon. Nem, mintha annyira bántam volna a Zvezda elpuskázott támadásait, de amikor a mieinket blokkolták, akkor azért sikerült felszisszenni. Mačvant ismét nem szerették a bírók, ráadásul a temérdek kihagyott helyzetnek meg is lett a böjtje, a Zvezda kiegyenlített (30:30).
És újra elkezdtek röpködni a faultok, mint az előző mérkőzéseken.
És tudjuk, hogy ez mivel jár.
Úgy van. Zvezda-büntetőkkel.
Egyből 32:35 lett.
Végül 36:38-cal mentük félidőre, Murić még betalált a vége előtt.
A folytatás sokkal rosszabb volt.
A Zvezda bevetette a betonfal-üzemmódot a védekezéseiknél. Rémes volt. Marjanovićot csúcsra járatták. A bírók megint azt csinálták, hogy a sima blokkjainkat faultnak vették. Keserves, fogcsikorgatós, elkeseredett negyed volt, a Zvezda mindig 1-2-3 ponttal előttünk járt. Egyszer sikerült egyenlítenünk, miután Kalinić technikai faultot kapott Saša Pavlović módszeres és szüntelen abuzálásáért, Pavlović pedig könyörtelenül büntetett (49:49). Egymást érték a faultok, akciógól alig esett. Murić hozott néhányat, a negyed legvégére is sikerült egyet bezúznia (58:64).
Az utolsó negyed volt a lidérces álom.
Williams ki tudja, milyen doppingot tolt a meccs előtt, de iszonyatosan pörgött. Kalinić kimaxolta a suttyóságot, Murićra szabályosan ráült, a bíró nem fújt, ellenben Mačvan technikai faultot kapott, ki tudja, miért. Ez már Mačvannak is sok volt.

"Mondja, bíró sporttárs, maga helyből ilyen hülye, vagy nekifutásból?"

"Te atyaúristen, ez tényleg ilyen hülye."

...és ha Duško Vujošević szerint is tényleg ennyire hülye, akkor az már menthetetlen

A Zvezda továbbra is vezetett, a különbség lassan, diszkréten, de növekedett 5-6 pontra (64:70). Közben Milosavljević kipontozódott, mert faultot ítéltek rá, miután fellökték (!). A különbség lassan a 10 pontot kezdte súrolni (68:77), Tepić büntetőjének köszönhetően sikerült kordában tartani (70:77). Murićra fújtak egy olyan faultot, amit a Zvezdára nem, ez természetesen büntetőt ért (70:78). Az utolsó pillanatokban Kalinić is kipontozódott, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Sírásók fáklyákkal, énekelve ünnepelték a csapatot, már a lefújás előtt.


A mérkőzést Bezbradica büntetője zárta (73:81).


A meccs vége botrányba fulladt. A Partizan-szurkolók a Zvezda kispadát és játékosait elárasztották szeretetük apróbb és nagyobb megnyilvánulásaival (konkrétan úgy megdobálták őket, hogy csak úgy sprinteltek be az öltözőbe). Már a mérkőzés utáni interjúk mentek, épp a Zvezda csapatkapitányát faggatta a SportKlub riportere, amikor háttérben üvöltözés és dulakodás zajai hallatszottak.


Mint kiderült, ugyanaz a kis dagadt, patkányfejű Zvezda-szurkoló volt a tettes, aki még tavaly, a kosárlabda szuperliga rangadóján vágott petárdát a Partizan-játékosok közé.
Közben meginterjúvolták Josh Akognon-t is, aki feltűnően gyengén játszott ezen a meccsen. Mint kiderült, az irányítónak kiújult egy korábbi sérülése és pokoli vállfájdalmai voltak egész este.


...és ennyi volt. Elúszott az ABA Liga döntő, vele együtt az Euroliga esélye is. Marad a szerb szuperliga.

(Képek: Facebook/KK Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése