2015. április 11., szombat

Jagodina - FK Partizan 0:2 (Szerb Kupa elődöntő, visszavágó)

A mérkőzés napjának délelőttjén valaki (vagy valakik) Molotov-koktélt dobtak Milorad Vučelić alelnök házára. Személyi sérülés nem történt, viszont mindenki sokkos volt.

Őszinte leszek: nem vagyok meglepve. Várható volt, hogy az elnökség idiótánál idiótább húzásai előbb-utóbb kiverik a biztosítékot. Nem mondom, hogy az, aki tette, jól tette, de azt sem, hogy nem. Csak azt javasolnám Vučelić alelnöknek, hogy alaposan gondolkodjon el bizonyos dolgokon, már amíg még nem késő és a feje a nyakán van.

Bemelegítés a lelke mindennek: Andrija Živković (balra) és Darko Brašanac

Ami a mérkőzést illeti, nem kockáztattunk most sem. Már a 3. percben beköszönt Šaponjić egy óriási góllal. Érkezett balról a beadás, ide-oda pattogott a 16-oson belül, végül a Kicsi ráfejelte, és már benn is volt a hálóban. 0:1




A 6. percben volt egy veszélyes próbálkozása a Jagodinának. Martinović lövése a kapufán csattant, majd Živko Živković egy nagyot lendült és elkapta a labdát. A mérkőzés első 10 perce nagy iramú volt, mindkét csapat rendesen rohangált. Aztán a 12. percben szabadrúgást kaptunk úgy 17 méterre a gólvonaltól, de a lövés megpattant a védőkön.
A 17. percben Drinčić ívelt be egy szögletet. A labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, de a védők képtelenek voltak felszabadítani. Végül Balažic fogta magát és rátűzte messziről, Perić kapus kivédte.
A 19. percben irtózatos hibát vétettek a Jagodina védői, addig ügyetlenkedtek, amíg el nem adták a labdát. Saša Ilić lecsapott és egyből rá is lőtt, centikkel ment mellé. A Jagodina próbált utána valami kontratámadással javítani a helyzeten, de a kapunkig sem értek el.
Egy perccel később viszont egy beadásuk repült el nem sokkal a gólvonalunk előtt. Az volt a nagy szerencsénk, hogy a középen érkező emberüknek túl magas volt a labda - ha eléri, jött volna az egyenlítő gól...
A 27. percben balról érkezett a beadás Babovićtól Šaponjićhoz. A Jagodina kapusa kirohant, Šaponjić lepöckölte a labdát az odébb ólálkodó Andrija Živkovićnak, a középpályás pedig köszönte szépen, és a döbbenten bámuló védők között a hálóba vágta a labdát. 0:2



Ezen a ponton kezdett a mérkőzés egyre inkább egy edzőmeccsre hasonlítani. A Partizan teljesen lehengerlő volt, a Jagodina jobbára asszisztált. Mindkét csapat sokat futott, de helyzet viszonylag kevés volt. A 33. percben Đurić küldött egy távoli, erős lövést a kapunkra, Živko Živković simán kivédte. Pár perccel később Andrija Živković próbálkozott egy beadással jobbról, de Perić leszedte a lövést.

Saša Ilić bal lába lendül, és ott kő kövön nem marad

A Partizan itt kicsit vissza is vett az iramból. A hátvédeink ráérősen passzolgattak egymásnak, a Jagodina teljesen ötlettelenül lézengett a pályán. Mintha nem is kupaelődöntő lett volna... Még a 39. percben volt némi akció, Saša Ilić küldött előre egy lövést, de Andrija Živković lemaradt róla.
A második félidőben a 47. percben Drinčić szögletét kivágták a védők, egyenesen Brašanac elé. Ő egyből rálőtt, a kapus védett.
Közben a Jagodina játékosai a Partizan játékosait rugdosták, nyilván mert a labdához nemigen jutottak hozzá. Aztán az 51. percben Šaponjić kapott hatalmas labdát Babovićtól. A Jagodina védői megint csak döbbenten nézték az eseményt, közben a Partizan fiatal csatára 3 méterről lőtte fölé. Néhány perccel később viszont Brašanac mentett óriásit a kapunknál, majdnem a gólvonalról. Egy perc múlva meg már Bandalovski kapott egy passzt Andrija Živkovićtól és rá is lőtt.

Andrija Živković küzd Mihajlović-tyal, Bandalovski közben érkezik hátulról

A kapus védett, de a védők ismét nem tudtak felszabadítani. Drinčićhez került a labda, ő rá is lőtt messziről. A kapus ismét védett és itt már valamiféle kontratámadást tudott is eszközölni a Jagodina. A végén Šušnjar rá is lőtt vagy 18 méterről, Živko Živković védett.


A 61. percben Živko Živković újra nagyot védett, most kirohant a kapuból és úgy vetette magát az érkező Šušnjar útjába.

Nem mondom, hogy nem volt necces, de amilyen lityilötyi volt a meccs, ennyi rizikó simán belefért. Az iram már egy rosszabb edzőmeccset idézett, a Jagodina irtózatosan gyenge volt. Úgy mellékesen érdeklődnék, az egyetlen, valamirevaló játékosuk, Đorđe Šušnjar nem akar esetleg valamelyik jelentősebb klubhoz igazolni? Az egész hazai csapat már rég aludt, ő volt az egyetlen, akibe még szorult valami küzdőszellem és elképzelés.

A 66. percben ismét Živko Živković tartott demonstrációt a kirobbanó reflexeiről. Savković volt a "bűnös", egészen odáig feltűnés nélkül lézengett a 16-oson belül, majd egészen hirtelen ráküldött egy lövést a kapura. Živković lendült, vetődött és szögletre pofozta.
A 73. percben szabadrúgáshoz jutott a Jagodina, kb. 20-22 méterre a gólvonaltól. A labda beívelt, nag kavarodás támadt a Partizan 16-osán belül, majd Živko Živković megint egy óriásit védett. Három perccel később egy szöglet után akartak felszabadítani a Jagodina védői, de a labda nálunk maradt. Grbić átcselezte magát a teljes védelmen, nagyjából bohócot csinált mindenkiből, majd rátűzte, de a lövés valakin megpattant, kirúgás lett a vége.
A 84. percben a csereként beállt Marković lőtt rá vagy 20 méterről. Mellément, pedig ha bemegy, irtózatos nagy gól lett volna.
A 90+1. percben a Jagodina kapott szabadrúgást. A labda ívben berepült a 16-osunkra, egy fej kiemelkedett a tömegből és a kapura bólintott, Živko Živković megint hatalmasat védett. És már indulhattunk is kontratámadásra. Kojić levágott egy nagy szólót, egy azaz 1 db védő lógott csak a nyakán, végül az oldalhálóba lőtte.


A Partizan ezzel 5:0-ás összesítéssel bejutott a döntőbe, ott a Čukaričkival fogunk játszani.


Tények:

Helyszín: Városi stadion, Jagodina
Nézőszám: 2000
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Dejan Petrović, Nemanja Petrović - tartalék játékvezető: Ivica Stojanović - gólbírók: Dejan Santrač, Novica Anđelovski)

Jagodina: Perić, Savković (Janković, 70.), Antić, Mihajlović, Gašić, Živanović, Martinović (U. Nikolić, 61.), Popara, Đurić, Đekić, Šušnjar (Stoicev, 74.)
Vezetőedző: Simo Krunić

FK Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, B. Ilić, Balažic, Brašanac, Drinčić (Marković, 57.), S. Ilić (Grbić, 61.), A. Živković, Babović, Šaponjić (Kojić, 75.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Šaponjić (3.), A. Živković (27.)
Sárga lap: Popara (29.), ill. Brašanac (66.), B. Ilić (73.)

(Képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése