2015. április 5., vasárnap

FK Partizan - Radnički 1923 2:1 (Jelen SuperLiga, 21. forduló)

A mérkőzés egy perc gyászszünettel kezdődött a nemrég elhunyt Boguljub Stepanović egykori játékvezető, a Szerb Játékvezető Szövetség elnöke tiszteletére.


Aztán egy egészen hihetetlen jelenet következett.
Kezdőrúgás, a Partizan játékosai a kezdőkörben. A bíró sípol, Ninković elpöccinti a labdát, a Radnički játékosai pedig egy emberként leültek a földre és ott is maradtak vagy fél percig. Mini-ülősztrájk.


Mint kiderült, az ellenfél játékosai már hónapok óta nem kaptak fizetést

úgy látszik, ez ilyen járvány a szuperliga csapatai között

és így akartak tiltakozni. A közönség pedig vastapssal és üdvrivalgással jutalmazta a bátorságukat.
A Partizan aztán nagy vehemenciával esett neki a Radničkinak, hogy aztán hosszú-hosszú ideig az égvilágon semmi se jöjjön össze.
A 3. percben Ninković küldött be egy lövést jobb oldalról. A labda végigpattogott a 16-os területén, végül a kapus elkapta. Két perc múlva Volkov ívelte be balról Šaponjićnak, de a labda túl magasan érkezett, Trifunović kapus leszedte. Aztán a 11. percben Saša Ilić adta be Babovićnak, de szögletre ment a próbálkozás.
És ez így ment, az első félidőben végig, ilyen tempóban.


A 19. percben Saša Ilić küldte a labdát Grbićnek, ő passzolta tovább Šaponjićnak, de ez a helyzet is kimaradt. Egy perc múlva hajszálra ugyanez a jelenet játszódott le, ugyanezekkel a szereplőkkel: Saša Ilićtől megy a labda Grbićnek, ő adja tovább Šaponjićnak, de a lövés kirepül a kapufa felett.

Grbić végig rengeteget futott

A 27. percben Babović eresztett rá egy lövést kb. 17 méterről, mellément. Egy perc múlva Drinčić adta be a labdát balról, Babović kapura fejelt, de szöglet lett a vége. A 32. percben Šaponjić kapott Saša Ilićtől egy hatalmas passzt, de az ötös vonalánál belelőtte a kapusba. A 34. percben egy szöglet után támadt nagy kavarodás a Radnički 16-osán. Šaponjić is, Ninković is ott forgolódtak, végül a védők tisztáztak.
Valamikor a 36. percben jutott először lélegzethez a vendégcsapat, addig folyamatos nyomás alatt tartottuk a kapujukat. Becsületükre legyen mondva, az alkalmat rögtön ki is használták és fel is vágtattak a Partizan kapujához. Milovanović rá is lőtt 16 méterről, a lövés mellément. Mi pedig egyből rohantunk is fel kontratámadásra. Szöglet, a beívelést Volkov fejelte fölé. Két perc múlva Šaponjićnál volt a labda, de a védők ott lógtak a nyakán, a csatár végül labdástul kisodródott az alapvonalon túlra.
A 39. percben próbálkozhatott ismét a Radnički. Ismét Milovanović lőtt rá messziről, nem is veszélytelenül, Živković rutinosan védett.
A 42. percben Ninković kapta a labdát Grbićtől, rá is lőtt egyből úgy 16 méterről, fölé. Egy perc múlva Balažic hagyott ki egy helyzetet - szögletből ívelt be a labda, és éppenhogy lecsúszott a hátvéd lábáról.
Amikor a bíró lefújta az első félidőt, csak annyit lehetett látni, hogy Volkov és Saša Ilić, széles taglejtésekkel mondják a magukét a játékvezetőnek. Mint kiderült, a spori korábban fújta le a félidőt, mint ahogy kellett volna.


A második félidőben rögtön bepróbálkozott Bandalovski, de a lövését leszedte a kapus. Már indultak is kontratámadásra, de Milovanović fölélőtte.


A 48. percben Babović passzolt Šaponjićnak, de a csatár lövését blokkolták a védők, szöglet. A beívelést Babović próbálta rálőni, sikertelenül.
Az 57. percben ismét Babović próbálkozott egy távoli lövéssel, de fölément. Két perc múlva Ninković adta Šaponjićnak, Šaponjić melléfejelt. Aztán a 60. percben volt a Radničkinak egy próbálkozása. Kovačević lőtte rá, de a lövés gyenge volt, Živković simán leszedte. Rá egy percre már Volkov küldött be egy hatalmas passzt a Radnički kapuja elé. Babović lecsapott rá, de a lövés fölément.
A 62. percben a frissen beállt Brašanac hagyott ki egy hatalmas helyzetet, csak centikkel ment mellé.
Aztán a 64. percben végre-valahára csak összejött a gól. Saša Ilić passzolt Babovićhoz, Babović cselezgetett, ide-oda próbált helyezkedni, már-már kiment az alapvonalon túlra, aztán végül bal oldalról csak rálőtt, egyenesen be a hosszú sarokba. 1:0



A déli szektorban szabályos örömtüzet gyújtottak.



A 68. percben szabadrúgást kaptunk. Babović beívelte, egyenesen Branko Ilić elé, a hátvéd az egekbe rúgta a labdát.
A 71. percben jött a Radnički első szöglete a mérkőzés során.
És mindjárt gól is lett belőle.
Teljesen klasszikus eset volt. A labda beérkezett, ide-oda pattogott a 16-oson belül, végül Rosić bekotorta a hálóba. Hidegzuhany. 1:1
De sokat nem kellett várni a válaszra.
Babović indult meg a labdával a jobb oldalon. Volkovnak adta, aki felküldte a 16-osra. Ott Kojić kapta, akitől Saša Ilićhez pattant. A Kapitány pedig kapásból, bombalövéssel szétszaggatta a hálót. 2:1

(kép: hotsport.rs)



És a nézőtérről megint zúgott a Jer je Sale samo jedan.
A 76. percben Kojić előtt maradt ki egy nagy helyzet. Saša Ilićtől jött a passz, Kojić egészen éles szögből lőtt rá. A labda elpattogott a kapu előtt, és szinte egyből le is csapott rá Babović, de az ő rúgása fölément. A 83. percben ismét Kojić próbálkozhatott, ráfejelt, a kapus hatalmasat védett.
A 90+2. percre maradt még egy helyzet, szabadrúgást kaptunk, Drinčić lőtt rá, nem sokkal mellé.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 4000
Vezette: Milan Ilić (partjelzők: Jovica Milin, Ivica Stojanović  - tartalék játékvezető: Goran Stanojević - gólbírók: Milan Jeremić, Igor Paunović)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić - Grbić (Marinković, 87.), S. Ilić, Babović, Ninković (Brašanac, 62.) - Šaponjić (Kojić, 67.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Radnički 1923: Trifunović - Teržić, Osei Bonsu, Rosić, B. Miljuš - Bubanja (Kaljević, 79.), Kovačević - Tiodorović (Vusljanin, 66.), D. Miljuš, Vidović (Jović, 88.) - Milovanović
Vezetőedző: Neško Milovanović

Gólszerzők: Babović (63.), S. Ilić (73.). ill. Rosić (71.)
Sárga lap: Volkov (53.), Kojić (88.), ill. B. Miljuš (22.), Bonsu (31.), Trifunović (66.), D. Miljuš (66.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 50 pont
2. Crvena Zvezda 45 pont
3. Čukarički 40 pont
4. Vojvodina 37 pont
5. Novi Pazar 33 pont
6. OFK Beograd 32 pont
7. Rad 31 pont
8. Jagodina 30 pont
9. Mladost 26 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 24 pont
11. Borac 20 pont
12. Napredak 20 pont
13. Donji Srem 20 pont
14. Radnički Niš 19 pont
15. FK Voždovac 18 pont
16. Radnički 1923 14 pont

(Jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése