2015. április 20., hétfő

FK Partizan - Mladost 3:0 (Jelen SuperLiga, 23. forduló)

Még a hét elején újabb szponzort kapott a futballcsapat. Most a Zepterrel írtak alá egyéves szponzori szerződést. Az ezzel járó felhajtás, sajtótájékoztató és csinnadratta a Zepter Hotelban volt, most már csak a két fiatalt, Andrija Živkovićot és Ivan Šaponjićot zavarták el a kötelező vigyorpartira.



Ennek szellemében (is) kocogott ki vasárnap a csapat a Humska utca gyepére és egy laza, átmozgató meccs keretében simán legázolta az érezhetően teljesen más kategóriát képviselő Mladostot.
A 4. percben Andrija Živković szabadrúgása ment szögletre. A szögletet Ninković küldte be, a védők ugyan tisztáztak, de továbbra is nálunk volt a labda. Végül Ninković rácsavarta, a kapus leszedte.
Egy perc múlva volt az a vicces jelenet, amikor két Mladost-játékos egyszerre akarta volna szerelni Šaponjićot. A két védő összecsattant, Šaponjić vigyorogva (és sértetlenül) elhúzott.
A 7. percben újabb szöglet érkezett a Mladost 16-osára, Marković ráfejelt, de mellément.
Aztán a 12. percben Petrović jött fel a labdával a bal oldalon és ívelte be középre. A labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, majd Marković elé került, aki vagy 20 méterről rátűzte. A labda  a vetődő kapus mellett a háló jobb alsó sarkába hullott. 1:0




A 15. percben szabadrúgást kaptunk, Andrija Živković majdnem az alapvonal mellől rúghatott. A lövés szögletre ment, a beívelő labdát ismét Živković kaparintotta meg és lőtte rá jobbról. Fölé.
A 18. percben Saša Ilić kapott jobbról egy remek labdát. A Kapitány kapásból rá is lőtt, de a kapus ezt a lövést még kivédte. A kihulló labdára viszont lecsapott az odasompolygó Šaponjić, és úgy befejelte a kapuba, mint a parancsolat. 2:0




A 20. percben egy szögletet próbált Balažic ráfejelni, a labda hatalmasat csattant a keresztlécen. Két perc múlva már Andrija Živković kapott nagy labdát Ninkovićtól. A Mladost kapusa viszont halálmegvető bátorsággal kirohant és Živković elé vetette magát. (A labdát elkapta, de utána hosszasan és fájdalmas arccal feküdt a földön.)
A 26. percben jutott el először a Mladost a 16-osunknak a környékére... A büntetőterületen belülre már nem sikerült eljutniuk, de az egyikük azért megeresztett egy baromi gyenge lövést a kapunkra. (Živko Živković valószínűleg fel sem ébredt a szendergésből, amibe még a meccs elején valószínűleg belezuhant.)

És akkor itt volt az, hogy meghalt a stream. Kétségbeesett keresgélés következett, aztán amikor végre sikerült olyat találni, ami működött is, addigra már a 35. percben jártunk. Az fkpartizan.rs oldal szerint lemaradtam egy Živković- és három Ninković-helyzetről, szentségit.

Mindenesetre a 36. percben Živković ismét aktivizálta magát, 20 méterről küldött rá egy bombát, szöglet lett a vége.


A 38. percben Petrović próbálkozott be egy távoli és hirtelen lövéssel, de mellément. Egy perc múlva újra megpróbálta, hatalmas passzt kapott, a lövése a felső kapufán csattant.
A félidő utolsó percében Andrija Živković cselezgette át magát a Mladost védelmén és tálalt egy remek labdát a túloldalra Saša Ilićnek. A Kapitány lövésébe viszont hajszálpontosan sikerült beleérnie egy védőnek, végül szöglet lett belőle.
A második félidő elején látszott, hogy a Mladost nagyon felszívta magát. Bátran próbálkoztak, kezdeményeztek, feljöttek egészen a 16-osunkig, bár következménye nemigen volt a támadásaiknak. Az iram érezhetően lassúbb volt, mint a pörgős, szaladgálós, folyamatosan támadós első félidőben. Közben a Mladost nigériai csatára, Friday alaposan megtaposta Branko Ilićet, annyira, hogy még a streamen át is lehetett hallani a Partizan védőjének a fájdalmas üvöltését... Majd az 58. percben Andrija Živković megindult felfelé a labdával és be is ívelte. A kapus védett, a védők tisztáztak, de a labda továbbra is nálunk volt. Ninković megszerezte, kicsit cselezgetett, majd előreküldte, ahol Andrija Živković már várta. Rá is fejelt, a kapus ugyan rárepült, de kicsúszott a kezéből a labda és becsorgott a gólvonalon túlra. 3:0






A 69. percben Ninković szaladt fel a bal oldalon és sarkazta zseniálisan a labdát Brašanacnak. Brašanac rá is lőtt, de szöglet lett belőle. A beérkező szögletrúgást ráfejelte, de a labda megpattant egy védőn.
Nem sokkal később jött a Mladost első igazi helyzete. Kontratámadásból jöttek fel, végül Ninković vetette közbe magát, becsúszva mentett, a labda róla ment szögletre. Nagyon szép mozdulat volt, némileg rizikós is, de ebbe a mérkőzésbe még ez is belefért.
A 81. percben egy látványos kontratámadást indítottunk. Bandalovski száguldott fel, aztán ilyen "itt a labda, hol a labda"-játék után (hol elveszítettük a labdát, hol visszaszereztük) Kojić lőtt rá, a lövés megpattant egy védőn.

Bandalovski akcióban

A 85. percben Grbić küzdött két védővel egyszerre, majd rálőtt, de a lövésből szöglet lett. Egy perccel később Kojić cselezte végig magát a 16-oson. A lövését a kapus kivédte, de a labda aztán Brašanachoz került. A kapus azt is kivédte.
A legvégére, a 90+1. percre maradt egy Mladost szabadrúgás úgy 22-24 méterről, de Živko Živkovićnak ez végképp nem okozott gondot.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Danilo Grujić (partjelzők: Milan Minić, Oliver Petrović - tartalék játékvezető: Miroljub Petković - gólbírók: Kis-Csepegi Róbert, Ilija Brdar)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Petrović - Marković, Brašanac - A. Živković, S. Ilić (Grbić, 69.), Ninković (Marinković, 79.) - Šaponjić (Kojić, 75.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

FK Mladost: Krznarić - Zonjić, Golemić, Otašević, Pešić - Radin, Gavrić, Adamović (Tešić, 47.) - Jovanović, Friday (Živadinović, 63.), Milosavljević (Jovanović, 78.)
Vezetőedző: Nenad Milovanović

Gólszerzők: Marković (12.), Šaponjić (18.), A. Živković (58.)
Sárga lap: Marković (10.), Balažic (50.), ill. Friday (56.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 56 pont
2. CZ 51 pont
3. Čukarički 44 pont
4. Vojvodina 40 pont
5. Novi Pazar 36 pont
6. Rad 34 pont
7. OFK Beograd 32 pont
8. Jagodina 30 pont
9. Mladost 29 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 25 pont
11. Napredak 24 pont
12. Donji Srem 24 pont
13. Borac 23 pont
14. Radnički Niš 23 pont
15. FK Voždovac 18 pont
16. Radnički 1923 15 pont

(Képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

FIGYELEM!!!!

Most szólok.

Szombat, 18:00: 148. örökrangadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése