2016. február 17., szerda

Összefoglalás az átigazolási időszakról - 2. rész

A hétvégén újraindul a labdarúgó-bajnokság, ideje összefoglalni az átigazolási időszak további történéseit. Volt már egy korábbi blogposzt a transzferekről, azokról itt lehet olvasni.

Az átigazolási időszak legnagyobb hullámot kavart eseménye az Andrija Živković körüli szappanopera volt. Írtam róla két külön blogposztot is, az elsőt a kiváltó okokról és az Ivica Iliev vs. Živković-család körüli médiaháborúról, a másodikban kicsit mélyebben foglalkoztam Pini Zahavi kilétével (akinek kulcsszerepe van az ügyben), illetőleg arról, hogy milyen módszerekkel próbálta a csapat vezetősége rávenni Živkovićot egy újabb szerződés aláírására.

A Živković-sagának természetesen még messze nincs vége, a finálé (vagy legalábbis a folytatás) valószínűleg valamikor a nyár folyamán következik.

Andrija Živković az Augsburg elleni mérkőzésen

Január 17-én az FK Partizan leszerződtette az elefántcsontparti Cédric Gogouát. Gogoua hátvéd, 21 éves

bár felröppentek pletykák, hogy nem is 21 éves, hanem legalább 23, de ezzel kapcsolatban nem történt sem megerősítés, sem cáfolat

és 4 évre írt alá a klubhoz.

Cédric Gogoua
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Közben pletykák röppentek fel arról is, hogy állítólag Zoran Milinković a mai napig a Partizan alkalmazásában áll, mint játékosmegfigyelő.

A Partizan jégkorongcsapatához öt orosz játékos érkezett: a 29 éves Anton Zsukov, a 25 éves Alekszander Vlaszov, a 26 éves Alekszej Tyihonov, a 27 éves Igor Zubov és a 25 éves Sztyepan Krivov.

Alekszej Tyihonov

Alekszander Vlaszov

Anton Zsukov

Igor Zubov

Sztyepan Krivov
(képek: Facebook/Hokejaški klub Partizan (Fan page))

Közben beindult a téli átigazolási időszak egyik rémes és idegtépő szakasza, a "megy vagy marad"

tisztára úgy hangzik, mint valami idétlen tévés vetélkedő

és nagyjából három játékos körül zajlott: Ivan Bandalovski, Valeri Bozsinov és Aboubakar Oumarou.
Hosszú ideig úgy nézett ki, hogy Ivan Bandalovskinak távoznia kell a Humska utcából. Állítólag Ivan Tomić vezetőedző kerek perec kijelentette, hogy nincs szüksége a bolgár hátvédre, mehet, amerre a szeme lát. Viszont valamikor február elején a vezetőség meggondolta magát és sürgősen szerződést hosszabbítottak Bandalovskival. Úgyhogy Bandalovski marad, sőt, a helye egyenesen be van betonozva.
Valeri Bozsinovért állítólag bejelentkezett egy meg nem nevezett kínai csapat. A Partizan kétmillió euróra tartotta a bolgár csatárt, a kínaiak egymilliót ajánlottak érte. Sokáig úgy tűnt, hogy a Partizan hajlandó lesz így is üzletet kötni, aztán végül nem lett semmi a dologból.
Bozsinov egyébként sóhajtozott egy sort a szerb médiában, hogy ő baromira nem szeretne menni, de tudja nagyon jól, hogy a Živković-ügy miatt a klub súlyos anyagi gondokkal kell, hogy szembenézzen, ő pedig természetesen szó nélkül a saját érdekei elé helyezi a csapat érdekeit. Pedig, sóhajtott Bozsinov, de szerettem volna még a Partizannal örökrangadót nyerni, meg legalább 12 gólt rúgni a szezonban.

Most hát mégis lesz rá lehetőséged, tökfej. Csak aztán rúgjad a gólokat, mert kurvára nem lesz idegem a tavaszi szezonban a kihagyott helyzeteidet számolgatni.

Aboubakar Oumarou körül viszont a mai napig nem tisztázódott a helyzet. Bejelentkezett érte is egy kínai klub. Nagyon komolynak tűntek, a sajtó már a vételárat is tudni vélte (1,2 millió euró). Aboubakarnak már mondták is, hogy csomagoljon, utazik Kínába.
Aztán mégsem.
Ugyanis Kínában épp akkor volt a holdújév, ami a legnagyobb ünnepnek számít és ami legalább egy hétig tart. A kínaiak üzenték, hogy bocsi, elmentünk bulizni, majd jelentkezünk. A Partizannal egy darabig maflán vonogatták a vállukat, majd Iliev kiállt a sajtó elé, és közölte, hogy oké, akkor Aboubakar marad, mert (idézem) mérlegelték a csapat érdekeit és úgy gondolták, hogy mindenképpen a Partizan előnyére válna, ha a kameruni maradna.

Nyilván rádöbbentek, hogy ha eladják Aboubakart, marad összevissza kettő, azaz 2 csatára a csapatnak: Bozsinov, meg az időközben visszatért Fofana. Meg rajtuk kívül még a 17 éves Đorđe Jovanović és a 16 éves Dušan Vlahović, akik aranyosak és nagyon tehetségesek, de a rutin meg a tapasztalat olykor elengedhetetlen.

Alig telt el egy nap Iliev bejelentése után, a kínaiak megküldték a hivatalos ajánlatot Aboubakarért 1 millió euró értékben. Úgyhogy Iliev megköszörülte a torkát

képzelem, hogy szakadhatott róla a víz

kiállt újra a sajtó képviselői elé és bejelentette, hogy izé, szóval az a helyzet, hogy mégis lehet, hogy eladjuk a kameruni játékosunkat kilónkénti áron. A dolog jelenleg itt tart, ha lesz fejlemény, arról mindenki értesülni fog.

Az átigazolási szezon másik nagy dobása az volt, hogy Nikola Ninković aláírt az olasz Genoa csapatához, de úgy, hogy a szezon végéig a Chievonál lesz kölcsönben.
A Partizan közben tobb játékossal is szerződést bontott. Nikola Trujićnak február elsejével mondott fel a csapat, Fabriciot is visszaküldték Brazíliába. Predrag Lukát is elküldték. Filip Knežević magától lépett le és írt alá a Čukaričkihoz. A "fekete bárányok" közül már csak Živko Živković maradt a csapatnál, őt a másik Živkovićhoz, Andrijához hasonlóan a Teleoptikba száműzték.
Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Vulićevićet vitte volna a török Sivasspor, de Iliev szerint nem sikerült megegyezniük. Marko Jevtovićot az orosz Rubin Kazany vitte volna, de a Partizan két és fél millió eurót kért érte, azt meg az oroszok sokallták.
Ezen kívül ott voltak még azok, akiket a csapat nagyon szeretett volna leszerződtetni, de mégsem sikerült: a dél-afrikai Dino Ndlovu-t (a klubja nem akart megválni tőle), a guineai Seydouba Soumah-t (ki tudja, miért nem sikerült leigazolni, pedig nagyon biztosnak tűnt) valamint a kameruni Léandre Tawamba neve is felmerült, de érte 1,25 millió eurót kért a klubja, azt meg a Partizan sokallotta.

Összegezve az átigazolási időszakot: érkezett 6 játékos (Marko Jovanović, Bojan Šaranov, Nemanja Mihajlović, Luiz Everton, Cédric Gogoua + Fofana visszajött  kölcsönből) - távozott 8 (Babović, Grbić, Fabricio, Šaponjić, Ninković, Trujić, Luka, Knežević) és két további játékos sorsa kérdéses (Andrija Živković, Aboubakar Oumarou). Jóslatokba nem bocsátkozom, a hétvégén úgyis minden kiderül.
Addig is itt van egy ropogós, friss kép a csapatról.

(kép: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése