2016. február 24., szerda

HK Partizan - Crvena Zvezda 2:3

Baromira nem érdemeltük meg ezt a vereséget.
Állítom, valakinek odafönn már nagyon csíphette a szemét, hogy a Partizan sorozatban nyeri a bajnoki címeket, aztán kiadta a bíróknak az utasítást, hogy bármilyen eszközzel, de érjék el, hogy a Zvezda győzzön.

Miért, te hogy magyaráznád azt, amikor egy szakaszon egyszerre három (!!!) játékosunkat is kiállították?
(kép: Twitter)

De menjünk csak sorjában.

A srácok kijöttek a jégre
(screenshot)

Korcsolyáztunk, bemelegítettünk
(screenshot)

(kép: Twitter)

Aztán a fiúk üdvözölték a közönséget
(kép: Twitter)

Innen is pacsi és óriási riszpekt azoknak a Sírásóknak, akik kint voltak a Pionir Ice Hall-ban és biztatták a csapatot. Nem tudom, mennyi Zvezda-szurkoló volt ott, de a Sírásók simán túlharsogták őket.

A két csapat úgy esett egymásnak, mint két falka üvöltő oroszlán. Nem túlzás. Az első harmad hihetetlenül jó, izgalmas játékot hozott, sok küzdelemmel.

(kép: Facebook/Savez hokeja na ledu Srbije)

De tényleg. Mindenkinek ilyen jégkorongmeccseket kívánok, mint ennek a rangadónak az első negyede.

Tyihonov kapus hihetetlen dolgokat művelt. Az az ember a védhetetlent is kivédte. Kb. 7 perc elteltével kettős emberhátrányba kerültünk. A Zvezda mintha csak erre várt volna, brutális össztűz alá vette a kapunkat.
És Tyihonov védett.
Tyihonov mindent kivédett. Átlagszurkoló néha már defibrillátorért sikoltott, de Tyihonov olyan volt, mint egy erőd.

Szobrot Tyihonovnak. Most. 

A negyed vége felé komoly nyomás alatt tartottuk a Zvezda kapuját, de vagy blokkolták az ütéseinket, vagy egyszerűen mellément. Az első játékrész vége 0:0 lett.
A második harmadra még harciasabban jöttek ki a csapatok. Itt egyértelmű volt a fölényünk, egyre-másra jöttek a helyzetek és többször is kis híján kitört a verekedés.
A Zvezdának is akadtak helyzetei, egy alkalommal egymás után kétszer is mellélőtték a korongot

szívszélhűdés, agybaj, sikoltozás

aztán meg Krivov blokkolta az egyik támadásukat egy zseniális mozdulattal.
Utána folytattuk az aggresszív nyomulást. Itt úgy tűnt, a Zvezda csak akkor jelent veszélyt, ha emberelőnyben vannak.
Naná, hogy az első góljukat is emberelőnyből szerezték, ráadásul kettős emberelőnyben. Alig volt hátra 4 perc a második harmadból, a bírók kizavarták a szégyenpadra Zubovot és Brkušanint, Novaković meg fogta magát, és egy gonosz vigyorral kihasználta, hogy foghíjas a védelmünk. 0:1

Amúgy csak nekem tűnt fel, vagy másnak is, hogy a Zvezda játékosai többször is fellökték a Partizan-játékosokat, csak úgy, merő poénból, ráadásul a játékos nem is volt játékban, nem volt nála a korong, a bírók meg leszarták. Bezzeg amikor Ristić a palánkhoz nyomta a Zvezda egyik játékosát, már mehetett is két perces kiállításra. És ez többször is előfordult.

2 perc 20 másodperc volt hátra a harmadból, amikor a Zvezda megszerezte a második gólját, kivételesen teljes létszámmal volt mindkét csapat. Popravka jó messziről rásuhintott, a korong elrepült Tyihonov mellett és egyenesen a hálóba vágódott. 0:2
Már két perc sem volt hátra, amikor csak azt lehetett látni, hogy Filipović kis híján összeverekszik a Zvezda egyik játékosával (mintha a vörös csillagos beszólt volna neki), úgy kellett onnan elvonszolni. Milovanovićot szabályosan legyalulta az ellenfél, egy rövid időre le is kellett mennie a jégről.
Aztán a negyed végén, mikor már mentek volna a játékosok az öltözőbe, elszabadult a pokol. Kitört a verekedés.

(kép: Twitter)


(screenshotok)


Nincs is szebb annál, mint az ellenfelet a saját sisakjával gyepálni.

A harmadik negyedre érkező csapatokat a Sírásók dühödt kórusa fogadta. A szurkolók nem fogták vissza magukat, rágyújtottak a "Grmi pesma sad sa južne strane" kezdetű dalocskára, azt énekelték, nyilván kicsi szívük minden szeretetével.
A jégen elkeseredett harc folyt és durvulás. Aztán nem egészen 7 perc elteltével Zubov megszerezte az első gólunkat emberelőnyből. 1:2

Közben azt figyeltem, hogy a Zvezda játékosainak a mezén legalább 6, de inkább 7 szponzor neve is van. Telekom Srbija, Arenasport, Lasta, meg még egy csomó más. A Partizan játékosainak a mezén egyedül a Big Pizza felirat szerénykedett, ami egyébként egy remek pizzéria Pančevoban. Ha arra jársz, feltétlenül próbáld ki a helyet, ugyanis Marko Milovanović csapatkapitány a tulaja.

Alig telt el két perc, a Zvezda megszerezte a 3. gólját, emberelőnyből, mi másból (Brkušaninnak kellett büntetésbe mennie). Megint majdnem kitört a bunyó, Novaković és Vlaszov estek kis híján egymásnak.
Már a vége felé tartott a meccs, alig több, mint 7 perc volt hátra, amikor Ristić megszerezte a második gólunkat. (2:3) Innentől kezdve teljes erőből támadtunk. Mindenáron szerettük volna kiegyenlíteni. Már 5 perc sem volt hátra, amikor a Zvezda összehozott egy támadást, a játékosuk viszont az utolsó pillanatban nagyot esett. A lassítás mutatta, hogy a Partizanból valaki odatolta a hokibotot a csávó elé, ő meg szófogadó módon akkorát esett, mint egy télikabát. A bíró a sípjába fújt, büntető.
Novaković kapta a korongot, nekilódult, lőtt...
...ÉS TYIHONOV KIVÉDTE!!!!! Atyaúristen, Tyihonov büntetőt védett!!! De mekkorát!!!
A meccs hátralévő részében végig támadtunk, de nem jött össze az egyenlítés.



(képek: Facebook/Savez hokeja na ledu Srbije)




Meccs vége
(képek: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése