2016. február 7., vasárnap

KK Partizan - Zadar 87:76 (Adria Liga, 23. forduló)

A netem nagyjából követte a meccs alakulását.
A legelején még működött, de jó nagy kihagyásokkal. A második negyedben totál lehalt, a negyed jó részéről lemaradtam. Aztán a félidőben valahogy megtáltosodott és a mérkőzés hátralévő részében már olyan volt, mintha a legbrutálabb üvegszálas, szélessávú giganetem lenne. Szaggatás nélkül, laggolás nélkül, mint a kisangyal.
Nagyjából ugyanez volt a helyzet a Partizannal is. Az első negyedben még működött a dolog, aztán a második negyedre - a beszámolók szerint - a Zadar teljesen maga alá gyűrte a csapatot és nagyon keservesnek tűnt a helyzet. Aztán a félidőben ki tudja, mit mondott nekik Aleksandar Džikić, vagy ki tudja, lehet, hogy mindenki elrágcsált egy-egy dúsított uránrudat, mert a parkettre aztán öt üvöltő oroszlán trappolt ki, akik rövid úton felkoncolták a horvátokat.
Az elején 0:3-ról feljöttünk 4:3-ra, közben Cvetković nem egészen másfél perc alatt két személyi hibát is összeszedett.

Cvetkovićot ma nagyon nem szerették a bírók. Mondjuk a Partizant se, úgy en bloc.

A Zadar átvette a vezetést (4:6), Murić büntetőből kiegyenlített (6:6), aztán amit utána művelt...
Kedves utasaink, kérjük, kapcsolják be a biztonsági öveiket, a Murić Airlines belgrádi járata azonnal indul.


Elhúztunk 16:6-ra (!!!) Cvetković, Jones és Murić találataival. Egy idő után már 20:9-re vezettünk, a Zadar viszont 23:15-re szépített.

Itt már erősen szaggatott a stream.

Murić visszaállította a 10 pontos különbséget (25:15), de a Zadarnak még sikerült akcióból és büntetőből 3 pontot begyűjtenie. 25:18 lett az első negyed vége.

(kép: aba-liga.com)

A második negyed elején még nem látszott semmi gyanús. 30:22-re vezettünk, aztán a horvátok elkezdték szórni a pontokat és feljöttek 33:30-ra.

Itt a stream megadta magát és sehol nem találtam egyetlen működő oldalt sem. Idegtépő percek következtek, töksötét képernyővel.

A mérkőzésről szóló beszámolók szerint a Zadar két kézzel kezdte szórni a hárompontosokat. Először kiegyenlítettek, majd át is vették a vezetést. Amikor a stream egyszer egy rövid időre újra működni kezdett, 41:43 volt az állás, épp Cvetković dobott egy kosarat. Már alig volt hátra egy perc a végéig, Murić hiába mutatott be egy nagyon bátor blokkolást, a Zadar csak bedobta a vége előtt. 41:45-tel mentünk félidőre.

(kép: srbijadanas.com)

A szünetben hihetetlen jelenet játszódott le. A Partizan mérkőzésein eddig mindig elözönlötték a gyerekek a parkettet a félidőben, most viszont síri csend honolt. Kiderült, hogy valami titokzatos, kopasz, fekete ruhás ember nem engedte a gyerekeket a parketten játszani.

Ő volt az
(kép: Twitter)

Viszont egy pici lány kijátszotta a fekete ruhás biztonsági ember figyelmét és a háta mögött a parkettre osont.

(kép: Twitter)

A közönség hatalmas ovációval fogadta a csöppség produkcióját, ő pedig boldogan integetett a nézőknek.

(kép: Twitter)

Aztán jött a második félidő. Az eleje még elég keserves volt. A Zadar elhúzott 41:49-re és a bírók se szerettek minket. A Zadar játékosai küzdöttek, minden létező eszközt bevetettek, hogy távol tartsanak minket a palánktól, a bírók meg vagy lefújták, vagy nem.
Aztán valami történt. Elkezdett hatni a dúsított urán, vagy ki tudja. Először Marinković büntetőből (43:49), aztán Murić (45:49), majd Jones (47:49). A horvátok edzője időt kért, viszont amikor visszajöttünk a parkettre, Cvetković szerelte a Zadar játékosát, megindult és egy fantasztikus találattal kiegyenlített. (49:49)

(kép: aba-liga.com)

Sőt, utána egy büntetőből a vezetést is megszerezte (51:49). A Zadar kiegyenlített (51:51), de Murić jött, látott és egy irgalmatlan hárompontost vágott be (54:51). Cvetković követte a példáját (57:51).
Itt viszont a bírók dobták be magukat a köztudatba. Gyorsan kiosztottak egy technikai faultot Đumićnak (Đumić volt az, jól láttam?), Cvetković pedig megkapta a negyedik személyi hibáját, ki tudja, miért. De ez sem tudott minket visszatartani. 60:52-re elhúztunk (közben a Partizanból megint valaki kapott egy technikai faultot...). 62:53-nál a bírók így találomra adtak a Zadarnak egy büntetőt (62:56). Đumić még betalált, végül 64:58-cal várhattuk a finálét.
Az utolsó negyed Milutinović hihetetlen találatával indult. (66:58) Egy lepattanó után ugrott, konkrétan esés közben talált be.

(kép: Twitter)

Egyre erősebb tempót diktáltunk és el is értük a 10 pontos különbséget (70:60) Vrabac találatával.

(kép: aba-liga.com)

A Zadar edzője időt kért, de ez sem segített. Williams beszórt kettőt (74:62), a Zadar szó szerint kézzel-lábbal küzdött (egy alkalommal tényleg szabályos futballmeccs folyt a Partizan büntetőterületén belül, a bírók nem fújtak), 74:66-ra szépítettek. Williams visszaállította a 10 pontos különbséget (76:66), Wilson egy hárompontost hozott (79:66), Cvetković sem akart lemaradni (82:66). A Zadarnak is sikerült egy hárompontos, de Murićnak is (85:69). És már az sem számított, hogy 77 másodperccel a vége előtt Cvetković kipontozódott, a Zadar meg kapott ajándékba egy kosarat (85:71). Murić büntetőből még kettőt hozzátett (87:71), a Zadar még beerőltetett 5 pontot a végén, de maradt a tiszteletet parancsoló különbség (87:76).
Lehetett ünnepelni, meg szurkolókkal pacsizni.

(kép: aba-liga.com)



(képek: Twitter)


Összefoglaló:


KK Partizan: Cvetković (15), Aranitović, Jones (17), Murić (20), V. Marinković (4), Vitkovac, Đumić (8), Magdevski, Milutinović (8), Williams (6), Vrabac (4), Wilson (5)

Zadar: Bašić (5), Cosey (19), Kraljević (6), Šango, Delaš (8), Špaleta, M. Ramljak (9), Bošnjak (7), I. Marinković (7), Barać (15), I. Ramljak

Tabella majd később lesz.
Update: a Liga jelenlegi állása
1. Budućnost 44 pont
2. CZ 40 pont
3. Cedevita 40 pont
4. Mega Leks 39 pont
5. Cibona 33 pont
6. Partizan 33 pont
7. Zadar 33 pont
8. MZT Skopje 32 pont
9. Union Olimpija 32 pont
10. Igokea 32 pont
11. Krka 32 pont
12. Metalac 32 pont
13. Sutjeska 31 pont
14. Tajfun Šentjur 30 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése