2016. február 22., hétfő

RK Partizan - Požarevac 33:29 (szuperliga, 14. forduló)

A Partizan kézilabdacsapata a Požarevacot fogadta a szuperliga 14. fordulójában.

Innen is köszönet az összes illetékesnek az online közvetítésért!

(screenshot)

A dolog egészen laza volt. 9 perc elteltével már 5:1-re vezettünk. Radojković két kézzel szórta a gólokat, hozzá csatlakozott Sretenović és Mršulja. Negyedóra után már 8:4-re vezettünk, Aleksandar Tomić egészen hihetetlen védéseket produkált. Ezen a szakaszon mintha kicsit lelassultunk volna, a Požarevac kezdte lefaragni a hátrányát (8:5), tőlünk meg, ha jól láttam, ketten is büntetésben voltak (Pižurica és Đuričić), úgyhogy Tomić egy támadás erejéig kiállt a játékból, Nenad Maksić vezetőedző felküldött egy támadót és Mršulja már hozta is a gólt (9:5), Tomić meg már száguldott is vissza a kapuba.
Egyértelműen erősebbek, aggresszívebbek voltunk. Az előnyünk a 20. percben már 11:7 volt, két perccel a félidő előtt már 9 gólos előnyünk volt (17:8) - ez a 17. gól a világ legszemtelenebb gólja volt Maksićtól, lágyan átemelte a kapus felett, a labda meg behullott a hálóba, mint egy érett körte. 18:10-zel mentünk félidőre.
A második félidő elején a Požarevac felszívta magát és nekünk esett. Látszott, hogy nagyon meg akarják nekünk mutatni, hogy őket nem lehet csak úgy 7-8-9 góllal legyőzni.
Ezek után 21:13-ra növeltük az előnyünket.
Hehehe.
Próbáltak durvulni, de a Partizan sokkal erősebb, határozottabb és erőszakosabb volt.
És küzdöttünk. Nagyon.
Közben 2500 Sírásó biztatta ordítva a csapatot.
A 45. percben Kukić produkált egy fantasztikus szerelést, állva hagyta a Požarevac teljes védelmét és irgalmatlanul bezúzta (24:17). Alig telt el egy kevés idő, Tomić indította Pižuricát, ő pedig egy lendülettel bevágta (25:17), öröm volt nézni. A Partizan ezen a szakaszon darabokra tépte a Požarevacot.
30:22 volt az állás, 8 perc volt már csak hátra a meccsből. A Požarevac néha próbálta összekapni magát, de itt a végén már jobbára csak fogcsikorgatás volt, gól nem sok.
De megnyertük.
A mérkőzés hőse Mihajlo Radojković 9 (!) góllal. Őt követi Aleksa Maksić és Nemanja Živković (6-6 gól), Stevan Sretenović (4), Igor Mršulja (3) és  Vuk Milenković (1).

Radojković, a nap hőse
(kép: zurnal.rs)


(képek: srls.rs)


(képek: Facebook/Partizan is life)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 25 pont
2. Metaloplastika 20 pont
3. Sloga 20 pont
4. Partizan 18 pont
5. Požarevac 16 pont
6. Jugović 14 pont
7. Morava 11 pont
8. Rudar 9 pont
9. Radnički 6 pont
10. Železničar 1 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése