2016. február 21., vasárnap

KK Partizan - Crvena Zvezda 68:60 (Korać-kupa, elődöntő)

GYŐZELEEEEEEM!!!!!

De micsoda győzelem, édes Istenem.
A kupamérkőzések helyszínéül szolgáló niši sportcsarnok körül már kora délután komoly rendőri készültség volt.



(képek: Twitter)

Két órával a meccs előtt már majdnem tele volt a csarnok.

(kép: Twitter)

Aztán ahogy közeledett az idő, a csapat megjelent a parketten és elkezdett mindenki szorgalmasan bemelegíteni.

(kép: Twitter)

A szurkolók meg ekkora üdvrivalgással fogadták őket.


A tribünön pedig feltűnt egy rég nem látott vendég.

(kép: hotsport.rs)

Bizony. Predrag "Saša" Danilović személyesen. Eljött megnézni a csapatot.
A kispadon közben a maródiak gyülekeztek.

Vrabac, Magdevski, Andrić és Đumić
(kép: Twitter)

Egyébként meg a... na pont azt az istenverte Copa Del Rey-be, kurvára nem tud érdekelni a kibaszott spanyol királyi kupa az örökrangadó előtt, kedves ArenaSport.

A kezdés necces volt, mi más is lehetett volna. Az első negyedben egymást érték a faultok mindkét oldalon. Még a játékrész felénél sem jártunk, Koprivicára már a harmadik faultot fújták a bírók. 7:7 után a Zvezda átvette a vezetést (7:10) és ezt eléggé tartották (8:11). Temérdek helyzetet hagytunk ki - igazából mindkét csapat egy rakás helyzetet hagyott ki, baromi idegesek voltak mind. Annyira, hogy Miller már itt, az első negyedben technikai faultot kapott. 8:13-nál Williams betalált büntetőből (10:13), aztán Cvetković felpörgött és egymaga (!!!) felhozta a csapatot 17:13-ra!!!

(kép: hotsport.rs)

Slusszpoén a negyed végén: Zirbes kihagyott egy büntetőt. 

A hangulat viszont remek volt.


A második negyed eleje főleg a pankrációról szólt. A játékosok a földön fetrengve birkóztak a labdáért, végül sikerült megszereznünk, és már futottunk is fel a Zvezda térfelére.
Ami ezen a ponton kezdődött, az valami hihetetlen volt, elképesztő, fantasztikus. Wilson 24:13-ra hozta fel a Partizant (két büntetőt is kapott, a kettő között meg egy óriási hárompontost dobott). Cvetković egymillió fokon égett és olyan asszisztot produkált Vitkovacnak, amit még sokáig fogunk emlegetni.

(forrás: GlimmerKKP)

A Zvezda egész pályás letámadással próbálkozott, végül kicsit szépítettek 26:19-re. A játékosok olykor szó szerint verekedtek a pályán, birkóztak, a játékvezetők nem mindig tudták követni a dolgok menetét, néha találomra fújtak ide-oda egy-egy faultot.

Ez azért volt vicces, mert főleg a nagy böhöm, széttetovált, kigyúrt Zirbes kapta a faulthoz járó büntetőt. A német viszont nagyon nem volt ma formában, legalábbis az első félidőben, mert az összes büntetőt kihagyta. Jobb esetben egyszer-egyszer betalált, de nem vitte túlzásba.

Jones viszont megszerzett egy lepattanót, be is vágta (28:19). A Zvezda pedig szenvedett. Szinte kizárólag büntetőből volt képes betalálni,

már ha nem Zirbes dobta

erőlködtek, görcsöltek. Már-már aranyeret kaptak az erőlködéstől, mire lefaragták a különbséget 28:22-re, de itt Murić egy elegáns és pimasz hárompontossal sürgősen elejét vette az esetleges félreértéseknek (31:22).
Ezek után Miller nekiiramodott a labdával. Felugrott, hasította a levegőt, mint valami helikopter, látszott, hogy most irgalmatlan zsákolásra készül. Már emelte a kezét, minden erejét a labdát tartó tenyerébe sűrítette...
...és a labda egy baromi nagy ívet vágva visszapattant a gyűrűről.

Itt a földre estem és a röhögéstől olyan hangokat adtam ki, mint egy retardált fóka.

Már indultunk is kontrára, Jones hanyag eleganciával bedobta, 11 pontra nőtt az előnyünk (33:22).

(kép: hotsport.rs)

A negyed végén muszáj volt Williamsre rásózni a negyedik faultját, mert nehogy már nekünk legyen jó. A Zvezda még beerőltetett három pontot (kivételesen betaláltak büntetőből), aztán mehettünk szusszanni egyet.

Sírásók valamikor a második negyedben


A harmadik negyedben még ki se ért a Zvezda a parkettre, Koprivica már vissza is állította a 10 pontos különbséget (35:25).

(kép: Facebook/KK Partizan)

Jones hozott egy találatot (37:25), Murić egy zseniális hárompontost (40:25). A Zvezda próbálkozott, olykor sikerült is nekik valami (40:29), de Jones mindig közbelépett, nehogy a vörösök esetleg túlzó reményeket tápláljanak.
Kevin Jones nagy pedagógus.
Ezek után a Zvezda palánkja alatt kisebb háború tört ki. A játékosok verekedtek, birkóztak, a labda ide-oda pattogott, három Zvezda-játékos ugrott egy Partizan-játékosra, végül a labda Murićnál kötött ki. Murić pedig körülnézett, majd egy akkora hárompontost dobott "a szomszéd utcából", hogy potyogni kezdett a vakolat. (45:29)
A Zvezda kapott egy sor büntetőt (45:32) - máshogy nemigen tudtak betalálni... A Sírásók közben rázendítettek a Vesna Čovićot dicsőítő dalocskájukra

nem írom ide, túl obszcén, de el lehet képzelni

a bírónak viszont ettől epefakadása lett és bemondatta a hangosbemondóba, hogy itten azonnal abbahagyni ezt a sportszerűtlen szurkolást, különben patakvér fog folyni.

Érdekes, amikor annak idején Duško Vujoševićet fenyegették meg halálosan az ellenfél szurkolói, meg Bogdan Bogdanovićnak ordították, hogy usztasa, akkor bezzeg nem állították le a mérkőzést és kussoltatták el a vörösöket. Kettős mérce, mi?...

Ezek után a Sírásók még hangosabban ordították, hogy mit csináljon Vesna Čović és főleg hogyan.
45:34-nél Wilson hozott egy hárompontost (48:34), hosszú idő után a Zvezdának sikerült összehoznia egy akciógólt (48:37), és utána jött Milutinović nagy pillanata.
50:37 volt az állás, Cvetković indult meg a labdával. Áttört a vörös védelmen, az egyik védő kis híján fellökte, Cvele azért még estében rádobta. A labda lepattant, az ott ólálkodó Milutinović viszont lecsapott rá és kíméletlenül bezúzta.

(forrás: GlimmerKKP)

A Zvezda a negyed végén még kapott egy puszit a buksijára meg egy büntetőt vigasztalásul. 52:39-cel indultunk a finálénak.
A negyedik negyed elején Jones sziporkázott. 52:41-ről 56:41-re változtatta az állást. A Zvezda erőlködött (56:47), a Wilson-Murić duó lazán beszórt 4 pontot (60:47).

(kép: hotsport.rs)

Wilson hozott egy újabb találatot, ebben az volt a vicces, hogy egy vörös kézen gellert kapott a labda és úgy hullott a gyűrűbe - ha nem ér bele, valószínűleg nem is lett volna belőle pont, de így... (62:47). A Zvezda legfeljebb büntetőből talált be (62:51), Williams kipontozódott, a Zvezda kezdett kényelmetlenül feljönni (65:59) azok után, hogy kaptak egy sor büntetőt. Már az utolsó percen belül jártunk, Wilson egy remek dobást hozott (67:59)

én eskü hárompontosnak láttam, a bíró nem

Cvetković betalált büntetőből (68:59), aztán már csak 7 másodperc volt hátra, de muszáj volt Wilsonra ráfújni az ötödik faultját, a Zvezdának meg még egy utolsó ajándék büntetőt adni. (68:60) De a győzelmet nem vehették el tőlünk így sem.
Jöhetett az ünneplés.


(képek: Twitter)


És a slusszpoén: a mérkőzés után Quincey Miller annyira elbambult, hogy tévedésből a Partizan buszára szállt fel (az ott gyülekező Sírásók határtalan örömére).


KK Partizan: Cvetković (6), Aranitović, Jones (19), Murić (11), Marinković (5), Tanasković, Vitkovac (3), Koprivica (2), Milutinović (4), Williams (2), Jovanović, Wilson (16)

Crvena Zvezda: Kinsey (22), Rebić, Dangubić (6), Lazić (1), Simanić, Micić (16), Tejić, Simonović, Gudurić, Miller (3), Zirbes (12)

Döntő holnap este 21:00 órától a Mega Leks ellen. Az ArenaSport 1 élőben fogja közvetíteni ezt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése