2016. február 10., szerda

VK Partizan - Jug Dubrovnik 6:10 (Bajnokok Ligája, 6. forduló)

Töredelmesen bevallom: horvát streamen néztem ezt a meccset, ugyanis a Szerbiában közvetítő RTS 2 minden létező és hozzáférhető helyen le volt blokkolva.

Eskü, ezek a csávók sportot űznek ebből, hogy bármikor, amikor az RTS 2 valami fontos meccset közvetít, a streamoldalak üresen ásítoznak.

Volt azért egy előnye is a dolognak. A horvátok az ArenaSporton közvetítettek, ráadásul HD-minőségben, úgyhogy sikerült pár egész jó minőségű screenshotot lőni.

A játékosok bemutatása

Vladimir Vujasinović

Utolsó kupaktanács és Rističević kapitány lelkesítő szavai kezdés előtt

A szomorú valóság viszont az volt, hogy a horvátok 25 másodperc után meg is szerezték az első góljukat. (0:1). Mi két helyzetet is kihagytunk, az egyik alkalommal konkrétan sikerült az egyik horvát védőt fejbedobni a labdával a kapu helyett.

Partizan-támadás valamikor az első negyedben

A horvátok viszont nemsokára megszerezték a második góljukat is, büntetőből (0:2). A mi helyzeteinket hol a kapus védte, hol a védők blokkolták. Próbálkoztunk, támadtunk, de a horvátok nem tudni, mit rágcsáltak a meccs előtt, plutóniumba áztatott csipszet, vagy valamit, mert felmorzsoltak minket.

Lukas Gilen

A dubrovnikiak hamarosan a 3. góljukat is bevágták. A negyed vége felé sikerült nekünk is lőni egyet, Dimitris Tigkas volt a gólszerző.


Ez is lett a negyed vége (1:3).
A második negyedben (de már az első végén is látni lehetett) a védelmünk kicsit felszívta magát. Aggresszívebbek lettünk, bátran nekimentünk a horvátoknak, Rističević pedig óriási védéseket produkált.
A baj csak az volt, hogy a Jug belőtte a negyedik gólját is emberelőnyből.
Sokat nem kellett viszont várni a Partizan válaszára. Tanasković jött, látott, bezúzta. 2:4


A horvátok viszont egyből, fordulás után szereztek egy újabbat (2:5). Rémes volt. Erősek voltak, rutinosak, mi pedig még nagyon fiatalok.

Közben baromira nem volt felemelő hallgatni a horvát kommentátor kurjongatását. 

Folyamatosan kimaradtak a helyzeteink, az összes támadásunkat blokkolták.
Vladimir Vujasinović időt kért...


...de ez sem sokat használt. 10 másodperccel a félidő vége előtt a horvátok újabb gólt lőttek. 2:6, épp ideje volt egy hosszabb szünetnek.

Nem volt klassz meccs, nem volt izgalmas meccs, nem történt igazából semmi különös. Darálás ment, mindenféle látványos megoldás nélkül. 

Mateja Asanović és Dimitris Tigkas a félidőben

A második félidőt a Jug kezdte egy hatalmas kapufával, utána viszont Stojanović belőtte a harmadik gólunkat (3:6).

A labda ott vigyorog a hálóban...

...Ognjen Stojanović pedig higgadtan nyugtázza magában a dolgot

Aztán volt egy rövidebb szakasz, amikor nem történt semmi, utána viszont a horvátok megint lőttek egy gólt. 3:7 volt az állás, kezdett a dolog egyre keservesebb lenni. A Partizan bátran küzdött, tényleg beleadott apait-anyait, viszont a horvátok baromi erősek voltak.

Itt épp Nemanja Vicót próbálja módszeresen vízbe fojtani az ellenfél

Újabb időkérés

Dimitrije Rističević valamikor a harmadik negyedben

Draško Gogov próbálkozik egy lövéssel a negyed vége felé, de a kapus ezt is kivédte, mint szinte mindent

Nagyjából ennyi az, amit a harmadik negyedről érdemes elmondani.
A fináléban először Asanović lőtt rá, a kapus védett. A labda újra nálunk volt, sikerült belelőni a kapusba közvetlen közelről. A kapusról a labda kipattant, szögletet kaptunk. Itt viszont már nem hibáztuk el, Gilen belőtte. 4:7
Az elkeseredett küzdelem folytatódott tovább. Subotićon ketten is lógtak, ő mégis rálőtte, a kapus kivédte. Ezt még. Mert a következőt már nem tudta, Subotić belőtte, már csak két gól előnyük volt a horvátoknak (5:7).
Támad a Dubrovnik. Nagy kavarodás a kapunk előtt, a bírók lefújják, szerintük Jakšić szabálytalankodott. A horvátok büntetődobást kapnak.

Jakšić konkrétan nem hisz a fülének

Sípszó, a dubrovniki játékos rálő... és Rističević kivédte! Mennénk, támadnánk, de a horvátok már jönnek is kontratámadásra és be is lőtték. 5:8, a szentségit neki.
Itt a stream összeomlott és egy ideig tetszhalott állapotban volt. Amikor végre újra hajlandó volt működni, már csak pár másodperc volt hátra a meccsből és 5:10 volt az állás. Subotić viszont 2 másodperccel a vége előtt belőtt egyet. 6:10 lett a végeredmény, egy bátran küzdő, egy pillanatra sem meghátráló Partizan egy (hozzánk képest) túl erős Dubrovnik ellen.

Tabella majd később lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése