2016. február 21., vasárnap

OFK Beograd - FK Partizan 2:1 (szuperliga, 23. forduló)

Gyerekek, ezért kurvára nem volt érdemes elkezdeni a tavaszi szezont.
Mi több, ezért úgy en bloc nem volt érdemes végigcsinálni ezt az egész istenverte téli hisztit az Andrija Živković körüli huzavonával, az átigazolási időszak erőlködéseivel, a "megy vagy marad"-szappanoperákkal. Ki kellett volna szórni az utcára az egész bandát és visszarakni az egészet amatőr alapokra.
A ma látottak alapján ennél többet nem ér az egész.
A kezdőcsapat tele volt újoncokkal, fiatalokkal. Ott volt például Birmančević, aki majd csak márciusban fogja betölteni a 18-at.

(kép: partizan.rs)

Aztán nagy meglepetésre ott volt az az Ivan Petrović, akit már többször is kiebrudaltak a csapatból, úgy látszik, most sikerült visszaédesgetni.

(kép: partizan.rs)

Jövünk ki kezdésre
(kép: hotsport.rs)

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a Partizan és az OFK nemrég elhunyt klasszisa, Slobodan Santrač emlékére.

(kép: partizan.rs)

Most jöhetnék az ízléstelen viccel, hogy ez a gyászszünet szólhatott volna úgy általában a Partizannak, de most kurvára nincs kedvem poénkodni.

A nézőtéren pedig ott volt valaki, akit már nagyon rég nem láttunk (és akit nagyon jó lenne újra Partizan-mezben látni)
(kép: Twitter)

A 2. percben történt az első támadás(-szerű akció). Mihajlović kapta a labdát a bal oldalon. Az OFK védői szerelték, de a labda továbbra is nálunk volt. Nagy küzdelem folyt a bal oldalon, végül az OFK-nak sikerült felszabadítani. Két perc múlva már ők kaptak szabadrúgást jó 30-35 méterre a kapunktól. A beívelésbe Vulićević belefejelt, végül sikerült nagy nehezen tisztázni.
A 6. percben újra Mihajlović jött fel a bal oldalon, beívelt, a védők szögletre mentettek.

Kétségbeejtően üres volt a Partizan támadósorának a jobb oldala. Hát igen. Nagyon érződött Andrija Živković hiánya.

A 9. percben az OFK vezetett fel a jobb oldalon egy támadást. Érkezett a beívelés, nem volt veszélytelen, végül valaki (talán Birmančević?) kifejelte.
A 12. percben Andrić (ha jól láttam) kapott nagy labdát a jobb oldalon. Rá is lőtt, Kljajić védett.
Az első negyedóra elég lendületesre sikerült, mindkét csapat sokat futott, passzolt, a játék főleg a középpályán folyt.
A 16. percben szabadrúgást kaptunk kb. 25 méterre a kaputól. A beívelést kifejelték a védők. Egy percre rá újabb szabadrúgást kaptunk, most a jobb oldalon, szinte az oldalvonalnál. A labda beívelt, a védők kifejelték.
A 21. percben a bal oldalon vezettünk fel egy támadást, a kapus elkapta.
Aztán a 22. percben Brašanac kapta a labdát a bal oldalon. Becselezte magát középre, majd kíméletlenül belőtte. 0:1


(képek: hotsport.rs)

Az igazság az, hogy a játék képe nem sokat változott a gól után. A Partizan mintha egy fokkal magabiztosabb lett volna, az OFK meg mintha enyhén görcsösebb.
A 30. percben szabadrúgást kaptunk a jobb oldalon, megint majdnem az oldalvonalnál. A beívelést kifejelték, de a labda továbbra is nálunk volt. Végül Fofanához került, ő ráfejelt, óriási kavarodás támadt a kapu előtt, majd valaki (talán Jovanović) bepasszírozta a labdát a hálóba. A bíró viszont lefújta az akciót, a gólt pedig érvénytelenítette, mert támadták a kapust. Maradt a 0:1. Az OFK máris indult kontratámadásra, jobbról érkezett a beívelés, Kljajić leszedte.
A 32. percben felrúgták Bogosavacot támadást közben. Szabadrúgás, kb. 25 méterre a kaputól. A kapus kiöklözte a beívelést, az OFK már indult is kontrára. A Partizan az egész pályás letámadás taktikáját alkalmazta, be is vált, a támadás elhalt.
A 35. percben Kljajić elkapott egy 30 méteres szabadrúgást. Aztán a 40. percben sikerült széttépnie az idegeimet. Az volt, hogy az OFK egy jókora passzt küldött előre, Kljajić viszont valahol a 16-oson kívül kolbászolt. Az előreívelés láttán kétségbeesetten rohant vissza a kapuba, a gond csak az volt, hogy az OFK támadója pár lépéssel előtte járt. Végül a 16-oson belül tartózkodó Jovanović vágta ki a labdát a mezőnybe.
Ezen kívül már nem nagyon történt semmi a félidő hátralévő részében. Akárhányszor próbálkoztunk valami támadással, az OFK védői rendre blokkolták.

Akárhogy is fáj, Fofana gyakorlatilag észrevétlen volt ezen a meccsen. Vagy nagyon nincs (még) formában, vagy az OFK állított rá baromi jó emberfogót - vagy mindkettő -, de Fofana mai teljesítménye értékelhetetlen volt.

Bogosavac valamikor a meccs folyamán
(kép: partizan.rs)

A második félidőben az 50. percben Mihajlović kapott hatalmas labdát Fofanától. Meg is indult egyből a bal oldalon, felfutott, beívelt, a kapus elkapta.

Nemanja Mihajlović volt az egyetlen, aki ma említésre méltó teljesítményt nyújtott
(kép: partizan.rs)

Az 52. percben egy OFK-szögletet öklözött ki Kljajić. A labda Pejović elé pattant, ő egyből rá is tűzte, fölé.
Az 58. percben Andrić hatalmas passzt küldött szinte a félpályáról Jovovićnak. Jovović nekiiramodott, felszáguldott, a védőink lemaradtak, Kljajić ott állt tökegyedül, Jovović pedig egy klasszikus mozdulattal bevarrta. 1:1
Alig telt el 6 perc, az OFK megszerezte a vezetést.
Balról érkezett a támadás, a beívelést Stevanović még kifejelte. A labda egyenesen Pavlovski elé pattant. Ő pedig 17-ről egyből ráküldött a kapunkra egy bombalövést. Be is lőtte. Kész, ennyi. 2:1
A 70. percben debütált a felnőttcsapatban az alig 16 éves Dušan Vlahović. Fofana helyett érkezett.

(kép: partizan.rs)

A 72. percben Avramovski loholt fel a jobb oldalon. A védő nem tudta szerelni, Avramovski pedig fogta magát és rálőtt. Bombalövés volt, a baromi nagy szerencsénk az volt, hogy a kapufán csattant.
A 76. percben Mihajlović kapott egy passzt. Már indult is felfelé, cselezett egy sort, dőltek a védők jobbra-balra, majd kb. 3 méterről rálőtt, fölé. Egy perc múlva Saša Ilić ívelt be balról. Vulićević érkezett, rálőtt, jócskán fölé.

Ezelőtt az akció előtt a labda a közönség közé hullott. Eszembe jutott, mi lett volna, ha a szurkolók közlik, hogy nem adják vissza, csak akkor, ha mondjuk Vazura belehempereg egy adag forró szurokba, utána meg két kiló tollpihébe. Vagy mittom, Andrija Živković sürgősen álljon be a jobbösszekötő posztjára, Iliev pedig mostantól levélnehezékként funkcionál a csapat titkárságán. Vagy valami hasonló.

10 perc volt már csak hátra. Az OFK minden eszközzel igyekezett húzni az időt: az összecsapásoknál a játékosaik hosszan fetrengtek a földön, a kapus még sárga lapot is kapott, olyan sokáig tötyörgött egy kirúgásnál. Mi pedig teljesen ötlettelenek voltunk. Ha voltak is támadásaink, az OFK védői röhögve blokkolták az összeset. A 90. perc körül Planić megkapta a második sárga lapját, a bíró lezavarta a pályáról. A közönség ordítva követelte a Partizan vezetőinek a fejét ("Uprava napolje"), valaki dühében bevágott egy petárdát a pályára. Az utolsó percekben már mindenki síkideg volt, a Partizan játékosai a küszöbön álló vereség és szégyen miatt, az OFK meg már alig várta a hármas sípszót. Az egyik játékosuk majdnem elkezdett lökdösődni a játékvezetővel, a társai úgy vonszolták odébb. A legeslegutolsó percben még kaptunk egy szabadrúgást úgy 28 méterről, de Mihajlović szinte kilőtte a labdát a stadionból.

Vert sereg


Saša Ilić arckifejezése többet mond minden szónál

Ivan Tomić nem boldog
(képek: hotsport.rs)

Gólok:


Tények:

Helyszín: Obilić stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Dejan Filipović (partjelzők: Uroš Stojković, Vukan Gordić - tartalék játékvezető: Bojan Stanojević - gólbírók: Milan Jeremić, Nemanja Petković)

OFK Beograd: Čupić - Stojković, Planić, Liščević, Martinović - Vukobratović, Pejović - Belaković (Pavlovski, 53.), Avramovski, Jovović (Duronjić, 89.) - Andrić (Cuckić, 69.)
Vezetőedző: Dragan Radojičić

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, M. Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Brašanac, I. Petrović, S. Ilić - Birmančević, Fofana, Mihajlović
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerzők: Jovović (58.), Pavlovski (64.), ill. Brašanac (22.)
Sárga lap: Martinović (23.), Planić (34.), Avramovski (53.), Čupić (87.), Vukobratović (90+3.), ill. I. Petrović (3.), S. Ilić (41.)
Kiállítva: Planić (89.) - második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 65 pont
2. Borac 40 pont
3. Čukarički 38 pont
4. Partizan 36 pont
5. Vojvodina 36 pont
6. Radnički Niš 35 pont
7. FK Voždovac 32 pont
8. Mladost 31 pont
9. Javor 30 pont
10. Surdulica 27 pont
11. Metalac 25 pont
12. Novi Pazar 24 pont
13. OFK Beograd 22 pont
14. Rad 19 pont
15. Jagodina 19 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 16 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése