2016. február 1., hétfő

Szegedi Tisza Volán - HK Partizan 2:9

Elöljáróban óriási köszönet a szegedma.hu hírportálnak az élő szöveges közvetítésért és a remek fotókért. Példaértékű lehet minden más sporttal foglalkozó híroldal számára. Hála és riszpekt mindenkinek!

Nagy várakozás előzte meg Szegeden a Partizan érkezését, egyenesen rangadóra készültek. A Partizan pedig időközben beerősített három új orosz játékossal, név szerint Alekszej Tifonovval, Jevgenyij Vlaszovval és Anton Zsukovval.

Meg egy rakás Sírásóval
(kép: Facebook/Hokejaški klub Partizan (Fan page))

Aztán a Partizan nem sokat tökölt. Egyből nekiesett a Szegednek, Brkušanin már a 4. percben be is lőtt egy gólt (0:1). A Szeged több helyzetet is kihagyott, ha jól vettem ki a tudósításból, egyszer a bírók is elvettek tőlük egy gólt még valamikor a 10. percben. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, Milovanović pedig ki is használta, ahogy kell (0:2).

(kép: szegedma.hu)

Aztán 6 hosszú percig elkeseredett csata folyt. A kapusok mindkét oldalon a maximumot hozták, tőlünk Vlaszov, a Szegedtől Ódry hagyta ki a helyzeteket. Aztán a 16. percben Zsukov passzolt Vlaszovnak, ő meg köszönte szépen és belőtte. 0:3


(képek: szegedma.hu)

Az első harmad végéig már csak egy kimaradt Milovanović-helyzet és súlyos Partizan-fölény volt. A szegedma.hu tudósítója szerint az orosz légiósok komoly előnyt jelentenek a Partizannak.

Srđan Ristić csap össze a Szeged játékosával, hátulról Dragan Komazec figyel

Marko Brkušanin
(képek: szegedma.hu)

A második negyedből négy perc telt el és a Partizan már 0:4-re vezetett. Brkušanin rálőtte jó messziről és szétszaggatta a hálót. A Szeged egy perccel később szépített, Ódry betalált. 1:4

Ogrizović ered a Szeged egyik játékosának a nyomába

(képek: szegedma.hu)

A gól egy kicsit felpörgette a hazaiakat, a lelkesedést viszont Brkušanin hűtötte le a 30. percben, egy emberelőnyből szerzett góllal (1:5). Aztán Vlaszov lövése a kapufán csattant, majd a játékvezetők büntetőt ítéltek a Partizannak. Mitić lőtt, a Szeged kapusa, Szőke kivédte.
A Partizan a 34. percben került először emberhátrányba, de a vicces (vagy épp abszurd) az volt, hogy kis híján emberhátrányból is gólt lőttünk.


 Brkušanin megállíthatatlan
(képek: szegedma.hu)

Aztán a végén tényleg belőttünk még egy gólt. Milovanović valami egészen pofátlan szögből vágta be. (1:6) A negyed végéig pedig maradt a nyomasztó Partizan-fölény.
Az utolsó negyedben nekiesett a Volán a Partizannak, de a vége újabb gól lett nekünk. A 44. percben Brkušanin passzolt Zsukovnak, az orosz játékost meg nem kellett kétszer kérni, belőtte. 1:7 Ja, és mindezt úgy, hogy emberhátrányban voltunk.


(képek: szegedma.hu)

Aztán kettős emberelőnybe kerültünk, ki is használtuk, most Terzić lőtte be (1:8)
A 47. percben szépített a Szeged. Először Bosnyák lőtt rá, ott még Luković hárított, aztán a korong Szabó Dávid elé pattant, ő már belőtte. 2:8




(képek: szegedma.hu)

Aztán az 51. percben Gabrić kis híján összeugrott az egyik szegedi játékossal, végül sikerült lecsillapítani a kedélyeket. Egy darabig mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, aztán a legeslegvégén, már majdnem a végét jelző dudánál Milovanović megindult, felsiklott a bal oldalon, passzolt Zsukovnak, ő pedig korongostul besétált a kapuba. Be is állította vele a végeredményt. 2:9




(képek: szegedma.hu)

Győzelem és ünneplés a szurkolókkal együtt
(kép: Facebook/Hokejaški klub Partizan (Fan page))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése