2014. április 22., kedd

Napredak - FK Partizan 2:0

Szóval, ahogy népiesebb berkekben mondani szokás: dafuq was this shit?...
Kurva nehéz most így erről írni. (Később sem lesz egyszerűbb, szóval, inkább most.)
A Partizan az első félidő jó részében igyekezett támadni. A 3. percben a fiatal Pantić eresztett meg egy lövést a kapu felé, nem sokkal később Luka (Brašanac zseniális indításával), majd Škuletić többször is próbálkozott az első 20 percben. A Napredaknak mindössze két támadásra futotta. A játék javarészt a középpályán folyt. A Partizan mintha görcsös lett volna - hiába kötötte a játékosok lelkére Nikolić edző, hogy rangadóról egy szó sem eshet, úgy tűnt, fejben már a szombati derbin járnak a játékosok. A Napredak pedig felszívta magát, hogy majd most ők megmutatják a nagymenő fővárosiaknak, ki a király.
Aztán a 31. percben Mićić robogott fel a bal oldalon. Továbbadta a labdát Trujićnak, az beívelt az ötösre, ahol már várta Vidaković. A csatárnak csak pöccintenie kellett egyet a kapu felé. 1:0
A Partizan nem adta fel. Drinčić, Škuletić, Pantić és Ilić rohamozták a kruševaci kaput, amikor épp nem az ellenfél játékosaival birkóztak a középpályán. Aztán egy perc hosszabbítás után Anđelovski bíró lefújta a félidőt.
A folytatáshoz a Partizan előkotorta a gőzhengert. Nem tudni, mit mondott (vagy mit nem) Marko Nikolić az öltözőben a játékosoknak, de a második félidőben a Partizan szabályosan nekiesett a Napredaknak. Vadul rohamozták a Kruševac kapuját, végig eredménytelenül. Az a helyzet, hogy a Napredaknak a mai meccsen ritka rohadt nagy szerencséje volt. A Partizan ÖSSZES próbálkozása elpattogott a kapuvonal előtt vagy elzúgott valamelyik kapufa felett. Közben a hangulat egyre paprikásabb lett a pályán, annyira, hogy a máskor mindig hűvös, összeszedett, meggondolt és megfontolt Saša Ilić az 55. percben Janičićnak esett, a játékostársak úgy húzták őt félre, nehogy nagyobb balhé legyen. (Ilićen egyébként is végig érezhető volt a feszültség, ráadásul a dulakodás miatt kapott egy sárgát, ezért nem lehet ott a szombati rangadón.)
Škuletić, a frissen beállt Ninković és Drinčić folyamatosan nyomás alatt tartották a Napredak kapuját, eredménytelenül. Minden próbálkozás kudarcot vallott. A kruševaciak alig-alig jutottak el a Partizan kapujáig; az 52. és 54. percben Dimitrov és Mićić próbálkoztak, aztán a 73. percig nagyjából csend volt. Akkor viszont Gavrić megvillant, bár az ő lövését Lukač kapus még hárítani tudta. A kezéről kipattanó labdára azonban lecsapott a csereként beállt Božović. Obradović éppen egy lépéssel maradt le az akcióról. 2:0
A Partizan még most sem adta fel, harcoltak legalább a becsületgólért, de ma valamiért semmi sem sikerült nekik.
Két dolog csípte a csőröm végig a meccs alatt. Az egyik az volt, hogy a Napredak ilyen apró kis szabálytalanságokkal operált. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak annyira, hogy valahányszor egy Partizan-játékosnál volt a labda, azonnal megjelent egy kruševaci, a Partizan játékosa meg utána valahogy mindig a földön maradt. A bíró hol lefújta az ilyeneket, hol meg nem. Még a különben sziklakemény védő Trajković is a füvet radírozta. (Megjegyzem, a kruševaci pálya talaja förtelmes volt, de ez nem befolyásolja azt a tényt, hogy kikaptunk.)
A másik dolog az, hogy a Napredak semmivel sem játszott jobban a Partizannál. Sokkal könnyebb lenne a lelkem, ha kijelenthetném, hogy oké, kikaptunk, de a Napredak jobb volt, klasszabb volt, gyorsabb volt, erősebb volt és megérdemelten győztek, mi meg nézzünk szépen magunkba és készüljünk rohadtul a szombati rangadóra. De nem. Az a helyzet, hogy max. brutalitásban voltak jobbak nálunk, az meg marhára nem dicsőség. Meg szerencséjük volt, egész végig, a kilencvenakárhány perc alatt. Volt összesen, ha öt említésre méltó támadásuk, ebből kettő bejött. A Partizannak volt tizenöt (vagy több), ebből egy se jött be.
Ráadásul még a játékvezetőt sem illetheti különösebb kritika, Anđelovski bíró jól vezette a mérkőzést, igaz, a második félidőben szinte mindegyik kilégzésekor a sípjába kellett fújnia a temérdek szabálytalankodás miatt.
Ez van.
Ha lesz videó, frissítek.

Update:



Ezen kívül kellemetlen pletykák keltek szárnyra Marko Nikolić vezetőedzővel kapcsolatban.
A mozzartsport.com szerint a vezetőedzőnek a bajnokság végével meginoghat a helye a kispadon. Amikor Nikolić tavaly decemberben átvette a csapatot (Vuk Rašović addigi vezetőedző szerződése lejárt és nem hosszabbították meg), a Partizan vezette a tabellát, ők voltak az őszi idény bajnokai. A csapat jelenleg második helyen áll a bajnokságban, a lemaradásuk 6 pont. A mozzartsport.com újságírója nem igazán kíméletes: szerinte az egyik oldalon ott áll a sorozatban 15 mérkőzést megnyerő, éllovas Crvena Zvezda, a másik oldalon a hat pont hátrányban lévő Partizan. Utóbbinak vajmi kevés az esélye, hogy a mostani örökrangadón behozzon a lemaradásból. Meglehet, a bajnoki esélyeknek is búcsút kell inteni, így a mozzartsport.com szerint megtörténhet, hogy Nikolićnak a szezon végén távoznia kell.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése