2014. április 12., szombat

Galatasaray - KK Partizan NIS 64:55

Nem sikerült szépen búcsúzni az Euroligától. Ez van.
Nem volt jó meccs. Nem volt látványos meccs. Nem volt izgalmas meccs. Nem volt emlékezetes meccs. "Darálós" játék, temérdek durvaság, földön fetrengő Partizan-játékosok, alkalmi vakságban szenvedő bírók - olyan meccs volt, amit a legjobb sürgősen elfelejteni.
Emellett a Galatasaray kosarasai nem az intelligenciájukról híresek. Nem is a technikai tudásukról, és a tehetségükről sem igazán. A pályán folyamatosan öt hegyomlás-méretű játékos rohangált, akiknek a puszta fizikai erejükön kívül nemigen volt más, azt viszont alaposan ki is használták. Galamblelkű sportújságírók ezt úgy szokták megfogalmazni, hogy a játékosok nem riadtak vissza a test-test elleni küzdelemtől. Parasztul meg úgy, hogy odamentek és úgy lekapták az ellenfél játékosait, mint vakond a földiepret. A Partizan-játékosok nem egyszer szó szerint seggen csúsztak, olyan is volt, szintén többször, hogy két Galatasaray-játékos gyepált egy Partizanost a földön fetrengve. A bírók általában érdeklődve nézték ezeket az összecsapásokat, aztán, ha szerencséjük volt, az egyikük egy idő után megelégelte és lefújta. Még jobb esetben a Partizan javára, de ez nem mindig volt jellemző.
Ami a számokat illeti: az első játékrészben a Partizan tudott egy rövid ideig vezetni. Milutinov különösen kivette a részét a támadásokból, az elején 5:0-ra vezettek a törökök, és akkor az ő és Bertans közreműködésével sikerült egyenlíteni, majd Milutinov immár Lauvergne segítségével szórta a pontokat. Ennek ellenére az első játékrész végeredménye 16:13 volt.
A folytatásban a Pavlović-Musli duó igyekezett rombolni a törökök védelmét, de itt a törökök bevetették a nehéztüzérséget (ha most vicceskedni akarnék, valami olyasmit mondanék, hogy biztos még a nándorfehérvári csatából maradt meg, de inkább nem) és minden eszközzel igyekeztek blokkolni a Partizan támadásait. Egyik kedvenc hobbijuk egyébként az volt, hogy valahányszor egy belgrádi játékos a palánk alatt felugrott, hogy kosárra dobjon, egyszerre két török játékos vágódott neki két oldalról és passzírozta szendvicsbe. Ennek a vége általában dulakodás lett, amit vagy követett szabaddobás, vagy nem. A félidőben a Galatasaray már 40:28-ra elhúzott (a második negyed részeredménye 24:15).
A harmadik negyed elején Bertans gyorsan beszórt két hárompontost, majd Bogdanović közbenjárásával az eredmény 46:38 lett. Jellemző egyébként a negyed részeredménye (14:14), mindkét oldalon nagyon erősen blokkolták a támadásokat. Szóval, a csapatok inkább egymás cincálásával voltak elfoglalva.
Jött az utolsó negyed, amikor 54:47-es állásnál Bogdanović ismét fantasztikus hárompontos dobást szerzett. Volna. Ugyanis a törökök óvást jeleztek, mert szerintük az akció végén a szerb játékos a támadóidő végét jelző duda után dobta kosárra a labdát. A bírók pedig helyt adtak az óvásnak. A hajrában ráadásul Bogdanović meg is sérült - a lassításban annyi látszott, hogy valamelyik török játékos nagyon durván megtapossa a lábát. Mindent elárul, hogy a mindig kőkemény, eltökélt, a csapatot sokszor a hátán cipelő Bogdanović az összecsapás után a földön feküdt, le kellett cserélni.
A végeredmény 64:55 lett, a törökök ezzel bejutottak a legjobb 8 közé.

Galatasaray: Markoishvili (16), Aldemir (13), Erceg (13), Domercant (7), Mačvan (5), Arslan (4), Guler (3), Heirston (3), Köksal, Akyol, Arroyo, Dudley
KK Partizan NIS: Bogdanović (11), Bertans (11), Lauvergne (11), Pavlović (10), Musli (6), Milutinov (4), Tepić (2), Dallo, Gagić, Šalić, Andrić, Bezbradica

Ha lesz videó, lesz update is.

Update: a helyzet az, hogy mindenhol ez a semmitmondó Euroligás videó kering a neten. Egyelőre ez van. Majd lövök másikat, ha lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése