2014. április 10., csütörtök

Játékosok - Dejan Musli

Fogok ilyet csinálni időről-időre, hogy teljesen random kiválasztok egy játékost és bemutatom. A sorozatot a KK Partizan centerével, Dejan Muslival kezdem.

Musli Prizrenben született 1991. január 3-án. 213 cm magas. 16 évesen került a belgrádi FMP-hez. Kétszer is megnyerte velük az Euroliga Nike Nemzetközi Junior Tornáját, ami nagyon komoly teljesítmény egy tizenéves kölyöktől. Két évre rá alá is írta élete első profiszerződését az FMP-vel. Annyira ígéretes játékos volt, hogy 2010-ben az NBA draftolni akarta, de Musli visszautasította az ajánlatot. Ehelyett elment a spanyol Caja Laboral csapatához, ahol az első szezont jobbára a tartalékban töltötte. Egy évvel később kölcsönadták Olaszországba, ahol nagyon nem jött ki a klubvezetéssel, ráadásul betegség miatt egyetlen hivatalos mérkőzésen sem tudott részt venni. 2011 októberében végül visszaküldték Spanyolországba egy hónapra kölcsönbe a Fuenlabradához, hogy visszanyerje a formáját.
2012 elején megint kölcsönadták, immár Szerbiába, a Mega Vizura csapatához. Végigcsinálta velük a szezont, meccsenként átlag 9 ponttal és 6 lepattanóval.
Aztán ugyanazon év júliusában Musli végül megelégelte, hogy folyton ide-oda passzolgatják kölcsönbe. Szerződést bontott a Caja Laborallal, akiknél mellesleg a két év alatt összesen 10 alkalommal lépett pályára, és aláírt 3 évre a Partizanhoz. Egyből be is dobták a mélyvízbe: a csapat az Euroligában indult, de Musli nem jött zavarba. 10-nél több meccsen vett részt, 9.5-ös átlaggal, 4.9-es lepattanóval. 2013-ban a Partizannal szerb bajnok lett és megnyerték az ABA Ligát is.

A lenti kép 2014 elején készült, Dejan Musli épp a KK Partizan 2014-es naptárát népszerűsítő PR-rendezvényen dedikálja a saját magáról készült naptárfotót.

(kép forrása: Facebook/KK Partizan)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése