2014. április 25., péntek

Beharangozó - 146. örökrangadó

Holnap a Humska utcai stadionban, 19 órakor veszi kezdetét a 146. számú örökrangadó a Partizan és a Crvena Zvezda között.
- Ez lesz edzői karrierem legfontosabb mérkőzése - mondta Marko Nikolić a mai sajtótájékoztatón. - A holnapi meccsen akár a bajnoki cím kiléte is eldőlhet, de az ellenkezője is megtörténhet, hogy teljesen bizonytalan lesz, ki nyeri az idei szezont. Még semmi nem dőlt el, mi pedig nem adjuk fel. Ellenfeleink eredménye egész Európában egyedülálló, 15 mérkőzés óta veretlenek. Ha valakik, hát akkor mi vagyunk azok, akik ezt a szériát megtörhetik - tette hozzá a vezetőedző.
A sajtótájékoztatón jelen volt Saša Ilić, a Partizan csapatkapitánya is, aki sárga lapjai miatt ki kell, hogy hagyja a derbit.
- Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a rangadón - fogalmazott Ilić. - Csak magamat okolhatom a történtek miatt. De biztos vagyok benne, hogy a csapat megtalálja a módját, hogyan helyettesítsen.
- Ezeknek az örökrangadóknak megvan a maguk sajátos hangulata - tette hozzá a csapatkapitány. - Ezek függetlenek attól, hogy milyen formában vannak a játékosok, és függetlenek attól is, hogy a tabella hányadik helyén állunk. Mondtam a fiúknak, hogy legyenek türelmesek, vonatkoztassanak el a környezettől, ne veszítsék el a fejüket és használjanak ki minden adandó alkalmat. Remélem, hogy nem lesz a holnapi mérkőzésen semmilyen sérülés, a két csapat játékosai pedig barátságos hangulatban, a sportszerűség jegyében hagyják el a meccs után a pályát.
A mérkőzés elején, a kivonuláskor mindegyik játékos egy fehér pólót fog viselni a mezén "Ne mržnji" (kb. "Ne gyűlölködj") felirattal. A sajtótájékoztatón jelen volt Nenad Borovčanin, ifjúsági sportügyi államtitkár.

Saša Ilić (balra) és Nenad Borovčanin a kampánypólóval
(fotó: partizan.rs)


(Megj.: nem vagyok benne biztos, hogy pontosan mi a magyar megfelelője a pozíciójának. Ha rosszul írtam, kommentben pontosítsatok. Kösz.)

- Törekednünk kell arra, hogy ezek az örökrangadók biztonságos események legyenek, olyanok, amelyekre gyerekek és fiatalok is eljöhetnek - mondta Borovčanin. - Sajnos az utóbbi időben a stadionokban elharapódzott az erőszak. Szeretnénk, hogy a mérkőzések kizárólag a sportról szóljanak. Így ezúton kérem a szurkolókat, hogy tartózkodjanak a huliganizmustól. Tartsuk távol a gyűlöletet a stadionoktól.

A mérkőzést holnap az ArenaSport 1 élőben közvetíti, felvezető műsorral, 18 órától.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése