2014. április 20., vasárnap

Metalac - KK Partizan NIS 67:95

A találkozó egyből egyórás szünettel kezdődött. A padló annyira csúszós volt a valjevoi sportcsarnokban, hogy a mérkőzés ellenőre játékra alkalmatlannak találta a helyet. Egy óra alatt hozták rendbe a rendezők a helyszínt annyira, hogy a játékvezetők végül "kielégítőnek" találták a játékteret.
A szünet a Metalacnak kedvezett, az újrakezdés után 6:0-ra elhúztak az amerikai Mitchell vezetésével. Bogdanović és Bertans igyekeztek behozni a lemaradást, de Mitchell nem hagyta érvényesülni a Partizant. Hol Popović, hol Čakarević társaságában szórta a pontokat, hiába jött Pavlović és Lauvergne, az első negyed végén a valjevoiak vezettek 27:19-re.
A második negyedben Pavlović igyekezett megtörni a Metalac védelmét, de a másik oldalon Tomašević és Popović résen voltak és tovább tömték a Partizan kosarát. Az állás itt már 31:23 volt a hazaiak javára és a dolog egyre kevésbé tűnt viccesnek. Bogdanović sürgősen beszórt néhány hárompontost, a Metalac részéről Woolridge és Čakarević jeleskedtek (utóbbi nemhiába volt egykor a Partizan játékosa...). A félidőben már a Partizan vezetett 37:42-re (a negyed részeredménye 10:23).
A folytatáshoz Duško Vujošević átvariálta a csapatot, a pályára a Milutinov-Pavlović-Bogdanović-Lauvergne haderőt sorakoztatta fel. Az eredményen meg is látszott, az állás rövid időn belül 37:57-re változott. Popović próbálkozott, amikor a vendégek már 17:0-ra elhúztak. A híres parni valjakot viszont nem tudta megállítani; a Partizan teljes pályás letámadást intézett a Metalac ellen. Aleksićnek volt egy hárompontos megmozdulása, de Bertans villámgyorsan korrigálta. A harmadik negyed végén az állás 46:73 volt (részeredmény: 9:31).
A végére a Metalac megpróbálta felvenni a kesztyűt. A Mitchell-Tomašević-Bakić trió megpróbált áttörni a Milutinov-Musli-Gagić tengelyen. Az igyekezetük eleinte még érezhető volt (53:77), de a tengelyhez csatlakozott Dallo, Andrić és Šalić, így növelte a Partizan az előnyét 65:91-re. A végeredmény 67:95 lett, a belgrádiak megérdemelten győztek. (Utolsó negyed részeredménye: 21:22)

Metalac: Kužeta (4), Krusčić, Bakić (17), Aleksić (3), Tomašević (6), Mitchell (12), Dujković (2), Woolridge (6), Čakarević (7), Knežević, Kljajević, Popović (10)
KK Partizan NIS: Tepić, Lauvergne (13), Pavlović (14), Dallo (5), Milutinov (9), Bogdanović (18), Gagić (11), Musli (6), Šalić (4), Andrić (2), Bezbradica, Bertans (13)

Tabella:
1. CZ 8 pont
2. Partizan 8 pont
3. Radnički 6 pont
4. FMP 5 pont
5. Metalac 5 pont
6. Mega Vizura 4 pont
7. Borac 3 pont
8. Crnokosa 3 pont

A mérkőzés után Duško Vujošević megjegyezte, komolyan aggódott a játékosok testi épsége és úgy általában a mérkőzés miatt. "A padló nagyon csúszós volt. Nagyon féltem az esetleges sérülésektől, mert már így is tele van a csapat sérültekkel. Sajnos a mérkőzés elhalasztása nem jöhetett szóba, mert nekünk így is nagyon sűrű a programunk." Ezzel a közelgő, szombati ABA Liga-elődöntőre is utalt a vezetőedző. Hozzátette még: "Az elődöntőn múlik az is, hogy szerepelhetünk-e jövőre az Euroligában. Ez most kulcskérdés a számunkra - ha nem sikerülne kvalifikálni magunkat, az nagyon komoly nehézségekhez vezetne. Tudjuk, hogy a szurkolóink tisztában vannak a helyzetünkkel; nekik is köszönhetjük, hogy a Kombank Arena immár a második otthonunk lett." Az ABA Liga-döntőről az alábbiakat nyilatkozta: "Teljesen nyitott kérdés, hogy kik kerülnek a döntőbe. Ami minket illet, mi mindegyik mérkőzésre úgy megyünk, hogy nyerni akarunk, akár a Metalac ellen játszunk, akár az elődöntőben."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése