2014. április 20., vasárnap

Beharangozó - kézilabda-rangadó

Kezdjük az elején: hétfőn a kézilabdacsapat rangadót vív a Crvena Zvezdával.
A Crvena Zvezda elleni mérkőzések MINDEN esetben rangadót jelentenek. Akkor is, ha a két klub nyugdíjas portásai rugdosnak egy papírgalacsint a Száva partján. Az ilyen meccseknek nemcsak presztízsük van, az ilyen meccsek emellett olykor nemcsak szabályos háborút jelentenek (a két klub és a szurkolótáboraik között egészen biztosan), az ilyen meccsek nemcsak szimplán élet és halál kérdései: sokkal többek annál. Emellett a sportág népszerűségével arányos médiafelhajtás is kíséri az ilyen találkozókat, bár a futballderbik körül van vitathatatlanul a legnagyobb cirkusz.
Összehasonlításképp: ha valaki még emlékszik a 90-es évek elején a Fradi-UTE meccsek rendőri készültségére (lovasrendőrök, kardlapozás, stb.), az nagyjából sejti ezeknek a rangadóknak a hangulatát. A különbség csak az, hogy itt az évek múlásával nemhogy csökkent a balhék intenzitása, hanem egyre nőtt és egyre elkeseredettebbé vált.

A fentieket egyébként azért sem árt fejben tartani, mert jövő héten szombaton lesz a 146. számú rangadó a két futballcsapat között.

A holnapi kézimeccs előtt Radivoje Ristanović nyilatkozott. A Partizan kapusa nem sokat tökölt, egyből közölte, hogy tudják, hogy a vörös csillagosok sokkal jobban állnak pénzügyileg, mint ők. "Tudjuk, hogy ők most minden szempontból előnyösebb helyzetben vannak nálunk. De nem félünk a rangadóktól", tette hozzá egyből. "Nehéz mérkőzés lesz, nagyon sok fog múlni a védelmünkön. De ha sikerül győznünk, akkor ez lesz a play-off első idegenbeli győzelme - nemcsak nekünk, hanem bajnokság-szinten is. Nagyon remélem, hogy sikerül megcsinálnunk az áttörést."
Fiúk, nyertek, vagy nyertek. Más opció nincs.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése