2014. április 24., csütörtök

Beharangozó - Cedevita-KK Partizan NIS ABA Liga elődöntő

Holnap a Partizan a Cedevita ellen játszik, hogy bekerüljenek az ABA Liga döntőjébe, megvédjék a bajnoki címet, egyúttal kvalifikálják magukat a jövő évi Euroligába.
Ezt így mind egyszerre.
A mai sajtótájékoztatón Duško Vujošević nem csinált titkot abból, hogy saját magukat tartja legesélyesebbnek az ABA Liga megnyerésére. (Ez lehet ilyen diszkrét pszichológiai hadviselés is az összes ellenfél irányába...) Kijelentette: jól ismerik a Cedevita csapatát, hiszen többször találkoztak már velük ebben a szezonban. Hozzátette, nyilván lesznek új elemek az ellenfél játékában, olyanok is, amelyek meglepetést is okozhatnak, de nem ez fogja meghatározni a győztes kilétét.
Ezen kívül külön megkérte a Partizan szurkolóit, hogy jöjjenek el a meccsre és buzdítsák őket. "Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés, mert ettől függ, hogy indulhatunk-e jövőre az Euroligában. Azt mindenki tudja, hogy pénzügyi szempontból nekünk a túlélést jelenti az Euroliga, de természetesen magának a sportnak a tekintetében is nagy a motiváció, hogy bejussunk a Ligába. Így megkérek minden szurkolót, hogy segítsenek nekünk a túlélésben. Jöjjenek el, szurkoljanak nekünk a sportszerűség jegyében, nacionalista megnyilvánulások nélkül. Nekünk most erre van a legnagyobb szükségünk."
Drámai szavak. És ismerve Duško Vujoševićet, aki az esetek nagy többségében szigorúan szakmai dolgokról szokott beszélni, kerülve minden más témát, bárki biztos lehet benne, hogy a helyzet nagyon súlyos.
Az ABA Liga oldalán található egy remek videó angol nyelvű hangalámondással a Partizanról. Ide klikkelsz és megnézed, az ABA Liga médiaoldala még mindig nem felhasználóbarát és nem engedélyezi a beágyazást.
Ide tartozik még az a hír is, hogy Joffrey Lauvergne és Bogdan Bogdanović bekerültek az ABA Liga álomcsapatába. Rajtuk kívül a CZ két játékosa, DeMarcus Nelson és Boban Marjanović, illetve a Cibonától Dario Šarić került be a "válogatottba". Egy pár nappal ezelőtt készült Bogdanović-interjú itt olvasható szerb nyelven az elődöntőről, felkészülésről és reményekről.
Még egy, nem túl örömteli hír, hogy egy izraeli újságíró szerint a Partizan szerződést bont az amerikai Tarence Kinsey-vel, de a hírt sem a Partizan, sem Kinsey nem erősítették meg. Kinsey a február 4-i, Cibona elleni mérkőzésen sérült meg. Három hét kihagyás után visszatért, de a sérülése nem akart elmúlni. Jelenleg az Egyesült Államokban kezelik. Kinsey maga többször megerősítette, hogy vissza akar térni Belgrádba. A játékos tegnap az Instagramjára tett ki egy képet a saját bokájáról, amelyen még mindig kötést visel. A képhez fűzött megjegyzésében azt írja: amint az orvos megengedi, hogy újra játszhasson, ő már költözik is azonnal az edzőterembe.
Úgy legyen.
Az elődöntő holnap a belgrádi Kombank Arenában lesz 20 órai kezdettel. A meccset az ArenaSport 1 élőben közvetíti 19 órától (felvezetéssel, mindennel).

Update: A Partizan részéről megerősítették, hogy valóban felfüggesztették Tarence Kinsey szerződését. A klub ezt azzal magyarázta, hogy az amerikai játékos megsértette a szabályzatot, mert nem jelent meg Belgrádban a megbeszélt időpontban.
Kinsey-nek állítólag azt mondta az amerikai kezelőorvosa, hogy az idei szezonban már nem játszhat. Vujošević vezetőedző korábban azt nyilatkozta, hogy visszavárja az amerikait, de Kinsey azóta sem tért vissza Szerbiába.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése