2016. március 1., kedd

KK Partizan - Cedevita 82:61 (Adria Liga, 25. forduló)

Imádok az ilyen meccsekről blogposztot írni.
Ez a meccs egyetlen hatalmas kosárlabdagála volt. Fantasztikus hangulat, egy rakás tehetséges játékos, trükkök és látványos megoldások garmada. Végig vezettünk, a Cedevita még csak meg sem tudott közelíteni minket.
Ráadásul ezt a mérkőzést most a Novi Beograd-i Hala Sportovában játszották. Ez volt a KK Partizan régi otthona, mielőtt átköltöztek volna a Pionir Hallba (ott most épp teniszbajnokság van, azért nem tudtak ott játszani).
A Partizan pedig kimaxolta a retrófílinget. Először is, így nézett ki a belépőjegy:

(kép: Facebook/KK Partizan)

Volt régimódi, nyomtatott műsorfüzet is.


(képek: mondo.rs)

És ott volt a szerb úszofenomén Velimir Stjepanović is, akire ráadtak egy régi fazonú kosárlabdamezt a 70-es évekből.

(kép: mondo.rs)

(kép: Twitter)

És ott volt még az egykori nagyágyú Novica Veličković is, akinek nemrég lejárt a szerződése a jelenlegi csapatával és egyre jobban keringenek a pletykák, hogy esetleg visszajönne a Partizanhoz.

(kép: hotsport.rs)

Ezek után a hangulat nem is lehetett más, csak fantasztikus.


Kimentünk a parkettre és egyből 7:2 lett. Itt Koprivica sürgősen távozott a kispadra - később visszatért, de már egy tapasszal a homlokán.

(kép: hotsport.rs)

Jones és Wilson hihetetlen dolgokat műveltek. Ők ketten hozták fel 11:6-ra a csapatot, később Williams is csatlakozott hozzájuk (13:9). Még öt perc sem telt el, de Murićra már a harmadik faultot sózták a játékvezetők. A Cedevita kapott egy büntetőt (13:11), aztán az történt, hogy Vanja Marinković történt.


Utána Williams fogta magát, szerelte a Cedevita játékosát, felszáguldott és BRUTÁL zsákolást mutatott be.


Williams Airlines
(kép: aba-liga.com)

Még mindig az első negyedben voltunk, Williams megállíthatatlan volt.


És így tovább. Cselek, trükkök, zsákolások, a gyönyörűségtől őrjöngő szurkolók. Végig, egész végig a mérkőzésen. 29:24 lett az első negyed vége.

Tény, hogy ehhez kellett egy rettenetesen indiszponált Cedevita is. Nem tudni, mi volt ma a horvátokkal, de önmaguk árnyékai voltak. Erőtlenek voltak és semmi elképzelés nem volt a játékukban. Az edzőjük folyton időt kért, de képtelen volt gatyába rázni a csapatot.

Visszajöttünk a második negyedre és ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Pillanatok alatt 10 pontra nőtt a különbség (36:26, Vrabac).
Közben pedig zúgott a "Vučiću, pederu".

Aki nem ismerné ennek a sztoriját: a hírhedt Szerbia - Albánia mérkőzésen volt az, már a mérkőzés megszakítása után, hogy a Partizan-stadion felső szintjén a riporter a két meghívott szakértőt interjúvolta (egyikük a Partizan egykori kapusa, Ivica Kralj volt), amikor a semmiből előtűnt egy szurkoló, aki valahogy beszabadult oda a sajtónak fenntartott részlegbe és egyenesen a kamerába üvöltötte, hogy "Vučiću, pederu" (vagyis: Vučić, te buzi!). A videó azóta kult státuszt ért el, remixek tömkelege készült belőle és a Partizan-szurkolók között azóta szállóigévé vált (nemcsak köztük).

A Cedevitának közben volt egy sor próbálkozása, de mind kudarcot vallott. De még a zsákolásnál is lepattant a labda a gyűrűről, nem is egyszer.
A Partizan pedig sziporkázott. Jones számolatlanul szórta a kosarakat, Murić fantasztikus ide-oda passzolgatás után küldte a labdát a gyűrűbe és már 45:31-nél járt a számláló. 48:34-gyel mentünk félidőre.

Cvetković valamikor a meccs folyamán
(kép: hotsport.rs)

A harmadik negyedben a Cedevita szinte még ki sem ért a parkettre, Wilson már be is dobta (50:34).
Aztán Jones (52:34).
Aztán megint Wilson (54:34), és máris 20 ponttal vezettünk.
A Cedevita összeomlott, a Partizan pedig azt csinált, amit akart.
Például ilyet.


Aztán Cvetkovićot úgy szedték össze a földről, mert a Cedevita egyik támadásánál összeütközött valamelyik horváttal és mintha egy gyomrost kapott volna. Jó sokáig feküdt a földön összegörnyedve.

(kép: Twitter)

De Cvele csak kifújta magát aztán már vissza is állt játékba, mert Cvele egy hős.
64:44 lett a harmadik játékrész vége, miután Williams megint hihetetlen dolgokat művelt.

(kép: hotsport.rs)

A negyedik negyed már fáklyásmenet volt.
Itt már az is belefért, hogy Williams úgy nekiiramodott a labda után, hogy lendületből átvágódott a palánkon, majd amikor előkecmergett, a szurkolók ovációval fogadták.

(kép: Twitter)

Meg az, hogy Murić szerelte a Cedevita egyik játékosát, végigpattogtatta a labdát a parketten és lendületből akkorát zsákolt, hogy még a Genex toronyban is hallották.
A legeslegvégén Koprivica kipontozódott, de már nem számított. Fantasztikus, szemet gyönyörködtető játékkal győztünk a Cedevita ellen.
Lehetett ünnepelni.


(képek: hotsport.rs)

Novicával külön is össze kellett ölelkezni


(képek: Twitter)

Milka néni, Aleksandar Džikić édesanyja külön megdicsérte Edo Murićot
(kép: Twitter)


(képek: hotsport.rs)

Összefoglaló:


KK Partizan: Cvetković (5), Aranitović, Jones (21), Murić (15), Marinković (4), Vitkovac (3), Koprivica (2), Magdevski, Milutinović, Williams (12), Vrabac (4), Wilson (16)

Cedevita: Pullen (10), White (1), Katić, Pilepić (6), Babić (3), Žganec (1), Walker (7), Bilan (13), Mazalin, Gordić (5), Žorić (7), Arapović (8)

A Liga jelenlegi állása:
1. Budućnost 47 pont
2. CZ 44 pont
3. Cedevita 43 pont
4. Mega Leks 41 pont
5. Partizan 37 pont
6. Cibona 36 pont
7. Zadar 36 pont
8. MZT Skopje 35 pont
9. Union Olimpija 35 pont
10. Krka 35 pont
11. Igokea 35 pont
12. Metalac 35 pont
13. Sutjeska 34 pont
14. Tajfun Šentjur 32 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése