2016. március 12., szombat

FK Partizan - FK Voždovac 3:0 (szuperliga, 26. forduló)

Győztünk!
Ezt olyan furcsa leírni így, ki tudja hány vesztes meccs után.

Amúgy előrelátó voltam és még mérkőzés előtt csináltam magamnak egy kávét, nehogy az legyen, mint legutóbb

A meccs zárt kapuk mögött folyt, még az örökrangadó után meszelték el a csapatot, mert akkor a szurkolók akkora füstöt csináltak a petárdákkal meg a fáklyákkal, hogy többször félbe kellett szakítani a meccset.

De őket nem sikerült kizárni. Pedig mekkora lett volna, édes Istenem
(kép: partizan.rs)

Amúgy meg, a kurva életbe már az összes tetves kettős mércéjükkel. Ha a szurkolók nem mehetnek be, miért mehet be ez az ocsmány, disznóképű hernyó a 138 000 dinár + 4000 eurós havi fizetésével?... 

A mérkőzés a lehető legfaramucibb módon kezdődött. Támadott a Voždovac és Gogoua egy óvatlan pillanatban hazaadta a labdát. Šaranov se gondolkodott sokat, felkapta.
Rosszul tette.
A bíró lefújta, 16-oson belüli szabadrúgás.

Bakker, ennek a gyereknek nem mondták, hogy hazaadáskor NEM KAPJUK FEL A LABDÁT, akkor sem, ha neutronbombák potyognak az égből?...

Az egész Partizan felsorakozott a gólvonalra. Marinković lőtte rá, a helyzet kimaradt, de a labda úgy eltalálta Stevanovićot, hogy kétrét görnyedt. Az 5. percben újra próbálkoztak a vendégek, Ćirković hozta fel a labdát a jobb oldalon, Šaranov kifutott a kapuból, úgy védett hatalmasat.
A 10. percben szabadrúgást kaptunk vagy 30-35 méterre a gólvonaltól, középen. Jevtović rácsavarta, a kapus elkapta. Egy perccel később szögletet kaptunk. Mihajlović beívelte, Brašanac fejjel megtolta, egyenesen a háló közepébe. 1:0!


(képek: hotsport.rs)

A 15. percben, egy szabadrúgás után

rengeteg volt a szabálytalanság, valaki szinte állandóan a földön fetrengett, kicsit szét is töredezett a játék

a labda nálunk volt. Mihajlović küldte be balról középre Brašanacnak. Brašanac rálőtt, egy védőn megpattant a labda, éppenhogy elkerülte a kaput. Nem sok hiányzott volna egy öngólhoz.
A 22. percben Stevanović vitte fel a labdát a jobb oldalon. Beívelte középre, ott Saša Ilićhez került a labda. A Kapitány rálőtt, a kapus nagyot védett.
A 25. percben csoda történt.
11-est kaptunk.
Mihajlovićot buktatta a Voždovac egyik védője a 16-oson belül. A játékvezető ellentmondást nem tűrően mutatott a 11-es pontra. Stevanović állt a labda mögé.
Itt egy újabb csoda történt.
Stevanović belőtte.
Ő. A 11-est. Bizony! 2:0!!!


(képek: hotsport.rs)

A 31. percben újra Stevanović adta be a labdát jobbról középre. Először Saša Ilić lőtt rá, de az ő lövését blokkolták a védők. A labda Brašanachoz pattant, ő is rálőtt, mellé. Egy perc múlva Jevtović próbálkozott egy lövéssel jó messziről, fölé.
Folyamatosan támadtunk, a Voždovac beszorult a térfelére. Valamikor a 37. percben jutottak fel a 16-osunkig. Marinković adta be balról Oditának, de Šaranov még időben hatástalanította.
Itt az iram egy kicsit lelassult. Végül a 43. percben Marinković lőtt rá hirtelen távolról, Šaranov védett. Utána két próbálkozásunk is volt, először Brašanac küldött egy lapos lövést a kapura (mellé), majd Mihajlović lőtt rá jó messziről (fölé).
A legvégén azért Šaranov csak megtépázta az idegeimet. Ki akarta rúgni a labdát, de sikerült egyenesen belebikáznia a tőle kb. két lépésre álló Oditába. A labda vészes ívet írt le, végül kihullott a pályán kívülre.
A második félidőben egyből a legelején Gogoua mentett az utolsó pillanatban Odita elől, majd leült a mérkőzés és az 57. percig az égvilágon semmi nem történt. Akkor egy Partizan-szöglet után Brašanachoz került a labda. Ő kb. 5 méterről lőtt rá, de a lövés megpattant a kapuson és a kapu felett kirepült a pályáról. Szöglet, a rúgást Kosović fejelte rá, de a labda megpattant egy védőn és szögletre ment.
A 60. percben megint Šaranov adott elő egy magánszámot. Balról érkezett egy beadás, Odita már ott állt és csak arra várt, hogy bezúzhassa a hálóba. Šaranov rámozdult, fogott egy irtózatosan nagy lepkét, az volt a baromi nagy szerencséje, hogy a labda kigurult az alapvonalon és végül szöglet lett.
A 64. percben Stevanović lőtt rá jobbról, de egy védő blokkolta. A labda Saša Ilićhez került, ő is rálőtt, ezt már a kapus elkapta.
Aztán jött a 70. perc.
És jött Kosović.
És egy akkora FANTASZTIKUS gólt lőtt, olyan ollózó mozdulattal, hogy Puskás-díjat neki, de most azonnal.
De akkora gól volt, hogy még az ArenaSport kommentátora is elismerően mondta utána, élő egyenes adásban, hogy "bravo".


(képek: hotsport.rs)

A 83. percben szabadrúgást kapott a Voždovac kb. 22 méterre a gólvonaltól. Marinković beívelte, kavarodás támadt a kapunk előtt, majd Stojanović ráfejelte, mellé.
Aztán a 86. percben Šaranovval volt valami - nem lehetett tudni, hogy mi, mert épp a pálya másik végén volt mindenki, csak a Partizan kapusa integetett, hogy jöjjenek ápolni. Annyi derült csak ki, hogy "nem volt jól", aztán a doki belenyomott valamit a szájába (valami vitamin vagy szőlőcukor lehetett), aztán folytatódott a mérkőzés.
A legvégére maradt egy remek támadás tőlünk, a végén Mihajlović kapta a labdát és lőtte fölé.

40 perces összefoglaló a SOS Kanaltól:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: -
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Vladimir Jovanović, Goran Stanojević - tartalék játékvezető: Vladimir Šegrt - gólbírók: Dejan Filipović, Dejan Dimitrijević)

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogoua, Jovanović, Bogosavac - Brašanac, Jevtović, Kosović (Lukić, 71.) - Stevanović (Golubović, 82), S. Ilić (Bozsinov, 75.), Mihajlović
Vezetőedző: Ivan Tomić

FK Voždovac: Popović - Terzić, Mihajlov, Ivković, Puzigaća - Pavlović, Radin - Ćirković (Stojanović, 59.), Marinković (Damjanović, 84.), Krasić (Asani, 76.) - Odita
Vezetőedző: Bratislav Živković

Gólszerzők: Brašanac (11.), Stevanović (25. - 11-es), Kosović (70.)
Sárga lap: Kosović (17.), ill. Marinković (12.), Terzić (55.), Ivković (70.)

Tabella majd holnap lesz.
Update: a bajnokság jelenlegi állása*
1. CZ 71 pont
2. Borac 43 pont
3. Partizan 42 pont
4. Čukarički 41 pont
5. Radnički Niš 41 pont
6. Vojvodina 39 pont
7. FK Voždovac 36 pont
8. Surdulica 34 pont
9. Javor 31 pont
10. Mladost 31 pont
11. Metalac 28 pont
12. Novi Pazar 28 pont
13. Spartak Zlatibor Voda 23 pont
14. OFK Beograd 23 pont
15. Jagodina 22 pont
16. Rad 21 pont

*a Novi Pazar - cz, ill. a Mladost - Čukarički mérkőzést későbbre halasztották

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése