2016. március 9., szerda

Kettő az egyben - kézilabda és vízilabda

Kis híján megfeledkeztem erről a két mérkőzésről, amit még az elmúlt hétvégén játszottak le. Elnézést mindenkitől. Ömlesztve kapjátok a kettőt.

A kézilabda szuperliga 16. fordulójában a Partizan a Radnički csapatát fogadta. A meccs sima ügy volt: az elején még két góllal vezetett a vendégcsapat (0:2), ezt az 5. percben már ki is egyenlítettük, két perccel később Maksić már meg is szerezte a vezetést (3:2) és innentől kezdve végig tartottuk az előnyünket a mérkőzés legvégéig. Folyamatosan 4-5-6 góllal vezettünk, sőt, a félidőben 10 (!!!) gól volt az előnyünk (24:14). Ezt a tempót a második félidőben is tartottuk, többször volt 10 gól az előnyünk, végül "csak" 9 góllal, 40:31-re győztünk.
A mérkőzés hőse Aleksa Maksić lett, ő 7 gólt szerzett. Őt követi Nemanja Živković (6), Lazar Kukić (5), Stevan Sretenović, Mihajlo Radojković és Živan Pešić (4-4), Igor Mršulja (3), Matija Pižurica, Darko Stevanović és Ivan Popović (2-2), valamint Mihajlo Stošljević (1).
Képek a mérkőzésről:

Rettegett Ivan Popović

Lazar Kukić

Kukić emelkedik a levegőbe

Matija Pižurica

Kapitány
(képek: srls.rs)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 26 pont
2. Metaloplastika 24 pont
3. Sloga 22 pont
4. Partizan 21 pont
5. Požarevac 18 pont
6. Jugović 17 pont
7. Morava 14 pont
8. Rudar 9 pont
9. Radnički 8 pont
10. Železničar 1 pont

***

A Triglav Liga utolsó, 20. fordulójában a Partizan a POŠK-t fogadta. A mérkőzésnek tétje volt: ha sikerül megverni a horvátokat (és közben a Mladost kikap a Radničkitól), akkor sikerül bejutnunk a legjobb négy közé.
Jelentem, nem sikerült.
Ugyan rommá vertük a POŠK-t (15:4 lett a vége a javunkra), a zágrábiak szintén győztek a Kragujevac ellen

őszintén szólva, minimális volt az esélye annak, hogy a Mladost kikapjon, pláne a Radničkitól, az egyik leggyengébb csapattól

úgyhogy a Triglav Liga itt, ezzel a meccsel véget is ért a számunkra.
Maga a mérkőzés formalitás volt, továbbá teljesen problémamentes. Vladimir Vujasinović néhány poszton kipróbált új játékosokat is, pl. a kapuban most Rističević helyett az ifjú tehetség Lazar Brakočević védett. Az első negyedben a horvátok nem is nagyon jutottak szóhoz, kedvesen asszisztáltak, amíg mi hintettük a gólokat (szám szerint hatot). Két másodperccel a vége előtt aztán eljutottak a kapunkig, és ha már ott voltak, bekotortak egy szépítő gólt. (6:1)
A második negyedben kicsit lassítottunk a tempón, mégis illik jóravaló házigazdának lenni, mert micsoda dolog az, hogy még levegőt se hagyjuk venni a vendégeket. Lőttek is két gólt, de azért mégis jelezni kellett, hogy ki az úr a háznál - lőttünk mi is kettőt, a félidő eredménye így lett 8:3.
A szünet után viszont ideje volt kézbe venni a dolgokat. Végigszáguldottunk a horvátokon, mint a sistergős istennyila és bevágtunk nekik három gólt. 11:3-ra vezettünk, jöhetett a finálé.
Az utolsó negyed már szinte formaság volt. A horvátok még belőttek egyet, mi négyet dobtunk nekik, aztán a legvégén még debütált a kapuban az ifjúsági válogatott Marko Kruška.
A nap hőse a háromgólos Filip Radojević volt. Őt követi Gavril Subotić, Radomir Drašović és Danilo Adžić (2-2), valamint Lukas Gilen, Draško Gogov, Marko Janković, Đorđe Vučinić és Mateja Asanović (1-1).

A Triglav Liga alapszakaszának végeredménye:
1. Jug Dubrovnik 51 pont
2. Primorje 51 pont
3. Jadran HN 42 pont
4. Mladost 29 pont
5. Partizan 27 pont
6. Mornar 22 pont
7. Radnički 13 pont
8. Vojvodina 12 pont
9. POŠK 11 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése