2016. március 2., szerda

FK Partizan - Radnički Niš 2:0 (Szerb Kupa, negyeddöntő)

Dögunalmas meccs zárt kapuk mögött, két baromi szerencsés góllal. Zanzásítva ennyi, sokkal többet nem is érdemes tudni róla.

Töküres lelátók

Talán még azt, hogy csatár nélkül mentünk ki a pályára. 5-5-0 felállása volt a csapatnak.

Ilyet se láttam még, amióta kétágú gatyában járok. Bozsinov a kispadon, Vlahović a kispadon, Fofanát meg elnyelte a föld.

A nap kérdése: ha a mérkőzés zárt kapuk mögött zajlott, akkor mi a túrót kerestek ezek a semmirekellők ott a VIP-páholyban?

Kettős mérce, mi?

Ja, értem már. A stadionból csak Partizan-szurkolók voltak kitiltva.
Ők meg...

Na de sebaj, huszárosan kikocogtunk és kezdetét vehette a látványos semmi.
Már a legelső percben szöglethez jutott a Radnički, Šaranov kiöklözte a beívelést. Később Todorović próbálkozott, de a labda a kapufa fölött kirepült a pályáról.
A 10. percben volt az első érdemi próbálkozásunk, valaki (vagy Kosović, vagy Mihajlović) fölélőtte.
A 14. percben újra próbálkozott a Radnički. Óriási szerencsénkre a labda kisodródott az alapvonalon túlra, Mažić játékvezető pedig lefújta az akciót, mert különben ajtó-ablak nyitva volt és ha nem megy ki a labda, ordas gól lett volna a vége.
Aztán négy perc múlva Mihajlović kapta a labdát a bal oldalon. A védők lest integettek, a bíró sípja néma maradt, Mihajlović meg nem tökölt, fogta magát és bevágta. 1:0

A gól után ment rendesen a találgatás, hogy les volt-e vagy sem. Az ArenaSport több szögből is mutatta a lassítást - nos, őszinte leszek, nem tenném rá a nyakam, hogy nem volt les. Az egyik kameraállás szerint les volt - igaz, csak pár milliméteres les, de mégis les -, a másik szerint egyvonalas les, ami nem számít szabálytalannak. Mindenesetre a játékvezető utána a középkörre mutatott, a gól érvényes volt.

Ez volt Mihajlović első gólja a Partizan színeiben

A gólt édesapja emlékének ajánlotta

A 22. percben Bogdanović küldött egy lövést a kapunkra, Šaranov megfogta. A 26. percben Marjanović egy bombalövést eresztett meg, Šaranov ezt is kivédte. Utána még jött egy Radnički-szöglet, Bulatović fejelt rá, mellé.
Két perccel később Kosović ugrasztotta ki Mihajlovićot. A partjelző lest lengetett, végül Jovanović kapus lélekszakadva kirohant és mentett.
A 34. percben szabadrúgást kaptak a vendégek (jobb oldal, olyan 25-27 méterre a gólvonaltól). Đuričković rácsavarta, Šaranov kivédte, de a labda maradt továbbra is a Radnički birtokában. Végül Marjanović lőtt rá, gyenge is volt, lapos is volt, kicsorgott az alapvonalon.
A 36. percben Mihajlović kapott megint nagy labdát, most a jobb oldalon, rálőtte, fölé.
Legközelebb a 42. percben volt akció, most Aleksandar Jovanović kapta a labdát. Jobb oldalon felszaladt, beívelte (ha jól láttam, akkor Todorovićnak), ő ráfejelt, Šaranov leszedte.
Iszonyat mennyiségű eladott labda volt a meccs folyamán mindkét oldalon. Saša Ilić az első 10-15 perc után gyakorlatilag eltűnt, mintha a pályán se lett volna. Ha mégis előkerült, az csak azért volt, valamelyik Radnički-játékos szabályosan hintába ültette

de komolyan, a csávó úgy megkerülte Saša Ilićet, mintha csak valami hirdetőoszlop lett volna

aztán hálistennek lehetett menni félidőre.

Itt még eljutott hozzá a labda

A második félidő 49. percében 11-est kaptunk. Stevanovićot fogta szendvicsbe két Radnički-játékos, a dulakodásban az egyik kézzel ért a labdához.
Mihajlović állt a labda mögé, rálőtt...


...és a Radnički kapusa valami eszméletlen reflexszel kivédte. Aztán a védők a labdát sürgősen szögletre fejelték.
Az 54. percben Apostolović jött fel a bal oldalon. Gogoua ott lihegett a nyakán, végül Šaranov közbevetette magát. Már indultunk is kontrára, Bogosavac kapta a labdát, egyből rá is akart lőni, de eltalálta a kapust.
Aztán egy pár perc csend következett, a legközelebbi történés az 59. percben volt, akkor is csak annyi, hogy Bogosavac passzolt Lukićnak, de Lukićot megelőzte egy védő.
A 64. percben szabadrúgást kapott a Radnički. Érkezett a beívelés, egy játékos rámozdult és jól összecsattant Šaranovval. A Partizan kapusa az akció után percekig feküdt a földön.
Aztán csak az jelentette a változatosságot, hogy mindig valaki mást rúgtak le. Végül a 75. percben egy szöglet után Bandalovski fejelt rá, mellé.
Már eskü, készültem bealudni, amikor a 80. percben Kosović passzolt Stevanovićnak, ő pedig egy rá nem igazán jellemző, remek mozdulattal, a kapus feje felett átemelte és belőtte a hálóba. 2:0

Értesítsétek a megyéspüspököt, a pátriárkát, az összes egyház összes vezetőjét, mert csoda történt

Stevanović gólt lőtt!!! Emberek!!!


Ez volt a hónap meglepetése. Nincs nagy véleményem Stevanovićról, egy tökszürke, nem különösebben tehetséges játékos, aki elvileg támadó poszton játszik, csak épp egyvalamit nem tud soha: gólt lőni.
Egészen máig.

Rá egy percre szabadrúgást kapott a Radnički, kb. 24-25 méterre a kapunktól, középen. Marjanović rálőtt, Šaranov védett. Négy perccel később megint Marjanović próbálkozott, most ráfejelt, Šaranov ismét hárított.

Összefoglaló:


Az elődöntőben a Boraccal fogunk játszani.

Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: -
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Milan Jeremić)

FK Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogoua, M. Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (Brašanac, 73.), A. Stevanović, Mihajlović (Golubović, 90+1.), S. Ilić (Vlahović, 87.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Radnički Niš: Aleksandar C. Jovanović, Petrović, D. Bulatović, R. Bulatović, Tomić (Stevanović, 60.), Bogdanović (Krstić, 79.), Đuričković, Marjanović (Mrkić, 65.), Todorović, Aleksandar M. Jovanović, Apostolović
Vezetőedző: Milan Rastavac

Gólszerzők: Mihajlović (18.), Stevanović (80.)
Sárga lap: M. Jovanović (30.), Everton (76.), ill. Đuričković (86.)

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése