2016. március 5., szombat

VK Partizan - Mornar 5:6 (Triglav Liga, 19. forduló)

Elcsesztük. Jó, oké, a fél csapat beteg, meg sérült. Ráadásul ezzel a vereséggel most visszacsúsztunk az 5. helyre, és ha nem kapjuk össze magunkat mocskosul a vasárnapi utolsó fordulóra a POŠK ellen, akkor fújhatjuk az esélyeinket a legjobb négy közé kerülésért.
Pedig az elején még vezettünk. 2:0 volt a javunkra Asanović és Subotić jóvoltából. Aztán valami történt, mert egyetlen helyzetet sem tudtunk értékesíteni. Rengeteg hibát követtünk el, az ilyesmi pedig megbosszulja magát. Az ellenfél az utolsó percben kiegyenlített

ne, ne is kérdezzétek, hogy hogyan, tudni se akarom

2:2 lett az első szakasz vége.
A második negyed rémes lehetett. A vendégek úgy tűnik, felbátorodtak, mert belőttek három gólt, aztán lehúzták a redőnyt és csak gonosz vigyorokat küldtek felénk, miközben mi szenvedtünk. 2:5 volt az állás a félidőben.
A harmadik negyedre összeszedtük kicsit magunkat, a legfontosabb, hogy nem kaptunk egy gólt sem - a vendégek folyton a kapufát találták el -, egyet viszont lőttünk (Đorđe Lazić).

Állítólag épp ideje volt, az ötödik kihagyott helyzet után végre sikerült bekotorni egyet. 

Az utolsó negyedre a Mornar megelégelte a vacakolást, elhúztak 3:6-ra és kezdett a dolog egyre szomorúbbá válni. Asanović ugyan lőtt két gólt, de már nem volt idő kiegyenlíteni.

Mateja Asanović valamikor a meccs folyamán
(kép: waterpolopartizan.rs)

Úgyhogy most a tabella így néz ki:

1. Jug Dubrovnik 48 pont
2. Primorje 45 pont
3. Jadran HN 39 pont
4. Mladost 23 pont
5. Partizan 21 pont
6. Mornar 19 pont
7. Radnički 13 pont
8.  Vojvodina 12 pont
9. POŠK 8 pont

Az van, hogy ha be akarunk kerülni a legjobb négy közé, akkor egyfelől brutálisan ki kell ütnünk holnap a POŠK-t, emellett a jelenleg 4. helyen álló Mladostnak muszáj kikapnia a Radničkitól. (A Mladost gólkülönbsége 146:146, a miénk 142:126.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése