2016. március 16., szerda

FK Partizan - Spartak Subotica 0:0 (Szerb Kupa, elődöntő)

Katasztrofális, botrányos antifutball, impotens játék. Mindent elmond, hogy a tabella alsó régiójában tanyázó, több, mint egy félidőn keresztül 10 emberrel játszó (!!!) Spartaknak egyetlen gólt sem sikerült rúgnunk.
Szégyen, gyalázat, botrány.

Az is mindent elmond, hogy 10 perccel a mérkőzés kezdete előtt ennyien voltak a stadionban. A déli tribün kong az ürességtől

(képek: Twitter)

A mérkőzés elején a Spartak elég kényelmetlen nyomás alá helyezett minket. Először valamikor a 6. perc táján tudtunk eljutni a 16-osukig, de akkor sem veszélyeztettük a kapujukat.
Ezen kívül alig történt valami. A Spartak többet birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudtak kidolgozni egészen a 17. percig. Akkor Mrkela iramodott meg a jobb oldalon, de Bogosavac remek ütemben blokkolta.

Azt hiszem, ez volt a mérkőzés leglátványosabb pillanata.

Aztán a kedélyeket csak az borzolta, hogy a 19. percben kisebb bunyó tört ki a pályán. Lökdösődés volt, kavarodás, kakaskodás, Saša Ilić mondta a magáét, aztán valahogy lecsendesedtek a kedélyek.
Aztán lótúró nem történt. De tényleg semmi. Ilyen szörnyűséges unalmat ritkán lehet látni futballpályán.

Olyan dögunalom volt, hogy az egyik szurkoló inkább képregényt olvasott
(kép: Twitter)

A 22. percben már az is történésnek számított, hogy Jevtović valahová a vakvilágba lőtte a labdát (ki tudja, mi volt vele a szándéka), de megpattant egy védőn és szöglet lett.
A 29. percben Stevanović vezetgette fel a labdát a jobb oldalon egy csomó védő között. Végül valami egészen lehetetlen szögből próbált rálőni, de a kapus valószínűleg fel sem ébredt, úgy védte ki, robotpilóta-üzemmódban.
A 33. percben Saša Ilić lőtt rá messziről, ez volt az első valamirevaló próbálkozásunk, amivel a kaput is veszélyeztettük. (És mindent elmond az, hogy a csapat veteránja hozta össze az első komolyabb helyzetet.)
Égbekiáltó hibákat követett el mind a két csapat, olyan labdaeladások voltak, hogy néha konkrétan felvonítottam.  A 37. percben a Spartak védelme követett el ordas hibát, a labda Brašanachoz került, ő laposan rálőtt, mellé.
A 40. percben egy Spartak-szöglet után indulhattunk kontratámadásra. Mihajlovićnál volt a labda, megindult felfelé, egymaga végigvitte az egész pályán, hatalmas szólót vágott le, majd rálőtt, centikkel ment csak mellé a labda.
A 44. percben újabb tömegjelenet következett bunyóval, lökdösődéssel. Ahogy a lassításból látni lehetett, Tumbasević és Bogosavac csaptak össze (a Partizan védője szerelte a Spartak játékosát), majd kakaskodni kezdtek, végül a szabadkai játékos a földre lökte Bogosavacot. A játékvezető ott termett és egy piros lappal lezavarta Tumbasevićet a pályáról.

(kép: hotsport.rs)

A második félidő a legrémesebb bunkerfutballt hozta a Spartak részéről, a mi részünkről pedig förtelmes, minősíthetetlen, futballnak sem nevezhető erőlködést.
A 49. percben Bandalovski passzolt jobbról Stevanovićnak. Stevanović rálőtt, a kapus elkapta.
Az 51. percben a csereként beállt Bozsinov kapott hatalmas labdát, de méterekkel lőtte mellé.

Bozsinov ma alulmúlta önmagát. Ennyire pocsékul már rég játszott. Mint aki nem is látja a kaput, csak vaktában rugdossa a labdát valamerre.

Az 53. percben Bogosavac ívelt át jobbról Mihajlovićnak a túloldalra, de Mihajlović olyan rosszul találta el a labdát, hogy a fejem fogtam.
A Spartak néha ki tudott törni a bunkerból, de végig az volt a benyomásom, hogy nem igazán akarnak támadni. Nyilván azt az utasítást kapták a szünetben, hogy minden eszközzel meg kell akadályozniuk azt, hogy gólt kapjanak és inkább ne kockáztassák a támadásokat, ne nyíljon szét a védelem. Egyszer a 61. percben sikerült feljönniük a 16-osunkig. Ivanović lőtte rá messziről, alig ment fölé. Utána már mentünk is kontratámadásra, Bozsinov kapta középen a labdát, de most ha lehet, még az előzőnél is jobban mellélőtte.
A 64. percben Kosović lőtt rá, fölé.

(kép: hotsport.rs)

Itt jött egy szakasz, amikor folyamatosan támadtunk. Szinte percenként lőttünk kapura, de minden egyes lövés pontatlan volt és messze elkerülte a kaput. Próbálkozott Mihajlović, Stevanović (ő többször is), Saša Ilić, de mind mellément. Egyedül Saša Ilić lövésénél kellett a kapusnak közbeavatkozni.
A Spartak pedig nem bízott semmit sem a véletlenre. Nem jöttek ki a bunkerból, a próbálkozásaink nagy részét blokkolták, mi pedig egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni velük. Ráadásul mindezt úgy, hogy 10 emberrel játszottak a szabadkaiak. Valamikor a 84. perc táján jöttek fel a 16-osunkig, de nem veszélyeztették a kapunkat.
Mi pedig támadtunk tovább, de semmi elképzelés nem volt a játékunkban. A 85. percben Bozsinov próbálkozott újra, most a kapus védett hatalmasat lábbal. Egy perc múlva Vlahović kapta a labdát, de nagyon rosszul találta el. A pályán egyre nagyobb volt a feszültség, a játékosok egymással üvöltöztek, közben a csalódott, dühös szurkolók is egyre hangosabban kiabáltak. A Spartak már csak azon volt, hogy minél messzebb rúgja a labdát a kaputól, mi pedig tötyörögtünk.
A legeslegutolsó percben kaptunk még egy szabadrúgást, kb. 30 méterre a kaputól, de Bozsinov lövését kifejelték a védők.
Épp ideje volt, hogy a bíró lefújja a meccset.
Visszavágó április 20-án.

Összefoglaló:


Update: itt a SOS Kanal 27 perces összefoglalója, csak mazochistáknak



Tények:
Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 1500
Vezette: Milan Ilić (partjelzők: Vladimir Jovanović, Ivica Stojanović - tartalék játékvezető: Bojan Jovanović - gólbírók: Bojan Nikolić, Petar Piper)

FK Partizan: Kljajić, Bandalovski, Gogoua, Jovanović (Golubović, 85.), Bogosavac, Jevtović (Bozsinov, 46.), Brašanac (Vlahović, 79.), Kosović, Mihajlović, A. Stevanović, Saša Ilić
Vezetőedző: Ivan Tomić

Spartak Subotica: Mirković, Jočić, Kovačević, Torbica, Mrkela (Ivanović, 55.), Milošević, Novaković (Jondić, 46.), Milić (Branković, 68.), Antonić, Šljivić, Tumbasević
Vezetőedző: Andrej Csernyiszov

Sárga lap: Stevanović (70.), ill. Antonić (32.), Šljivić (33), Branković (90+3.)
Kiállítva: Tumbasević (44.) - verekedésért

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése