2016. március 7., hétfő

Radnički Niš - FK Partizan 0:1 (szuperliga, 25. forduló)

90 perc masszív pankráció, némi futballal, temérdek szabálytalansággal, egymásnak ugró játékosokkal, töketlenkedő bíróval.
Mindegy, nyertünk.

Csoportos ölelés meccs előtt

A Radnički egyből letámadott minket. Már a 3. percben érkezett egy ívelés jobbról, Gogoua tisztázott. Rá egy percre szabadrúgást kaptak a hazaiak, bal oldalról, majdnem az oldalvonalról érkezett a labda, de sikerült fölélőni.
Az első helyzetünk a 6. percben volt. Brašanac kapta a labdát középen, a kapus nagyot védett.
A Radnički nagy erőbedobással támadott. Harcosak voltak, bátrak és a mérkőzés elején sokkal többet folyt a játék a mi térfelünkön. A 11. percben tudtunk egy kontratámadást csinálni, Saša Ilić passzolt Stevanovićnak, ő rá is lőtt, fölé. Egy perccel később megint Stevanovićnál volt a labda, középre passzolt Saša Ilićnek, de a védők gyorsabbak voltak. Majd egy szöglet után Mihajlović kapta a labdát. Rálőtt, Jovanović kapus védett.
Aztán egyre jobban leült az amúgy sem gyors iram és lehetett sejteni, hogy baromi izzadságszagú meccs lesz.
A 26. percben hatalmas nagy helyzetet hagyott ki a Radnički. Jobbról érkezett a beívelés, Marjanović rúgott egy nagy luftot, végül Mrkić valami gyertyaszerű lövést produkált. Šaranov felugrott, elkapta, éppen hogy sikerült a gólvonalon kívül maradnia. A következő percben szabadrúgást kaptak, jó messziről, vagy 35 méterről. Apostolović a kapu felé csavarta, mellément.
A 28. percben csak annyit lehetett látni, hogy a hazaiak hevesen reklamálnak a partjelzőnél

utólag derült ki, hogy Saša Ilić állítólagos kezezése volt a felháborodás mögött, illetve az, hogy a bíró utána a Partizannak ítélt szabadrúgást

mindenesetre Mihajlović odakocogott elvégezni a szabadrúgást (kb. 25 méterre voltunk a jobb oldalon, majdnem a szögletzászlónál), a védők kifejelték. Aztán valamiért elszabadult a pokol, valaki lerúgta Kosovićot, Saša Ilić reklamált, kis híján egymásnak estek a játékosok. A bíró nem volt a helyzet magaslatán, nem rajta múlt, hogy végül mégis valahogy lecsillapodtak a kedélyek.
A 31. percben újabb Radnički-helyzet maradt ki. Đuričkovićtól kapta a labdát Apostolović, Šaranov végül nagyot védett.
A hangulat egyre paprikásabb lett. A Radnički nagyon erősen támadott, mindenáron gólt akartak szerezni. A játékosok egymást rugdosták, a bíró egy percen belül két sárgát is kiosztott a hazaiaknak. Végül a 38. percben szabadrúgást kaptunk, majdnem a bal oldalvonalnál. Mihajlović beívelte, Brašanac ráfejelte, jócskán mellé.
A 42. percben hosszas ide-oda passzolgatás, rugdosás és tökölődés után végül Mihajlović kapta a labdát a Radnički 16-osán belül. Ott volt a kaputól nem messze, talán 8 méterre, egyből rá is lőtt, fölé.
Az utolsó percben Saša Ilić passzolt be Kosovićnak középre, de őt szerelték a védők. A labda Bandalovskihoz került, ő megpróbálkozott egy lövéssel, a kapus védett.

Saša Ilić valamikor a meccs folyamán

A félidőben muszáj volt csinálni magamnak egy csésze kávét. Komolyan tartottam attól, hogy a második félidőben be fogok aludni, olyan unalmas volt a mérkőzés.

A folytatásban rögtön a legelején rohadt nagy mákunk volt, hogy a játékvezető nem fújt 11-est, miután Everton felbuktatta a 16-oson belül a Radnički csapatkapitányát. Viszont az összecsapás következményeként Everton a földön maradt, úgy kellett összekaparni a darabkáit. Nem is tudta folytatni a játékot, Később jókora jegeszacskóval a térdén sántikált valamerre, két emberre támaszkodva.

Őszinte legyek? Amekkora durva paraszt állat ez az Everton - beleköt az élő fába, mindenkit megrugdos, rengeteget szabálytalankodik és gyűjti a sárga lapokat -, és amennyire abszolút semmi haszna nincs a pályán, egy percig nem sírnék, ha most ki kellene hagynia néhány hetet.

Az 52. percben Mrkić hirtelen a kapunkra tört. Lerázta a védőket, felvágtatott, Jovanović mentett az utolsó pillanatban.
A 60. percben Bogosavac jött fel a labdával és passzolt középre Mihajlovićnak. Mihajlović remek ütemben passzolt hátra Saša Ilićnek, a Kapitány pedig fogta magát és 16 méterről egy álomszerű mozdulattal belőtte. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL és a góllövő nem más, mint SAŠA ILIĆ!!!

Mihajlović passzol, Saša Ilić kapja és már lövi is



Jedan je Ilić Kapiten

Itt aztán jó sokáig nem történt semmi. Sok volt a pankráció meg a kavarodás, de helyzet egy sem volt. Végül a 75. percben kapott egy szabadrúgást a Radnički, 25 méterre a kapunktól. Đuričković rálőtt, fölé.
A 77. percben Bogosavac szedte le kézzel a labdát nem messze a 16-osunktól

megúszta egy sárgával, bár ha szigorúbb lett volna a bíró, akár ki is állíthatta volna, mert a Radnički támadott, ráadásul Bogosavac utolsó ember volt

végül szabadrúgás lett a hazaiaknak. 20-22 méterre lehettek a gólvonaltól. Đuričković rálőtt, de a lövése megpattant a sorfalon. Nagy harc volt a labdáért, végül a Partizan-védők közül valaki kirúgta a vonalon kívülre.

Stevanović széttépte a maradék idegeimet. Eskü, ez a csávó egyre jobban emlékeztet Babovićra, amilyen ügyetlen és tehetségtelen. Mondjuk hálistennek Babínnyóval ellentétben ő nem szeret szerepelni. Annyira nem, hogy hosszú percekig azt se lehet tudni, hogy a pályán van.

Itt már egyre pocsékabb lett a meccs. Rengeteg volt a hiba és a szabálytalanság. Az utolsó 10 percben a Radnički teljes erőbedobással kezdett támadni. A 83. percben egy 40 méteres szabadrúgásukat szedte le Šaranov, egy perc múlva pedig a 16-osunkon belül ide-oda pattogó labdát lőtte rá Marjanović. Šaranov HATALMAS nagyot védett.
A 87. percben Petrović próbálkozott egy lövéssel, mellé. Végül a 90+3. percben Vlahović küldött egy remek labdát Stevanovićnak. Stevanović meg is indult, de a lövését simán leszedte a kapus.

Lehetett ünnepelni. Már épp ideje volt egy győzelemnek


Pacsi a szurkolóknak


Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Čair stadion, Niš
Nézőszám: 7000
Vezette: Aleksandar Vasić (partjelzők: Dejan Petrović, Dejan Potočan - tartalék játékvezető: Darko Savović - gólbírók: Majo Vujović, Kis-Csepegi Róbert)

Radnički Niš: Aleksandar I. Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Bogdanović (Aleksa Jovanović, 86.), Aleksandar II. Jovanović - Đuričković, Apostolović (Todorović 62.), Marjanović - Mrkić
Vezetőedző: Milan Rastavac

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, M. Jovanović, Gogoua, Bogosavac - Brašanac, Everton Luiz (Jevtović, 49.), Kosović - Stevanović, Saša Ilić (Vlahović, 85.), Mihajlović (Golubović, 81.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerző: Saša Ilić (60.)
Sárga lap: R. Bulatović (33.), Đuričković (34.), Aleksandar I. Jovanović (90+1.), ill. M. Jovanović (56.), Gogoua (58.), Jevtović (74.), Bogosavac (77.), Brašanac (79.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 71 pont
2. Borac 42 pont
3. Čukarički 41 pont
4. Partizan 39 pont
5. Radnički Niš 38 pont
6. Vojvodina 38 pont
7. FK Voždovac 36 pont
8. Javor 31 pont
9. Mladost 31 pont
10. Surdulica 31 pont
11. Metalac 27 pont
12. Novi Pazar 26 pont
13. OFK Beograd 23 pont
14. Jagodina 22 pont
15. Rad 20 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 20 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése