2015. december 5., szombat

FK Partizan - Vojvodina 0:2 (Jelen SuperLiga, 20. forduló)

Sűrű nap ez a mai. A jégkorongosok kivételével ma játszotta le az összes csapat az aktuális fordulót/kupaszereplést. A futballcsapat kezdte a sort délután kettőkor, és mivel is lehetne jobban kezdeni, mint egy kiadós vereséggel.

A szokásos himnusszal kezdődött a meccs, de most az égvilágon senki sem törődött vele. A játékosok pacsiztak, térfélválasztás ment, csapatfotózás ment, az egész rohadt kínos volt. Nem lehetne ezt az egész himnuszosdit elfelejteni a fenébe és maradni a jól bevált "Da volim crno-bele"-nél?


(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A múlt heti Európa Liga-győzelem után a csapat ajándékul ingyen belépést biztosított a meccsre a szurkolóknak. Tolongtak is rendesen, most tele voltak a lelátók.
Egyből a 2. percben verekedéssel indult a mérkőzés, Sekulić akaszkodott össze Bozsinovval, a játékvezető egyből ki is osztott nekik egy-egy sárgát.

Van ez a játékvezető-fajta, aki imád intézkedni, imád szerepelni, imád a figyelem középpontjában lenni. Fújja a sípját, ha kell, ha nem. Általában egyetlenegy dolgot ér el vele: totál leamortizálja a szurkolók idegeit. Na, Bojan Nikolić játékvezető pont ilyen.

A 4. percben szögletet kaptunk. Andrija Živković beívelte a labdát, Bozsinov ráfejelt, fölé. A Vojvodina már indult is kontrára, de a próbálkozásuk elhalt egy szögletrúgással.

A 8. percben a TV-kamera kiszúrta, hogy Danko Lazović, a Partizan egykori csatára ott áll a játékoskijáró mellett, onnan nézi a mérkőzést. Izé, nem akarjuk esetleg itt marasztalni?...

Közben Sekulić törlesztett Bozsinov felé (úgy felrúgta a bolgár csatárt, hogy a fal adta a másikat), a játékvezető meg továbbra is két kézzel szórta a sárga lapokat.

Bandalovski valamiért nagyon nem volt szimpatikus Nikolić bírónak. A 12. percben már fel is mutatta a bolgárnak a sárga lapot, a meccs további részében pedig folyamatos, irracionális ítéletekkel borzolta a hátvéd idegeit. Bandalovskit nem egyszer és nem kétszer lehetett látni ebben a pózban
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

"Maga, bíró sporttárs, hülye! Igen, maga!"
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 12. percben ráadásul meg kellett szakítani a mérkőzést, a Sírásók elárasztották füsttel a stadiont.

(kép: hotsport.rs)



(képek: Twitter)

Aztán kitisztult a pálya, szabadrúgást kapott a Vojvodina, kb. 22 méterre a gólvonaltól. A lövés megpattant a sorfalon, indulhattunk kontratámadásra, szöglet lett a vége.
A 23. perc egy remek Bozsinov-Andrija Živković kényszerítőt hozott, végül a bolgár csatár kapura lőtt. Nem volt veszélytelen, a kapus elkapta.
Itt a játékvezető megint megszakította a mérkőzést. Mint kiderült, a Sírásók ellenfél-gyalázó rigmusai sértették a fülét. Nikolić játékvezető és nagymoff pedig a rá ruházott hatalomnál fogva szünetet rendelt el, mert zavart érzett az Erőben. Vagymi.

De ilyen nincs, ezt nem hiszem el. Ez a pofa még soha nem volt futballmeccsen, ahol a szurkolók egymást anyázzák? Bakker, ha ilyen csipkés a lelkivilága, miért nem megy el inkább kötéltáncosnak? Ott tutira nem lesz olyan, hogy egy egész szektornyi feldühödött néző skandálja a másik szektor családfáját.

Mindegy, pár perc múlva folytathattuk a meccset. Vojvodina-szabadrúgás, úgy 17 méterről, jobb oldalról, Kljajić leszedte.
Gyors iramú mérkőzés volt, sok küzdelemmel, főleg a középpályán folyt a játék. Ezen a szakaszon nagyon kevés volt a helyzet. A 35. percben egy Vojvodina-szöglet után indulhattunk kontratámadásra. Saša Ilić passzolt Andrija Živkovićnak, ő tovább Bozsinovnak, Bozsinov rálőtt, a kapus védett.
A 38. percben Grbić tálalta be jobbról a labdát középre, de Bozsinovnak túl hosszú volt a passz. Egy perccel később Jevtović lőtt rá messziről, nem volt veszélytelen, a kapus szögletre kotorta a labdát.
A Vojvodina közben az egész pályás letámadással próbálkozott, nem sok szerencsével. Végül a 42. percben egy hosszú passz érkezett a kapunk elé. Óriási szerencsénk volt, hogy az érkező Ožegović lemaradt róla, éppen, hogy elcsorgott a labda a kapu mellett.
A 44. percben megint Ožegović próbálkozott egy fejessel, mellé. Rá egy percre Andrija Živković száguldott fel a Vojvodina kapuja felé. Hatalmas szólót vágott le, cselezett, majd egy védő szögletre blokkolta. A szögletrúgás után a labda Ninkovićhoz került, ő rálőtt, mellé.
A félidő legvégén megint Ožegović próbálkozott egy lapos, gyenge lövéssel, Kljajić simán elkapta.

(kép: hotsport.rs)

A második félidőre teljesen lehalt a net, nézhetetlenné vált a stream. (A végeredményt elnézve talán jobb is.) Beszámolókból, meg összefoglalókból igyekszem összerakni a történéseket.
Az 52. percben Andrija Živković egy fantasztikus oxforddal szöktette Grbićet. Grbić megindult, majd beívelt középre Ninkovićnak. Ninković rálőtt, fölé. Négy perc múlva megint Andrija Živković kapta a labdát. Cselezett, majd megint egy remek mozdulattal passzolt Grbićhez. Grbić megindult, most rá is lőtt, de egy védő blokkolta a lövését.
Közben a vendégek sorban rugdosták fel a Partizan játékosait. Ezért hol járt sárga lap, hol nem...
A 60. perc magasságában a Vojvodinának két próbálkozása is volt. Először Babić lőtt rá messziről, utána Nastić próbálkozott, Kljajić mindkettőt kivédte.

Kljajić egyik nagy védése
(kép: hotsport.rs)

A 63. percben Saša Ilić birkózott vagy három védővel, majd megindult felfelé. Átcselezte magát a Vojvodina blokádján és Bozsinov elé tálalt. Bozsinov fölélőtte. (Fogta is a fejét utána a bolgár rendesen.) Két perc múlva már Saša Ilić küldött fölé egy bombalövést ugyanonnét.
A 66. percben Ninković ívelte be a labdát középre a bal oldalról. Bozsinov már ugrott is egy csukafejessel, hogy a hálóba küldje a labdát, de pontatlan volt a mozdulat. (Ráadásul a partjelző közben lest lengetett.)
A 70. perc körül megint összebalhéztak a játékosok. Andrija Živkovićot fogta szendvicsbe vagy három védő, az egyikük kézzel próbálta elkapni a labdát, amiért cserébe a Partizan középpályása (a SOS Kanal felvétele szerint) meglegyintette hátulról. A játékosok egymásnak estek, ment az ordibálás, az anyázás meg a lökdösődés, végül Maksimović kapott egy sárga lapot.
A 72. percben Andrija Živkovićnál volt a labda. Felfutott, cselezett, cselezett, majd átpasszolta a túloldalra Ninkovićnak. Ninković középre fejelt, Lukić érkezett, ráfejelt, de egy védő beleért, a támadás elhalt. A labda továbbra is nálunk volt, újra Ninkovićhoz került. Džigi újra rálőtt, a kapufa sarkát találta el. Szögletrúgás következett, a beívelő labdát Saša Ilić elől vágták ki a védők.
Aztán a 80. percben szögletet kapott a Vojvodina. Rosić pedig felemelkedett és befejelte a labdát a hálóba. 0:1
A 84. percben aztán a játékvezető megelégelte Sekulić ámokfutását (a középpályás végig olyan volt, mint egy varacskos disznó, az élő fába is belekötött, nemcsak Bozsinovot piszkálta, hanem mindenkit, akin fekete-fehér csíkos mez volt) és egy második sárga lappal lezavarta a pályáról. A Vojvodina sürgős cserét hajtott végre, taktikai okokból. Ožegović jött le, illetve jött volna, de a játékos egy lajhár sebességével ballagott le a pályáról. A játékvezető is noszogatta, Grbićnél pedig elszakadt a cérna, nagyot lökött a Vojvodina csatárán, majd a két játékos nekiállt szájkaratézni. Végül a játékvezető mindkettőjüknek felmutatta a sárga lapot (amit Grbić egy gúnyos meghajlással fogadott).
Szóval, remek hangulat volt a pályán. Innentől kezdve folyamatos volt a kakaskodás, beszólogatás, lökdösődés. Hol Šaponjićba kötött bele az egyik vajdasági játékos, hol Ninković szövegelt valamit, a játékvezető meg szórta a sárga lapokat. (A meccs végéig összesen 9-et osztott ki.)
És akkor ebben a paprikás hangulatban a 87. percben Rosić elkaszálta Saša Ilićet a 16-oson belül. Egyértelmű 11-es, a bíró már mutatott is a 11-es pontra.
Ninković állt a labda mögé. Nekifutott...
...és Perić kapus kivédte a lövését.
És ez még csak hagyján. Mert a Vojvodina már indult is kontratámadásra. Stanisavljević kapta középen a labdát, rálőtt és betalált. 0:2
És zúgott az "Uprava napolje".
Sürgősen felejtsük el ezt a meccset, jó?...

A mérkőzés végén a vendégek edzője, Lalatović vigasztalja az elkeseredett Ninkovićot
(kép: hotsport.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 10 000
Vezette: Bojan Nikolić (partjelzők: Nemanja Petrović, Slobodan Pavlović - tartalék játékvezető: Marko Dimitrijević - gólbírók: Nenad Đokić, Dejan Anđelković)

FK Partizan: Kljajić - Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović (Šaponjić, 83.), S. Ilić, A. Živković, Ninković - Bozsinov (Aboubakar, 66.), Lukić (Babović, 75.)
Vezetőezdő: Ljubinko Drulović

Vojvodina: Perić - Ivanić, Vukčević (Stanisavljević, 75.), Pankov, Lakičević - Nastić, Babić (Puškarić, 83.), Rosić, Sekulić - Maksimović, Ožegović (Kovačević, 86.)
Vezetőedző: Nenad Lalatović

Gólszerzők: Rosić (80.), Stanisavljević (89.)
Sárga lap: Bozsinov (2.), Bandalovski (12.), Grbić (86.), ill. Sekulić (2.), Pankov (58.), Maksimović (70.), Ožegović (86.), Rosić (87.)
Kiállítva: Sekulić (84.), második sárga lap

Tabella később.

Update: a bajnokság jelenlegi állása
1. CZ 56 pont
2. Borac 37 pont
3. Čukarički 35 pont
4. Partizan 32 pont
5. Radnički Niš 31 pont
6. Vojvodina 31 pont
7. Javor 27 pont
8. Mladost 27 pont
9. FK Voždovac 25 pont
10. Surdulica 24 pont
11. Metalac 21 pont
12. Novi Pazar 20 pont
13. OFK Beograd 18 pont
14. Jagodina 16 pont
15. Rad 15 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 10 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése