2015. december 13., vasárnap

Rad - FK Partizan 2:2 (Jelen SuperLiga, 21. forduló)

Komolyan, ezt a döntetlent úgy kellett kiszarni magunkból.
A csütörtöki mérkőzés óta tele van a sajtó mindenféle pletykákkal és találgatásokkal a Partizannal kapcsolatban. Azt már szinte tényként kezeli mindenki, hogy az őszi szezon végén Ljubinko Drulović vezetőedző távozni fog, a helyére a Partizan egykori játékosa és sportigazgatója, Ivan Tomić kerül.

Tomić egyébként ott volt a VIP-tribünön
(kép: hotsport.rs)

A teljes vezetőség lemondását sajnos még mindig nem erősítették meg...
Köd és közel fagypont fogadta a játékosokat a banjicai pályán. Az első percekben a szurkolók két marokkal szórták a petárdákat a pályára.
A 2. percben Ninković vitte fel a labdát a bal oldalon, beívelt, valaki a 16-oson belül megtolta, egyenesen Brašanac elé. Brašanac rálőtt, mellé.
Az 5. percben megint Ninkovićnál volt a labda. Becselezte magát a 16-oson belülre, majd valaki lerúgta (mások szerint Vico kezezett), mindenesetre a játékvezető a 11-es pontra mutatott és felmutatta Viconak a sárga lapot.
Saša Ilić állt a labda mögé.

(kép: hotsport.rs)

Nekifutott...

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

...és a kapus kivédte.
Tessék. Ennyi, lehúzhatjuk a rolót. Már a Főnök sem tud betalálni 11-esből :(
A 9. percben Ninković ívelt be egy szabadrúgást, a Rad játékosai közül valaki kifejelte, szöglet. A labda Saša Ilićhez került, ő beívelte a középen várakozó Šaponjićnak, de a kapus kiöklözte a labdát.
A 12. percben Brašanac passzolt balra Saša Ilićnek. A Kapitány előreívelt Šaponjićnak, de a kapus megint gyorsabb volt, elkapta. A 15. percben Andrija Živković kapott egy hosszú passzt, de egy védő blokkolta.
Ahogy lehet látni, a játék főleg a Rad térfelén folyt. A gemkapcsos csapat

nem tehetek róla, engem a Rad emblémája egy kiegyenesített gemkapocsra emlékeztet, bocs

nem igazán támadott, valószínűleg annyi volt a taktikájuk, hogy semmiképpen ne engedjenek minket gólt lőni. Cserébe folyamatosan lerúgták a Partizan játékosait.
A 24. percben Ninković lőtt rá hirtelen messziről, a kapus nagyot védett. Egy perccel később ide-oda passzolgattunk a Rad 16-osán belül, végül Ninković kapta a labdát. Rálőtt, fölé.
A 27. percben Leković loholt fel a bal oldalon, beívelt, Saša Ilić rá is lőtt, de egy védő blokkolta. A labda visszapattant a Kapitányhoz, ő megint rálőtt, mellé.
A 29. percben volt a Radnak egy gyengécske helyzete, Denić lőtt rá messziről, de akkorát, hogy a labda eskü, hogy a Vojnomedicinska Akademijáig repült. Két perc múlva már Šaponjić próbálkozott egy lövéssel, de blokkolták.
A 32. percben Ninković ívelt be balról egy szabadrúgást. Šaponjić ráfejelte, fölé.
A 34. percben újra próbálkozott a Rad, jobbról jött a beívelés, de a középen érkező játékos lemaradt.
A 36. percben Bandalovski szöktette magát zseniálisan a Rad 16-osán belül. A labda utána Andrija Živkovićhoz került. Žile lőtt, de nagyon mellément.
Aztán a 37. percben szabadrúgást kapott a Rad, kb. 25 méterre a gólvonalunktól. Trninić állt a labda mögé és egy lapos, hihetetlenül pofátlan lövést küldött a kapunkra. A labda átslisszolt a sorfalon és egyenesen a hálóba vágódott. 1:0
A 40. percben Bandalovski forgolódott a jobb oldalon, majd Andrija Živkovićnak passzolt. Živković rálőtt, a kapus kivédte.
A 44. percre maradt még egy Rad-szabadrúgás, úgy 25-28 méterről. Érkezett a beívelés, Kljajić leszedte.

(kép: partizan.rs)

A második félidőben egy szöglet után Andrija Živković ívelt be. Šaponjić ráfejelt, mellé. Egy perc múlva megint Andrija Živković passzolt Šaponjićnak. Šaponjić lőtt, a védők szögletre blokkoltak. Az 56. percben Andrija Živković indult meg középen és passzolt Stevanovićnak, de Stevanovićot szerelték a védők.
Nagyon nyomtunk, nagyon akartuk a gólt, de az istennek nem akart összejönni. Viszont az 59. percben Trninić lőtt rá jó messziről, alig ment mellé. (Marha nagy szerencsénk volt, Kljajić rendesen bealudt.)
A 60. percben, nos, az igazság az, hogy Saša Ilić rémesen eladta a labdát. Veselinović már rohant is vele a kapunk felé, beívelte, az érkező Denić pedig befejelte. Kész. 2:0
Innentől kezdve a Rad valami rémes időhúzásba kezdett. A játékosaik minden egyes összecsapásnál a földre zuhantak, percekig fetrengtek, a 66. percben konkrétan Trninić játszotta el a hattyú halálát. Az idő ment, na ja, a hazaiak ráértek.
A 67. percben Stevanović futott fel a bal oldalon és ívelt be, a kapus leszedte.
A 71. percben Saša Ilić passzolt Brašanacnak. Brašanac elveszítette a labdát, szöglet lett a vége. A beívelést a Rad védői kirúgták, de a labda továbbra is nálunk volt. Először Andrija Živković lőtt rá, őt blokkolták, majd Stevanović próbálkozott, de fölélőtt. Újból nálunk volt a labda, Andrija Živković átcselezte magát a védőkön a bal oldalon, majd belőtte a labdát középre, az érkező Bozsinovnak csak be kellett vele sétálnia a hálóba. 2:1

(kép: hotsport.rs)

A 78. percben Andrija Živković lőtt rá messziről, mellé.
A 80. percben szabadrúgást kaptunk. Andrija Živković állt a labda mögé és belelőtte a sorfalba. A labda visszapattant hozzá, ő megint rálőtt, most a kapus elkapta. (Közben a játékos, akit a labda eltalált, hosszasan haldoklott a gyepen. Közben a Sírásók között mintha néma csend uralkodott volna.)
A 82. percben egy 40 méteres szabadrúgásból íveltünk be, Bozsinov ráfejelt, de nyilván megcsúszott a labda a frissen borotvált, tökkopasz búráján, mert brutálisan fölément a lövés.
Aztán a 84. percben sikerült kiegyenlíteni egy szöglet után. Andrija Živković ívelt be, Ćirković felugrott és egyenesen Bozsinov elé fejelt, a bolgár meg belőtte. 2:2

Örülünk, Vincent?
(kép: hotsport.rs)

A 88. percben Brašanacnak volt egy távoli lövése, a kapus nagyot védett.
A mérkőzés végére a játék teljesen szétdarabolódott. Rengeteg volt a szabálytalanság, a bíró egy csomó sárga lapot kiosztott. A Rad játékosai fetrengtek, a szurkolók megint kórusban kiabálták, hogy "Uprava napolje".

(kép: hotsport.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín. I. Péter Király Stadion (Kralj Petar I Stadion), Belgrád
Nézőszám: 1000
Vezette: Srđan Jovanović (partjelzők: Uroš Stojković, Dragan Bogićević - tartalék játékvezető: Vukan Gordić - gólbírók: Marko Popović, Lazar Lukić)

Rad: Budaković - Vico, Đurić, Trninić, Bašanović - Vidić, Ljubinković - Mladenović (Lutovac, 65.), Veselinović, Denić (Kolarević, 82.) - Arsenijević (Nenadović, 72.)
Vezetőedző: Milan Milanović

FK Partizan: Kljajić - Bandalovski, Ćirković, Fabricio, Leković - Jevtović (Golubović, 74.), Brašanac - A. Živković, S. Ilić, Ninković (Stevanović, 46.) - Šaponjić (Bozsinov, 58.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Gólszerzők: Trninić (37.), Denić (60.), ill. Bozsinov (72., 84.)
Sárga lap: Vico (3.), Trninić (64.), Đurić (80.), Budaković (82.), Vidić (90+1.), ill. Ninković (39.), Jevtović (52.), Bandalovski (62.), Brašanac (90+1.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 59 pont
2. Borac 37 pont
3. Čukarički 36 pont
4. Vojvodina 34 pont
5. Partizan 33 pont
6. Radnički Niš 32 pont
7. Javor 30 pont
8. Mladost 30 pont
9. FK Voždovac 28 pont
10. Surdulica 24 pont
11. Novi Pazar 23 pont
12. Metalac 21 pont
13. OFK Beograd 18 pont
14. Rad 16 pont
15. Jagodina 16 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 13 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése