2015. december 17., csütörtök

VK Partizan - OSC Budapest 5:4 (Bajnokok Ligája, 4. forduló)

Nem semmi meccs volt.
Magyar ellenfél, magyar tévéközvetítés, magyar kommentátor tépte a megviselt idegeimet (a délutáni focimeccs már kinyírta az összes idegemet, egyetlenegy maradt csak, nem tudom, ki volt a kommentátor, Mezei Dániel vagy P. Fülöp Gábor, de akármelyik is volt, azon az egyetlen megmaradt idegszálamon táncolt - és ezért még pénzt is kap, adófizetők pénzét, értitek).

Egyébként valami tutira volt ma a levegőben. A net haldoklott - haldoklik most is, ahogy ezt a blogot írom -, és még a tévéközvetítés is lehalt nem is egyszer. A tévéképernyő fogta magát és elsötétült. Vagy épp laggolt a közvetítés. 80 milliárdból tákolták össze ezt a rohadt közszolgálati sportcsatornát, 80 milliárd ropogós, állami forintból. És ennyire futja belőle. Gratulálok.
Amúgy tisztelettel megkérdezném, szerintetek egy vízilabdaközvetítés előtt ki a halál redves faszát érdekel az elcseszett kézilabdavébéről szóló hatszázhuszonharmadik jajgatás és nyígás?
Elmentek ti 80 milliárdostul a jó édes anyátokba.

Oké, vágás, banjicai uszoda, végre-valahára, a fiúk beplaccsognak a vízbe, Rističević egyből hatalmasat védett.

Amúgy a magyar kommentátor meg sürgősen keressen magának valami jobb logopédust, mert következetesen selypegve ejtette ki a szerb játékosok nevét. Az még csak hagyján, hogy Rističevićet először Čičevićnek titulálta (ez honnét jöhetett...), de a meccs további részében csak "ristisevics"-nek mondta a Partizan kapusát, Subotićot meg hol "subotics"-nak, hol "szubotic"-nak hívta. A fejem fogtam.

Indultunk kontrára, Asanović dobta rá, Bisztritsányi kivédte.

Ha nincs Bisztritsányi, akkor legalább 10 góllal vertük volna meg az OSC-t. Remélem, a meccs után a többiek minimum egyenként leborultak előtte az öltözőben.

De Rističevićet sem kellett félteni. Kapásból kivédett egy lövést, utána a védelem blokkolt egy próbálkozást, és már indultunk is kontrára, Gogov pedig fogta magát és belőtte a Partizan első gólját. 1:0, és már majdnem a negyed felénél tartottunk.
A negyed legvégén Decker belőtt egy emberfórt - a kettő között szétlőttük a kapufát, a Partizan-védelem (Rističević-tyel az élen) pedig csúcsra járatta magát.
A második negyedben újra emberhátrányba kerültünk, de Rističević fogta magát és egész egyszerűen lehúzta a redőnyt, kirakta a "Zárva" táblát és az OSC összes létező próbálkozását kivédte. Nemcsak ezt, de az elkövetkező két negyed összes kapuralövését, akár emberhátrányban voltunk, akár nem.
Itt pedig már indulhattunk is kontratámadásra, Stojanović pedig fogta magát és belőtte. 2:1
Sőt, Jakšić bezúzott még egyet! 3:1!!!
Annyi volt még a végén, hogy Jakšić egy nagyon finom mozdulattal akarta volna beejteni a labdát az egyik támadás végén az OSC kapujába, de az egyik védő lelopta a kezéről, a legeslegvégén, 2 másodperccel a vége előtt meg Rističević dobta el a labdát úgy, hogy kis híján gólt szerzett.
A harmadik negyedben Rističević bemutatta a közvetlen közelről való védés technikáját.

Kis híján szívrohamot kaptam. Először a nagyon veszélyes helyzettől, utána meg Rističević védésétől, amikor a háromtonnás kő lezúdult a szívemről.

Már indultunk is kontrára és Stojanović egy elképesztő, hihetetlen távoli bombalövést vágott az OSC kapujába. Lóbálta, lóbálta, aztán dang, bevágta. 4:1!!!
Az OSC egész pályás letámadással próbálkozott, sikertelenül, mi meg szétlőttük a kapufát, szokás szerint. Jöhetett a finálé.
Az utolsó negyedre az OSC összekapta magát. Lőttek egy gólt (közel két negyed után...), utána szinte egyből egy újabbat. 4:3. Közben kétségbeesetten rohamoztak, viszont megfeledkeztek Gilenről, aki emberelőnyből lőtt egy hatalmas gólt. 5:3
Rističević pedig ezerrel tolta.

(kép: mozzartsport.com)

A végén az OSC még bepasszírozott egy gólt (5:4). Látszott, hogy nagyon akarnak legalább egy döntetlent, nos, innen üzenem, hogy nem az utolsó negyedben kellett volna, hogy eszetekbe jusson, fiúk.

(kép: waterpolopartizan.rs)

Ja, és a slusszpoén.
Magyar kommentátor a meccs után, ilyen hitetlenkedő hangon: "A Partizan-játékosok úgy néztek Vujasinovićra, mint az istenre".
MERT EZ A PARTIZAN!!!!

A B csoport jelenlegi állása:
1. Pro Recco 12 pont
2. Szolnok 9 pont
3. Dubrovnik 9 pont
4. Partizan 6 pont
5. OSC 0 pont
6. Galatasaray 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése